ATO Heyeti, Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy’u Ziyaret Etti

Ankara 02.08.2023 - 10:45, Güncelleme: 02.08.2023 - 10:45
 

ATO Heyeti, Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy’u Ziyaret Etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, UNESCO Dünya Kültür Mirası Komitesi’nin 12-25 Eylül tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da düzenleyeceği toplantıda, Ankara’nın Polatlı ilçesinde yer alan Gordion Antik Kenti’nin, Kültür Mirası Listesi adaylığının ele alınacağını hatırlatarak,“Ankaramızın turizm gelirlerini ve dolayısıyla ekonomisini geliştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Gordion ve Arslanhane Camii’nin UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alması Başkent turizmi açısından önemli bir kazanç olacaktır” dedi. Baran, Kapadokya’da olduğu gibi Polatlı-Gordion bölgesinde balon turları düzenlenmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan destek istedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Ali Yıldız, Halil İlik ve Naki Demirile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti. Baran,ziyarette yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçen yıl Ekim ayında ikincisini düzenlediği Başkent Kültür Yolu Festivali’nin Ankara’nın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına önemli katkılar sağladığını söyledi. Ankara Ticaret Odası olarak, Ankara’nın ekonomisini geliştirmeye yönelik yürüttükleri çalışmalar arasında turizmin de yer aldığını kaydeden Baran, sağlık turizmindeki gelişmeleri verileriyle paylaştı. Markalaşmanın ve Coğrafi İşaretli Ürünlerin kent ekonomisinin uluslararası alanda gelişimi açısından önemine dikkat çeken ve konuyla ilgili Ankara Ticaret Odası’nınçalışmaları hakkında bilgi veren Baran, UNESCO Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Gordion Antik Kenti’nin tanıtımına yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaları da anlattı. -GORDİON VE ARSLANHANE CAMİİ İLE UNESCO LİSTESİ’NE GİRECEĞİZ- Sakarya Meydan Muharebesi ile Gordion Antik Kenti’nin gençler tarafından yeterince tanınabilmesi için Ankara Ticaret Odası’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde bölgeye öğrenci gönderdiğini kaydeden Baran, “Gordion’da gençlik kampları düzenleyebilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile diyalog halindeyiz” dedi.ATO’da düzenledikleri “Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi Adaylık Süreci Bilgilendirme Toplantısı” ile farkındalık sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Baran, “12-25 Eylül tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Komitesi toplantısı yapılacak. Burada Gordion Antik Kenti ile şehrimizde bulunan Arslanhane Camii’nin de aralarında bulunduğu ahşap camilerin Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi konusu ele alınacak. Gordion ve Arslanhane Camii’nin UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alması Başkent turizmi açısından önemli bir kazanç olacaktır” diye konuştu. -GORDİON’DA BALON TURİZMİ- Kapadokya’da gerçekleştirilen balon turizminden örnek verenBaran, Polatlı-Gordion bölgesinde, yerli turistlerin de yararlanabileceği fiyatlarla balon turları düzenlenmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan destek istedi. -TÜRKİYE TANITIM FİLMİNDE,ANKARA’YA DA YER VERİLSİN ÖNERİSİ- Toplantıda konuşan ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da, Türkiye’nin tanıtımı amacıyla hazırlanan filmde Ankara’nın yer almadığını hatırlatarak, “Ankaramızın Türkiye tanıtım filminde yer almaması bizi üzüyor. Gordion’a bu filmde yer verilerek Ankara turizmine katkı sağlanabilir” dedi. Yılmaz, Başkent Ankara’nın turizminin çevre illerle birlikte geliştirilebilmesi için, Ankara’nın hızlı tren HUB’ı olmasının avantajının da ele alınacağı projelerin gündeme gelmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde toplantılar yapılmasını önerdi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, UNESCO Dünya Kültür Mirası Komitesi’nin 12-25 Eylül tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da düzenleyeceği toplantıda, Ankara’nın Polatlı ilçesinde yer alan Gordion Antik Kenti’nin, Kültür Mirası Listesi adaylığının ele alınacağını hatırlatarak,“Ankaramızın turizm gelirlerini ve dolayısıyla ekonomisini geliştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Gordion ve Arslanhane Camii’nin UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alması Başkent turizmi açısından önemli bir kazanç olacaktır” dedi. Baran, Kapadokya’da olduğu gibi Polatlı-Gordion bölgesinde balon turları düzenlenmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan destek istedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Ali Yıldız, Halil İlik ve Naki Demirile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti. Baran,ziyarette yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçen yıl Ekim ayında ikincisini düzenlediği Başkent Kültür Yolu Festivali’nin Ankara’nın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına önemli katkılar sağladığını söyledi. Ankara Ticaret Odası olarak, Ankara’nın ekonomisini geliştirmeye yönelik yürüttükleri çalışmalar arasında turizmin de yer aldığını kaydeden Baran, sağlık turizmindeki gelişmeleri verileriyle paylaştı. Markalaşmanın ve Coğrafi İşaretli Ürünlerin kent ekonomisinin uluslararası alanda gelişimi açısından önemine dikkat çeken ve konuyla ilgili Ankara Ticaret Odası’nınçalışmaları hakkında bilgi veren Baran, UNESCO Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Gordion Antik Kenti’nin tanıtımına yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaları da anlattı.

-GORDİON VE ARSLANHANE CAMİİ İLE UNESCO LİSTESİ’NE GİRECEĞİZ-

Sakarya Meydan Muharebesi ile Gordion Antik Kenti’nin gençler tarafından yeterince tanınabilmesi için Ankara Ticaret Odası’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde bölgeye öğrenci gönderdiğini kaydeden Baran, “Gordion’da gençlik kampları düzenleyebilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile diyalog halindeyiz” dedi.ATO’da düzenledikleri “ Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi Adaylık Süreci Bilgilendirme Toplantısı” ile farkındalık sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Baran, “12-25 Eylül tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Komitesi toplantısı yapılacak. Burada Gordion Antik Kenti ile şehrimizde bulunan Arslanhane Camii’nin de aralarında bulunduğu ahşap camilerin Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi konusu ele alınacak. Gordion ve Arslanhane Camii’nin UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alması Başkent turizmi açısından önemli bir kazanç olacaktır” diye konuştu.

-GORDİON’DA BALON TURİZMİ-

Kapadokya’da gerçekleştirilen balon turizminden örnek verenBaran, Polatlı- Gordion bölgesinde, yerli turistlerin de yararlanabileceği fiyatlarla balon turları düzenlenmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan destek istedi.

-TÜRKİYE TANITIM FİLMİNDE,ANKARA’YA DA YER VERİLSİN ÖNERİSİ-

Toplantıda konuşan ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da, Türkiye’nin tanıtımı amacıyla hazırlanan filmde Ankara’nın yer almadığını hatırlatarak, “Ankaramızın Türkiye tanıtım filminde yer almaması bizi üzüyor. Gordion’a bu filmde yer verilerek Ankara turizmine katkı sağlanabilir” dedi.

Yılmaz, Başkent Ankara’nın turizminin çevre illerle birlikte geliştirilebilmesi için, Ankara’nın hızlı tren HUB’ı olmasının avantajının da ele alınacağı projelerin gündeme gelmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde toplantılar yapılmasını önerdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.