Ayfer Ulusoy, kurucusu olduğu tarımsal kalkınma kooperatifinin başkanlığına yeniden seçildi

Ekonomi 09.06.2023 - 10:13, Güncelleme: 09.06.2023 - 10:13
 

Ayfer Ulusoy, kurucusu olduğu tarımsal kalkınma kooperatifinin başkanlığına yeniden seçildi

Toplanan genel kurulda Başkan Yardımcısı olarak Fikret Karacaoğlan, Muhasip Üye olarak da Ali Rıza Çoban seçildi.
ANKHABER Başkanlığını İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Sekreteri, Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy’un yaptığı, S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Genel Kurulu toplandı. KOOPERATİFİN ÖZELLİKLERİ Ayfer Ulusoy’un öncülüğünde kurulan ve nohut, yeşil mercimek, ekmeklik ve makarnalık buğday, pancar ve slajlık mısır çeşitlerinin yanı sıra çok sayıda yöresel ürünü değerlendiriyor. 43 çeşit ata buğdayından elde edilen un ve yine yerel ürünlerden elde edilen Çörek Otu Yağı, Sarı ve Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Çavdar Unu, Ketencik Yağı gibi doğal gıda maddeleri ‘BOZOK’ markası adı altında imal ederek satışa sunuluyor. Böylesine başarılı çalışmalara imza atan S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, geçen yılın Haziran ayında toplanan genel kurulunun ardından bir genel kurul daha gerçekleştirdi. AYFER ULUSOY’UN AÇIKLAMASI Kooperatif Başkanı Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy, Genel Kurul ile ilgili olarak şunları söyledi: “Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin Olağan Genel Kurulunu yaptık. Tüm ortaklarımıza, tekrar Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildiğim yeni yönetimimize, Başkan Yardımcısı olarak Fikret Karacaoğlan, Muhasip Üye olarak Ali Rıza Çoban seçilmiş olup tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tarımsal üretimin öneminin her geçen gün daha da arttığı günümüzde çiftçilerimizin topraktan kopmadan, kazanarak, kendi topraklarımızda yetişen ve yetiştirilen ürünlerin üreticiden tüketiciye aracısız satılabilmesini sağlamak için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Son günlerde yaşanan yoğun yağış nedeniyle zorluk yaşayan çiftçilerimize en az zararla atlatmalarını ve kolaylıklar diliyorum.”
Toplanan genel kurulda Başkan Yardımcısı olarak Fikret Karacaoğlan, Muhasip Üye olarak da Ali Rıza Çoban seçildi.

ANKHABER

Başkanlığını İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Sekreteri, Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy’un yaptığı, S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Genel Kurulu toplandı.

KOOPERATİFİN ÖZELLİKLERİ

Ayfer Ulusoy’un öncülüğünde kurulan ve nohut, yeşil mercimek, ekmeklik ve makarnalık buğday, pancar ve slajlık mısır çeşitlerinin yanı sıra çok sayıda yöresel ürünü değerlendiriyor.

43 çeşit ata buğdayından elde edilen un ve yine yerel ürünlerden elde edilen Çörek Otu Yağı, Sarı ve Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Çavdar Unu, Ketencik Yağı gibi doğal gıda maddeleri ‘BOZOK’ markası adı altında imal ederek satışa sunuluyor.

Böylesine başarılı çalışmalara imza atan S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, geçen yılın Haziran ayında toplanan genel kurulunun ardından bir genel kurul daha gerçekleştirdi.

AYFER ULUSOY’UN AÇIKLAMASI

Kooperatif Başkanı Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy, Genel Kurul ile ilgili olarak şunları söyledi:

Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin Olağan Genel Kurulunu yaptık. Tüm ortaklarımıza, tekrar Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildiğim yeni yönetimimize, Başkan Yardımcısı olarak Fikret Karacaoğlan, Muhasip Üye olarak Ali Rıza Çoban seçilmiş olup tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Tarımsal üretimin öneminin her geçen gün daha da arttığı günümüzde çiftçilerimizin topraktan kopmadan, kazanarak, kendi topraklarımızda yetişen ve yetiştirilen ürünlerin üreticiden tüketiciye aracısız satılabilmesini sağlamak için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz.

Son günlerde yaşanan yoğun yağış nedeniyle zorluk yaşayan çiftçilerimize en az zararla atlatmalarını ve kolaylıklar diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.