Ayhan Çelik: Yerköy ve Çiçekdağı yeniden termal turizm kapsamına alınmalı

Yerel 24.06.2022 - 11:56, Güncelleme: 24.06.2022 - 11:56
 

Ayhan Çelik: Yerköy ve Çiçekdağı yeniden termal turizm kapsamına alınmalı

Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (YOGSİAD) Başkanı Ayhan Çelik, Sağlık ve Termal Turizmin dünya genelinde büyük önem kazandığını söyledi.
ANKHABER Ayhan Çelik, 13 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile termal turizm bölgesi kapsamından çıkarılan Yerköy’deki Uyuz Hamamı ile Çiçekdağı’ndaki Bulamaçlı ve Mahmutlu kaplıcalarının yeniden bu kapsama alınmasını istedi. Çelik, “Yüksek hızlı trene üs olan Yerköy, termal turizme de üs olmak istiyor” dedi. Ayhan Çelik ANKHABER’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “YHT 7/24 Yerköy’de olacağından buranın tekrar termal turizm kapsamına alınması istiyoruz. Yerköy Uyuz Hamamı ve Çiçekdağı Bulamaçlı ve Mahmut kaplıcaları tekrar termal turizm kapsamı alınmalı. Böylece Yozgat genelinde termal şehirler oluşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yardımcısı Fuat Oktay ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ vee Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Beyler de biliyor ki termal turizm kapsamına alınırsa, Yozgat bu alanda söz sahibi olacaktır. Böylece hem Yerköy hem diğer ilçeler hem Yozgat ve Türkiye kazanacaktır. Seracılık ve ısınma Bunun yanında Bozok Üniversitesi’ne tahsis edilen 2.734 dekar arazi, OGM’ye ait 2.634 dekar orman alanı ve 3 adet sıcak su kuyusunda su boşa akıyor. Bu sular termal otellerde, konut ısınmasında kullanılmalı. Geri dönüşünde ise termal su ile seracılık yapılabilir.”
Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (YOGSİAD) Başkanı Ayhan Çelik, Sağlık ve Termal Turizmin dünya genelinde büyük önem kazandığını söyledi.

ANKHABER

Ayhan Çelik, 13 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile termal turizm bölgesi kapsamından çıkarılan Yerköy’deki Uyuz Hamamı ile Çiçekdağı’ndaki Bulamaçlı ve Mahmutlu kaplıcalarının yeniden bu kapsama alınmasını istedi.

Çelik, “Yüksek hızlı trene üs olan Yerköy, termal turizme de üs olmak istiyor” dedi.

Ayhan Çelik ANKHABER’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“YHT 7/24 Yerköy’de olacağından buranın tekrar termal turizm kapsamına alınması istiyoruz. Yerköy Uyuz Hamamı ve Çiçekdağı Bulamaçlı ve Mahmut kaplıcaları tekrar termal turizm kapsamı alınmalı. Böylece Yozgat genelinde termal şehirler oluşacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yardımcısı Fuat Oktay ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ vee Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Beyler de biliyor ki termal turizm kapsamına alınırsa, Yozgat bu alanda söz sahibi olacaktır. Böylece hem Yerköy hem diğer ilçeler hem Yozgat ve Türkiye kazanacaktır.

Seracılık ve ısınma

Bunun yanında Bozok Üniversitesi’ne tahsis edilen 2.734 dekar arazi, OGM’ye ait 2.634 dekar orman alanı ve 3 adet sıcak su kuyusunda su boşa akıyor. Bu sular termal otellerde, konut ısınmasında kullanılmalı. Geri dönüşünde ise termal su ile seracılık yapılabilir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.