'Ayak Sesleri' Resim Ve Heykel Sergisi Cumartesi Açılıyor

Kültür-Sanat 27.11.2023 - 22:17, Güncelleme: 27.11.2023 - 22:20
 

'Ayak Sesleri' Resim Ve Heykel Sergisi Cumartesi Açılıyor

ANKHABER / Ressam ve Heykeltıraş Murat Yıldırımçakar’ın “Ayak Sesleri" Resim ve Heykel Sergisi, Emin Antik Sanat Merkezi’nde açılış için gün sayıyor.
2 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 14.00’te açılacak sergiyle ilgili olarak Emin Antik Sanat Merkezi’nden yapılan bilgilendirme ve davet duyurusunda şu ifadeler kullanıldı: “Ankara’mızın yetiştirdiği çelik bilekli, güçlü fırçalı ve altın yürekli sanatçımız Murat Yıldırımçakar, 1996 yılında heykel ve Resim yapmaya başladı. 2008 Senegal'in  Dakar Şehrine yerleşti. Burada, ilk dönem heykel çalışmalarına esin kaynağı olan Afrika Tribal Sanatı’nı yakından tanıyarak Dakar’lı sanatçılarla birlikte çalıştı.  2013 yılında Türkiye'ye döndü. Sanatçının, Türkiye'den Afrika'ya uzanan heykel tecrübesinin etkilerini kendine has geliştirdiği özgün teknikle, ahşaptan ve metal atık malzeme ile soyut, figüratif heykellerinin yanın da “Rüyalarının” kendine özgü gerçekliğini metale ve tuvale yansıtarak Türk Plastik sanatına büyük kazanımlar sağladı... Yurt içi ve yurt dışında birçok sergi açan sanatçının eserleri ulusal ve uluslararası koleksiyonlarda yer aldı. Emin Antik Sanat Merkezinde, 2 Aralık 2023 Cumartesi Saat 14.00’teki açılışta siz değerli dostlar ile birlikte olmaktan onur duyarız.”
ANKHABER / Ressam ve Heykeltıraş Murat Yıldırımçakar’ın “Ayak Sesleri" Resim ve Heykel Sergisi, Emin Antik Sanat Merkezi’nde açılış için gün sayıyor.

2 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 14.00’te açılacak sergiyle ilgili olarak Emin Antik Sanat Merkezi’nden yapılan bilgilendirme ve davet duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

“Ankara’mızın yetiştirdiği çelik bilekli, güçlü fırçalı ve altın yürekli sanatçımız Murat Yıldırımçakar,

1996 yılında heykel ve Resim yapmaya başladı. 2008 Senegal'in  Dakar Şehrine yerleşti.

Burada, ilk dönem heykel çalışmalarına esin kaynağı olan Afrika Tribal Sanatı’nı yakından tanıyarak Dakar’lı sanatçılarla birlikte çalıştı.

 2013 yılında Türkiye'ye döndü.

Sanatçının, Türkiye'den Afrika'ya uzanan heykel tecrübesinin etkilerini kendine has geliştirdiği özgün teknikle, ahşaptan ve metal atık malzeme ile soyut, figüratif heykellerinin yanın da “Rüyalarının” kendine özgü gerçekliğini metale ve tuvale yansıtarak Türk Plastik sanatına büyük kazanımlar sağladı...

Yurt içi ve yurt dışında birçok sergi açan sanatçının eserleri ulusal ve uluslararası koleksiyonlarda yer aldı. Emin Antik Sanat Merkezinde, 2 Aralık 2023 Cumartesi Saat 14.00’teki açılışta siz değerli dostlar ile birlikte olmaktan onur duyarız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.