AZMİN ZAFERİ! Örnek bir kooperatif başarısı

Ekonomi 12.01.2023 - 09:14, Güncelleme: 12.01.2023 - 09:14
 

AZMİN ZAFERİ! Örnek bir kooperatif başarısı

43 çeşit ata buğdayından elde edilen un ve birçok yerel üründen elde edilen Çörek Otu Yağı, Sarı ve Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Çavdar Unu, Ketencik Yağı gibi doğal gıda maddelerini ‘BOZOK’ markası adı altında satışa sunan Yozgat Boğazlıyan’daki kooperatif, önce kilogram ile başlattığı satışı sonra tonlara, şimdi de tır dolusu miktarlara yükseltti.
ANKHABER Üreticileri örgütleyerek faaliyet gösterdiği yörede yetiştirilen ürünlerin ekilmesini, hasadını, paketlenmesini, pazarlanmasını ve satılmasını sağlayan S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin “BOZOK” markalı ürünleri, kilo ile pazarlamadan tonlarla satılmaya başlandı.   AYFER ULUSOY’IN İDEALİYDİ Bu yola adeta baş koyan Ankaralı iş insanı Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy öncülüğünde kurulan ve hemşehrilerinin yetiştirdiği organik ürünleri Türkiye geneline pazarlamayı amaçlayan kooperatif, ‘tarımsal kalkınma’ modelinin çarpıcı örneklerini sergiliyor. Tunceli Belediyesi ile yapılan iş birliği ile ürün satışı gerçekleştirilirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşa ucuz, kaliteli, sağlıklı ürün satışı yapılan ve büyük ilgi gören Başkent Marketlerinde de satışı devam ediyor. S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ayfer Ulusoy, kilo ile pazarlanan ürünlerin tonlarla satışı aşamasına geçildiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:   ÖNCE KG, SONRA TON, ŞİMDİ TIR “Annem her zaman amacınız doğru, niyetiniz temizse, gayretinizin karşılığını görürsünüz derdi. Biz de kurduğumuz ‘Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ ile doğru amaç, temiz niyetle işimizi büyütmeye devam ediyoruz. İlk olarak 100 kg’lık satışlarla başladığımız bu yolda, önce ton bazında sonra da tır dolusu tonlarca ürün satışı gerçekleştirmeye başladık. Böylece ‘BOZOK’ markalı yeşil mercimeklerin yanında, kırmızı mercimeklerimizi de Ankaralı tüketicilerine sunuyoruz.”   ORGANİK ÜRÜN ÇEŞİTLERİ Ayfer Ulusoy, diğer ürünlerin satışıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada da şunları söylemişti: “43 çeşit ata buğdayından elde edilen un ve birçok yerel üründen elde edilen Çörek Otu Yağı, Sarı ve Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Çavdar Unu, Ketencik Yağı gibi doğal gıda maddeleri ‘BOZOK’ markası adı altında satışa sunuluyor.” Kooperatif ayrıca üretimin her aşamasında üyelerine destek oluyor.
43 çeşit ata buğdayından elde edilen un ve birçok yerel üründen elde edilen Çörek Otu Yağı, Sarı ve Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Çavdar Unu, Ketencik Yağı gibi doğal gıda maddelerini ‘BOZOK’ markası adı altında satışa sunan Yozgat Boğazlıyan’daki kooperatif, önce kilogram ile başlattığı satışı sonra tonlara, şimdi de tır dolusu miktarlara yükseltti.

ANKHABER

Üreticileri örgütleyerek faaliyet gösterdiği yörede yetiştirilen ürünlerin ekilmesini, hasadını, paketlenmesini, pazarlanmasını ve satılmasını sağlayan S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin “BOZOK” markalı ürünleri, kilo ile pazarlamadan tonlarla satılmaya başlandı.

 

AYFER ULUSOY’IN İDEALİYDİ

Bu yola adeta baş koyan Ankaralı iş insanı Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy öncülüğünde kurulan ve hemşehrilerinin yetiştirdiği organik ürünleri Türkiye geneline pazarlamayı amaçlayan kooperatif, ‘tarımsal kalkınma’ modelinin çarpıcı örneklerini sergiliyor.

Tunceli Belediyesi ile yapılan iş birliği ile ürün satışı gerçekleştirilirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşa ucuz, kaliteli, sağlıklı ürün satışı yapılan ve büyük ilgi gören Başkent Marketlerinde de satışı devam ediyor.

S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ayfer Ulusoy, kilo ile pazarlanan ürünlerin tonlarla satışı aşamasına geçildiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

 

ÖNCE KG, SONRA TON, ŞİMDİ TIR

“Annem her zaman amacınız doğru, niyetiniz temizse, gayretinizin karşılığını görürsünüz derdi. Biz de kurduğumuz ‘Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ ile doğru amaç, temiz niyetle işimizi büyütmeye devam ediyoruz.

İlk olarak 100 kg’lık satışlarla başladığımız bu yolda, önce ton bazında sonra da tır dolusu tonlarca ürün satışı gerçekleştirmeye başladık. Böylece ‘BOZOK’ markalı yeşil mercimeklerin yanında, kırmızı mercimeklerimizi de Ankaralı tüketicilerine sunuyoruz.”

 

ORGANİK ÜRÜN ÇEŞİTLERİ

Ayfer Ulusoy, diğer ürünlerin satışıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada da şunları söylemişti: “43 çeşit ata buğdayından elde edilen un ve birçok yerel üründen elde edilen Çörek Otu Yağı, Sarı ve Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Çavdar Unu, Ketencik Yağı gibi doğal gıda maddeleri ‘BOZOK’ markası adı altında satışa sunuluyor.”

Kooperatif ayrıca üretimin her aşamasında üyelerine destek oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.