Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusu Mehmet Emin Resulzade, 140 yaşında

Güncel 02.02.2024 - 17:51, Güncelleme: 02.02.2024 - 17:51
 

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusu Mehmet Emin Resulzade, 140 yaşında

Ankara merkezli Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu ve bir kısım üyeler ile Ankara'da bulunan bazı Azarbaycan'lılar, Mehmet Emin Resulzade'nin ölüm yıldönümü için, kabri başında anma tören düzenlediler.
Ağırlıklı olarak Azerbaycanlılardan oluşan grup, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mehmed Emin Resulzade'nin doğumunun 140. yıldönümü olan 31 Ocak 2024 tarihinde, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan kabrini ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu ve dualarla andı. Ankara dışından da gelenler, anma törenine katılarak, getirdikleri çiçekleri Resulzade'nin kabrine bıraktılar. Anma töreni dualarla sona erdi... Büyükelçilik de anma töreni düzenledi Törenden sonra da dernekte, Resulzade'nin yaşamı ve yaptığı çalışmalar ile ilgili toplantı düzenlendi, konuşmalar yapıldı...  Diğer yandan Büyükelçilik ve çeşitli Azerbaycanlı dernekler ve vakıflar da ayrı ayrı törenler düzenleyerek, rahmetli Resulzade'yi andı... RESULZADE, SEMBOL İSİMDİ… 31 Ocak Mehmet Emin Resulzade’nin doğum yıldönümü. Bir kere yükselen bayrak,  bir daha inmez diyerek Azerbaycan davasını ömrüne bayrak etmiş bir liderdi.  Bağımsız Azerbaycan ülküsünün sembolü olmuş bir lider.Aynı zamanda Türkiye sevdalısı, Turan ülküsünde bir dahi... Türkiye’nin bağımsızlığını o kadar önemsemiş ki, kurtuluş savaşında Azerbaycan'ı Türkiye için feda etmeyi göze almış. Bugün bu adımının ne kadar önemli olduğunu yaşayarak anlıyoruz. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz… (HALİM UTLU / Kaynak: haymanagazetesi.org)
Ankara merkezli Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu ve bir kısım üyeler ile Ankara'da bulunan bazı Azarbaycan'lılar, Mehmet Emin Resulzade'nin ölüm yıldönümü için, kabri başında anma tören düzenlediler.

Ağırlıklı olarak Azerbaycanlılardan oluşan grup, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mehmed Emin Resulzade'nin doğumunun 140. yıldönümü olan 31 Ocak 2024 tarihinde, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan kabrini ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu ve dualarla andı.

Ankara dışından da gelenler, anma törenine katılarak, getirdikleri çiçekleri Resulzade'nin kabrine bıraktılar. Anma töreni dualarla sona erdi...

Büyükelçilik de anma töreni düzenledi

Törenden sonra da dernekte, Resulzade'nin yaşamı ve yaptığı çalışmalar ile ilgili toplantı düzenlendi, konuşmalar yapıldı...

 Diğer yandan Büyükelçilik ve çeşitli Azerbaycanlı dernekler ve vakıflar da ayrı ayrı törenler düzenleyerek, rahmetli Resulzade'yi andı...

RESULZADE, SEMBOL İSİMDİ…

31 Ocak Mehmet Emin Resulzade’nin doğum yıldönümü. Bir kere yükselen bayrak,  bir daha inmez diyerek Azerbaycan davasını ömrüne bayrak etmiş bir liderdi.

 Bağımsız Azerbaycan ülküsünün sembolü olmuş bir lider.Aynı zamanda Türkiye sevdalısı, Turan ülküsünde bir dahi... Türkiye’nin bağımsızlığını o kadar önemsemiş ki, kurtuluş savaşında Azerbaycan'ı Türkiye için feda etmeyi göze almış.

Bugün bu adımının ne kadar önemli olduğunu yaşayarak anlıyoruz. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz… (HALİM UTLU / Kaynak: haymanagazetesi.org)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.