ATO'nun çağrısı: Meslek lisesi mezunları ücretsiz bedelli askerlik yapsın!

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 02.02.2024 - 23:18, Güncelleme: 02.02.2024 - 23:18
 

ATO'nun çağrısı: Meslek lisesi mezunları ücretsiz bedelli askerlik yapsın!

ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen "TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı"na katılarak, reel sektörün beklentilerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştı.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, çeşitli sektörlerdeki nitelikli iş gücü ihtiyacına vurgu yaparak, çocukları reel sektörün talep ettiği alanlarda eğitim almaya teşvik etmek amacıyla mesleki eğitimi desteklemenin önemli olduğunu belirtti. Baran, bu çerçevede bir öneri olarak meslek lisesi mezunlarının ücretsiz bedelli askerlik hakkı tanınmasının gerekliliğine dikkat çekti. ATO Başkanı Gürsel Baran, küresel gündemi değerlendirerek, İslam dünyasının huzur içinde Ramazan ayını geçirmesi için Gazze'deki İsrail zulmünün sona ermesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, küresel ekonomideki rekabet şartlarının çetinleştiğine dikkat çekti ve Türkiye'nin enflasyonla mücadele odaklı ekonomi politikalarının geçici bir zorluk olduğuna inandıklarını belirtti. İŞGÜCÜ TALEBİ VAR Baran, ATO'nun 68 meslek komitesinin 160 bin üyeyi temsilen gündeme getirdiği reel sektör sorunlarından birinin işgücü talebi olduğunu ifade etti. Tekstil, ayakkabı, nakliye, inşaat gibi farklı sektörlerin nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyduğunu belirten Baran, mesleki eğitime çekicilik kazandırmak için çeşitli teşviklerin uygulanması gerektiğini dile getirdi. Meslek lisesi mezunlarına ücretsiz bedelli askerlik hakkı tanınması önerisi, bu teşvikler arasında öne çıkan bir öneri oldu. Baran'ın ayrıca ticaret kesimini temsilen sunduğu konulardan bazıları arasında ticari kredi kartlarının avantajları, vergi ve SGK primi ödemelerinde kolaylıklar, perakende ticaret düzenlemeleri, zincir mağazaların çalışma saatleri ve indirim kampanyaları gibi konular yer aldı. Ayrıca, yerli ve milli üretimin desteklenmesi, tasarruf konularında kamu spotları hazırlanması gibi öneriler de dile getirildi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen "TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı"na katılarak, reel sektörün beklentilerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, çeşitli sektörlerdeki nitelikli iş gücü ihtiyacına vurgu yaparak, çocukları reel sektörün talep ettiği alanlarda eğitim almaya teşvik etmek amacıyla mesleki eğitimi desteklemenin önemli olduğunu belirtti. Baran, bu çerçevede bir öneri olarak meslek lisesi mezunlarının ücretsiz bedelli askerlik hakkı tanınmasının gerekliliğine dikkat çekti.

ATO Başkanı Gürsel Baran, küresel gündemi değerlendirerek, İslam dünyasının huzur içinde Ramazan ayını geçirmesi için Gazze'deki İsrail zulmünün sona ermesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, küresel ekonomideki rekabet şartlarının çetinleştiğine dikkat çekti ve Türkiye'nin enflasyonla mücadele odaklı ekonomi politikalarının geçici bir zorluk olduğuna inandıklarını belirtti.

İŞGÜCÜ TALEBİ VAR

Baran, ATO'nun 68 meslek komitesinin 160 bin üyeyi temsilen gündeme getirdiği reel sektör sorunlarından birinin işgücü talebi olduğunu ifade etti. Tekstil, ayakkabı, nakliye, inşaat gibi farklı sektörlerin nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyduğunu belirten Baran, mesleki eğitime çekicilik kazandırmak için çeşitli teşviklerin uygulanması gerektiğini dile getirdi. Meslek lisesi mezunlarına ücretsiz bedelli askerlik hakkı tanınması önerisi, bu teşvikler arasında öne çıkan bir öneri oldu.

Baran'ın ayrıca ticaret kesimini temsilen sunduğu konulardan bazıları arasında ticari kredi kartlarının avantajları, vergi ve SGK primi ödemelerinde kolaylıklar, perakende ticaret düzenlemeleri, zincir mağazaların çalışma saatleri ve indirim kampanyaları gibi konular yer aldı. Ayrıca, yerli ve milli üretimin desteklenmesi, tasarruf konularında kamu spotları hazırlanması gibi öneriler de dile getirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.