Bakan Işıkhan: HAK-İŞ’in ifa ettiği görev önemli

Çalışma Hayatı 22.10.2023 - 20:55, Güncelleme: 22.10.2023 - 20:55
 

Bakan Işıkhan: HAK-İŞ’in ifa ettiği görev önemli

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Çalışma Hayatı Sempozyumu”nda kürsüye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Filistin ve Gazze’de 7 Ekim’den bu yana İsrail tarafından bir katliam uygulandığını, hiçbir şart ve koşul altında masumların ve sivillerin öldürülmesinin meşrulaştırılamayacağını ifade etti.
ÖNEMLİ BİR GÖREV Bakan Işıkhan, çalışma hayatının çok yönlü ve çok paydaşlı bir yapı olduğunu, tüm sosyal paydaşlar ile büyük bir aileyi temsil ettiklerini ifade etti. HAK-İŞ’in, Türkiye’nin sendikacılık tarihinin sembol kuruluşlarından biri olduğunu hatırlatan Işıkhan, önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek,  “HAK-İŞ, işçinin ve emekçinin temsil edildiği bir konfederasyon olmanın yanı sıra, her zaman vatan millet davası güden, ülkemizin en kritik dönemlerinde milli iradeden yana duruş sergileyen, vesayet odaklarına karşı duran, mazlumun yanında saf tutan bir sivil toplum kuruluşu oldu” dedi. HAK-İŞ’in kurulduğu 1970’li yıllardan bu yana hem sendikal mücadelede hem de hak ve özgürlüklerin savunulması noktasında mihenk taşı olduğunu vurgulayan Işıkhan, “Türkiye’nin son 21 yılında, çalışma hayatı başta olmak üzere hemen her alanda gerçekleştirdiği reformlarda da, üstlendiği sorumluluğu kutsal sayan HAK-İŞ gibi önemli sivil toplum kuruluşlarımızın büyük emekleri bulunmaktadır” dedi. HAK-İŞ ile olan birlik ve beraberliğin önümüzdeki dönem daha da güçlenerek devam edeceğinin altını çizen Işıkhan, “Politikalarımızı oluştururken, çalışma hayatımızın tüm aktörleri gibi HAK-İŞ’in de görüşlerinden azami düzeyde yararlandık, yararlanmaya da devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberliğimiz önümüzdeki dönem daha da güçlenerek devam edecektir” dedi.    ENGELLER KALKTI Yasal düzenlemeler ile örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığı sendikalılık oranlarını ve sendikaların kuruluşunu kolaylaştırıldığını belirten Işıkhan, “Kısıtlamaları ortadan kaldırdık. 2013 yılında %9,21 seviyelerinde olan sendikalaşma oranını; 2023 yılı itibariyle %14,76 seviyelerine kadar çıkardık. Bugün herhangi bir sendikaya üye olan 2 milyon 421 bin 940 işçi, emekçi kardeşimiz var. Sivil toplum ve sendikalaşma yolundaki engelleri kaldırdık. Sendikaya üyelikte büyük bir zorluk teşkil eden noter sürecini kaldırarak e-Devlet Sistemi’ne geçtik” dedi. HAK-İŞ’in de katılımı ile Mayıs ayında 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’nün imzalandığını ifade eden Işıkhan, “Çerçeve Protokol ve imzalanan işkolu toplu iş sözleşmeleri ile birlikte kamuda çalışan işçilerimizin mali ve sosyal haklarında önemli kazanımlar elde edildi. Devlet olarak çalışma barışının sağlanması ve enflasyonun olumsuz etkilerine karşı işçilerimizin haklarının korunması için azami gayret gösteriyoruz” dedi.
“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Çalışma Hayatı Sempozyumu”nda kürsüye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Filistin ve Gazze’de 7 Ekim’den bu yana İsrail tarafından bir katliam uygulandığını, hiçbir şart ve koşul altında masumların ve sivillerin öldürülmesinin meşrulaştırılamayacağını ifade etti.

ÖNEMLİ BİR GÖREV

Bakan Işıkhan, çalışma hayatının çok yönlü ve çok paydaşlı bir yapı olduğunu, tüm sosyal paydaşlar ile büyük bir aileyi temsil ettiklerini ifade etti. HAK-İŞ’in, Türkiye’nin sendikacılık tarihinin sembol kuruluşlarından biri olduğunu hatırlatan Işıkhan, önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek,  “HAK-İŞ, işçinin ve emekçinin temsil edildiği bir konfederasyon olmanın yanı sıra, her zaman vatan millet davası güden, ülkemizin en kritik dönemlerinde milli iradeden yana duruş sergileyen, vesayet odaklarına karşı duran, mazlumun yanında saf tutan bir sivil toplum kuruluşu oldu” dedi.

HAK-İŞ’in kurulduğu 1970’li yıllardan bu yana hem sendikal mücadelede hem de hak ve özgürlüklerin savunulması noktasında mihenk taşı olduğunu vurgulayan Işıkhan, “Türkiye’nin son 21 yılında, çalışma hayatı başta olmak üzere hemen her alanda gerçekleştirdiği reformlarda da, üstlendiği sorumluluğu kutsal sayan HAK-İŞ gibi önemli sivil toplum kuruluşlarımızın büyük emekleri bulunmaktadır” dedi.

HAK-İŞ ile olan birlik ve beraberliğin önümüzdeki dönem daha da güçlenerek devam edeceğinin altını çizen Işıkhan, “Politikalarımızı oluştururken, çalışma hayatımızın tüm aktörleri gibi HAK-İŞ’in de görüşlerinden azami düzeyde yararlandık, yararlanmaya da devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberliğimiz önümüzdeki dönem daha da güçlenerek devam edecektir” dedi. 

 

ENGELLER KALKTI

Yasal düzenlemeler ile örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığı sendikalılık oranlarını ve sendikaların kuruluşunu kolaylaştırıldığını belirten Işıkhan, “Kısıtlamaları ortadan kaldırdık. 2013 yılında %9,21 seviyelerinde olan sendikalaşma oranını; 2023 yılı itibariyle %14,76 seviyelerine kadar çıkardık. Bugün herhangi bir sendikaya üye olan 2 milyon 421 bin 940 işçi, emekçi kardeşimiz var. Sivil toplum ve sendikalaşma yolundaki engelleri kaldırdık. Sendikaya üyelikte büyük bir zorluk teşkil eden noter sürecini kaldırarak e-Devlet Sistemi’ne geçtik” dedi.

HAK-İŞ’in de katılımı ile Mayıs ayında 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’nün imzalandığını ifade eden Işıkhan, “Çerçeve Protokol ve imzalanan işkolu toplu iş sözleşmeleri ile birlikte kamuda çalışan işçilerimizin mali ve sosyal haklarında önemli kazanımlar elde edildi. Devlet olarak çalışma barışının sağlanması ve enflasyonun olumsuz etkilerine karşı işçilerimizin haklarının korunması için azami gayret gösteriyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.