ATO’NUN GİRİŞİMLERİYLE BAŞKENT’E UCUZ KIRMIZI ET

Ekonomi 26.04.2023 - 15:33, Güncelleme: 26.04.2023 - 15:33
 

ATO’NUN GİRİŞİMLERİYLE BAŞKENT’E UCUZ KIRMIZI ET

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın öncülüğünde Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği (Ankara PERDER) ile Et ve Süt Kurumu (ESK) arasında yapılan anlaşma ile Başkentlilerin yarından itibaren Ankara Ticaret Odası üyesi de olan Ankara PERDER üyesi marketlerden uygun fiyatla kırmızı et alabileceğini bildirdi.
Fiyat dengesizliklerinin vatandaşların tüketimini etkilediğini kaydeden Baran, “Bu anlaşmayla Ankara’mızda vatandaşlarımız eti daha uygun fiyatla temin edebilecek” dedi. ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Ankara Ticaret Odası öncülüğündeESKile Ankara PERDER arasında ucuz et satışına ilişkin protokol imzalandığını belirterek, “Ankara’da yarından itibaren PERDER üyesi marketlerde kıyma 190 TL’ye, kuşbaşı da 210 TL’ye satışa sunulacak” dedi.Baran, İstanbul’da ucuz et satışının başlaması üzerine Ankara olarak harekete geçtiklerini ve Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan, Başkan Yardımcısı ve GİMAT Gross Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda ATO Meclis Üyesi olan Recai Kesimal ve Ankara PERDER Yönetim Kurulu üyeleriile birlikte ESK Başkanı Mustafa Kayhan’ı ziyaret ederek, taleplerini dile getirdiklerini anlattı. Son dönemde fiyat artışları nedeniyle kırmızı ette arz-talep dengesizliğinin yaşandığını bildiren Baran, ESK’dan alınan ucuz et ile bu dengesizliğin önüne geçilmeye çalışıldığını kaydetti. Baran, ilk etapta haftalık 20 tır karkas etin Başkent’te bulunan 500’ü aşkın PERDER üyesi markette satışa sunulacağını belirterek, “Ankara PERDER üyesi olmayan marketlerin bu sisteme dâhil olması için de çalışma başlatıldı” dedi. Yerli üretimi her zaman desteklediklerini belirten Baran, “Uygun fiyatlı et temini konusundaki bu girişimi, fiyatlar dengeye oturuncaya kadar vatandaşlarımızın et tüketimini sağlayabilmesi amacıyla gerçekleştirdik. Yerli üretimi ve üreticimizi desteklemekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. Baran, Başkentlilerin uygun fiyata et tüketebilmesine yönelik bu gelişme nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile Etve Süt Kurumu Başkanı Mustafa Kayhan’a teşekkür etti.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın öncülüğünde Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği (Ankara PERDER) ile Et ve Süt Kurumu (ESK) arasında yapılan anlaşma ile Başkentlilerin yarından itibaren Ankara Ticaret Odası üyesi de olan Ankara PERDER üyesi marketlerden uygun fiyatla kırmızı et alabileceğini bildirdi.

Fiyat dengesizliklerinin vatandaşların tüketimini etkilediğini kaydeden Baran, “Bu anlaşmayla Ankara’mızda vatandaşlarımız eti daha uygun fiyatla temin edebilecek” dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Ankara Ticaret Odası öncülüğündeESKile Ankara PERDER arasında ucuz et satışına ilişkin protokol imzalandığını belirterek, “Ankara’da yarından itibaren PERDER üyesi marketlerde kıyma 190 TL’ye, kuşbaşı da 210 TL’ye satışa sunulacak” dedi.Baran, İstanbul’da ucuz et satışının başlaması üzerine Ankara olarak harekete geçtiklerini ve Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan, Başkan Yardımcısı ve GİMAT Gross Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda ATO Meclis Üyesi olan Recai Kesimal ve Ankara PERDER Yönetim Kurulu üyeleriile birlikte ESK Başkanı Mustafa Kayhan’ı ziyaret ederek, taleplerini dile getirdiklerini anlattı.

Son dönemde fiyat artışları nedeniyle kırmızı ette arz-talep dengesizliğinin yaşandığını bildiren Baran, ESK’dan alınan ucuz et ile bu dengesizliğin önüne geçilmeye çalışıldığını kaydetti. Baran, ilk etapta haftalık 20 tır karkas etin Başkent’te bulunan 500’ü aşkın PERDER üyesi markette satışa sunulacağını belirterek, “Ankara PERDER üyesi olmayan marketlerin bu sisteme dâhil olması için de çalışma başlatıldı” dedi.

Yerli üretimi her zaman desteklediklerini belirten Baran, “Uygun fiyatlı et temini konusundaki bu girişimi, fiyatlar dengeye oturuncaya kadar vatandaşlarımızın et tüketimini sağlayabilmesi amacıyla gerçekleştirdik. Yerli üretimi ve üreticimizi desteklemekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Baran, Başkentlilerin uygun fiyata et tüketebilmesine yönelik bu gelişme nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile Etve Süt Kurumu Başkanı Mustafa Kayhan’a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.