"Atatürk ve Ankara" temalı sergi açılışı yapıldı

Kültür-Sanat 14.11.2023 - 13:27, Güncelleme: 14.11.2023 - 13:27
 

"Atatürk ve Ankara" temalı sergi açılışı yapıldı

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Kadim Topraklarda: Atatürk ve Ankara" temalı serginin açılışında yaptığı konuşmada; "Biz Ankaralılar olarak, Seymenler ve Bacıerenler olarak Atatürk'ü, Cumhuriyeti ve Ankara'yı hep yüksekte tutarak yaşattık, gelecekte de öyle olacak." dedi. Özaslan, tüm Ankaralıları sergiyi ziyaret etmeye davet etti.
Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında düzenlenen "Kadim Topraklarda: Atatürk ve Ankara" temalı serginin açılışı, Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda gerçekleşti. Nejla Oya Ergün'ün küratörlüğünde 7 sanatçının yağlı boya resim, keçe sanatı ve kitre bebek olarak farklı tekniklerde 21 eserinden oluşan sergi, sanatseverlerden tam not aldı. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Hem Ankara'mızın başkent oluşunun 100. yılını hem de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz. Bu yıl çifte bayram. Her iki yüzyıl kapsamında da etkinliklerimiz, kültürel faaliyetlerimiz yoğunlaştı ve bu iki yıldönümü kutlamalarımız devam ediyor. Ankara Kulübü için, bizler için 3 büyük değer var: Büyük Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara. Ankara Kulübü Derneği, Atatürk'ün talimatıyla Seymenlik geleneğinin ve Ankara kültürünün yaşatılması için kurulan Cumhuriyetin ilk sivil toplum kuruluşudur. Dolayısıyla biz çok ayrıcalıklı, çok özel bir derneğiz. 1925 tarihli bir derneğiz. Ankara Kulübü demek; Atatürk demek, Ankara Kulübü demek; Cumhuriyet demek, Ankara Kulübü demek; Ankara  demek. Biz Ankaralılar olarak, Seymenler ve Bacıerenler olarak her üç değerimizi bugüne kadar hep yüksekte tutarak yaşattık, gelecekte de öyle olacak. Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin adı olan 'Kızılcagün' ateşi bu topraklarda hiç sönmeyecek, Sinsin ateşi hep yanacak. Hep birlikte açılışını yaptığımız sergi, Atatürk ve Ankara'ya ilişkin birbirinden önemli eserleri beğeniye sunuyor. Sergide Atatürk resimleri başta olmak üzere çok özel eserler var. Ben sergiye katkı veren bütün sanatçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Ankara Kulübü olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını belirten Özaslan, Atatürk ve Ankara temalı sergiyi ziyaret etmek isteyenleri Ankara Konağı'na beklediklerini de sözlerine ekledi. Serginin küratörü Nejla Oya Ergün de serginin, 7 farklı sanatçının kendi alanları kapsamında farklı yöntem, teknik ve kendi bakış açıları üzerinden tasvir edilen, uyumlu bir bütünlük kompozisyonu çerçevesindeki eserlerinden oluştuğuna dikkat çekti. Konuşmaların ardından Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan tarafından tüm sanatçılara organizasyona gösterdikleri ilgi ve katılım için  tekrar tek tek teşekkür edilerek, belgeleri takdim edildi. Sanatçılar; Nevzat Can, Sibel Radiye Gül, Fatma Bilsen Ulusaloğlu, Nazende Yücel, İbrahim Özat, Nesrin Bilecen Çelikel, Nejla Oya Ergün'ün eserlerinden oluşan Kadim Topraklarda: Atatürk ve Ankara Sergisi, 18 Kasım tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Kadim Topraklarda: Atatürk ve Ankara" temalı serginin açılışında yaptığı konuşmada; "Biz Ankaralılar olarak, Seymenler ve Bacıerenler olarak Atatürk'ü, Cumhuriyeti ve Ankara'yı hep yüksekte tutarak yaşattık, gelecekte de öyle olacak." dedi. Özaslan, tüm Ankaralıları sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında düzenlenen "Kadim Topraklarda: Atatürk ve Ankara" temalı serginin açılışı, Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda gerçekleşti.

Nejla Oya Ergün'ün küratörlüğünde 7 sanatçının yağlı boya resim, keçe sanatı ve kitre bebek olarak farklı tekniklerde 21 eserinden oluşan sergi, sanatseverlerden tam not aldı.

Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Hem Ankara'mızın başkent oluşunun 100. yılını hem de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz. Bu yıl çifte bayram. Her iki yüzyıl kapsamında da etkinliklerimiz, kültürel faaliyetlerimiz yoğunlaştı ve bu iki yıldönümü kutlamalarımız devam ediyor. Ankara Kulübü için, bizler için 3 büyük değer var: Büyük Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara. Ankara Kulübü Derneği, Atatürk'ün talimatıyla Seymenlik geleneğinin ve Ankara kültürünün yaşatılması için kurulan Cumhuriyetin ilk sivil toplum kuruluşudur. Dolayısıyla biz çok ayrıcalıklı, çok özel bir derneğiz. 1925 tarihli bir derneğiz. Ankara Kulübü demek; Atatürk demek, Ankara Kulübü demek; Cumhuriyet demek, Ankara Kulübü demek; Ankara  demek. Biz Ankaralılar olarak, Seymenler ve Bacıerenler olarak her üç değerimizi bugüne kadar hep yüksekte tutarak yaşattık, gelecekte de öyle olacak. Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin adı olan 'Kızılcagün' ateşi bu topraklarda hiç sönmeyecek, Sinsin ateşi hep yanacak. Hep birlikte açılışını yaptığımız sergi, Atatürk ve Ankara'ya ilişkin birbirinden önemli eserleri beğeniye sunuyor. Sergide Atatürk resimleri başta olmak üzere çok özel eserler var. Ben sergiye katkı veren bütün sanatçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ankara Kulübü olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını belirten Özaslan, Atatürk ve Ankara temalı sergiyi ziyaret etmek isteyenleri Ankara Konağı'na beklediklerini de sözlerine ekledi.

Serginin küratörü Nejla Oya Ergün de serginin, 7 farklı sanatçının kendi alanları kapsamında farklı yöntem, teknik ve kendi bakış açıları üzerinden tasvir edilen, uyumlu bir bütünlük kompozisyonu çerçevesindeki eserlerinden oluştuğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan tarafından tüm sanatçılara organizasyona gösterdikleri ilgi ve katılım için  tekrar tek tek teşekkür edilerek, belgeleri takdim edildi.

Sanatçılar; Nevzat Can, Sibel Radiye Gül, Fatma Bilsen Ulusaloğlu, Nazende Yücel, İbrahim Özat, Nesrin Bilecen Çelikel, Nejla Oya Ergün'ün eserlerinden oluşan Kadim Topraklarda: Atatürk ve Ankara Sergisi, 18 Kasım tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.