Atatürk Eserleri İle Ressam Hamza Saykan

Kültür-Sanat 11.06.2023 - 08:07, Güncelleme: 11.06.2023 - 08:07
 

Atatürk Eserleri İle Ressam Hamza Saykan

Sema KUMRULU / Lise yıllarından beri resim sanatıyla uğraşan Hamza Saykan, aslında matematik öğretmeni. Atatürk resimleri sergileri açıyor ve kitap yazıyor.
Ben kendisini Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu'nun Kültür ve Sanat Günlerinde tanıdım. Saykan'ın 74 muhteşem Atatürk eseri, ilgimi çekince kendisiyle kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.    Hamza Saykan kimdir?     Ben Çorum'un Alaca ilçesine bağlı İmat  Köyünde doğmuşum. İlkokul, ortaokul ve Lise eğitimimi Ankara'da tamamladım. Gazi Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü mezunuyum. Çeşitli ilkokul, ortaokul, lise ve dershanelerde öğretmenlik ve yöneticilik yaptım.    Emekli olduktan sonra neler yaptınız?     2003 yılında emekli oldum. Bir müddet dershanelerde matematik dersleri verdim. Ardından sivil toplum kuruluşlarında yer aldım. En son Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesinde yönetim kurulu üyesi olarak görev aldım.      Sanat, hayatınızın neresinde?        Lise yıllarında resim sanatı ile ilgileniyordum. Sınıfta rapido kalem ile çizdiğim portre çalışmalarımı beğenenlere hediye ediyordum. Hiç elimde resmim kalmazdı. Birgün bana 'Neden hediye ediyorsun, sergi açsana' denince yaptığım çalışmalarımı toplamaya başladım. İlk sergimi, 2015 yılında Batıkent Meydan Alışveriş Merkezi'nde açtım. Olağanüstü bir ilgi gördüm. Sergimin bu kadar ilgi görmesi üzerine, çoğunluğu Atatürk resimlerinden oluşan  'Geldikleri Gibi Giderler' temalı siyah-beyaz yağlı boya sergimi açtım. Sergiler art arta geldi. Türkiye genelinde 26 kişisel sergi açtım. Sadece Atatürk portreleri çalışıyorum. Bu sergide de 74 yağlı boya, birkaç tane asetad kalem Atatürk çalışmalarım yer alıyor. Ve benim  katıldığım ilk karma sergim oldu.  30 Ağustos tarihinde ise Muğla'ya davet edildim. Orada da kişisel bir Atatürk sergim olacak.    Siz kitapda yazıyorsunuz.       Öğretmenlik ve yöneticilik yıllarıma ait üç adet matematik yardımcı ders kitabım var. Roman olarak ilk kitabım, ''Metin Usta' adını taşıyor. Romanın baş kahramanı Metin Usta benim ağabeyim. Her birimizin yaşamında, hayatı roman olacak insanlar olur ya, Metin Usta'da tam onlardan birisi. Romanda, köyden kente göçü, bu süre içinde yaşananları anlatan yüzlerce olay var ve  tamamı bire bire gerçeklerden oluşuyor. Romanımın ardından şimdi bir öykü yazma hazırlığı içindeyim. Biraz ağır ilerliyor, yakında çıkar sanıyorum.    Çok güzel eserlere imza atan Hamza Saykan'ı kutluyorum ve bu güzel söyleşi için teşekkür ediyorum.   Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU / Lise yıllarından beri resim sanatıyla uğraşan Hamza Saykan, aslında matematik öğretmeni. Atatürk resimleri sergileri açıyor ve kitap yazıyor.

Ben kendisini Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu'nun Kültür ve Sanat Günlerinde tanıdım. Saykan'ın 74 muhteşem Atatürk eseri, ilgimi çekince kendisiyle kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

   Hamza Saykan kimdir?

    Ben Çorum'un Alaca ilçesine bağlı İmat  Köyünde doğmuşum. İlkokul, ortaokul ve Lise eğitimimi Ankara'da tamamladım. Gazi Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü mezunuyum. Çeşitli ilkokul, ortaokul, lise ve dershanelerde öğretmenlik ve yöneticilik yaptım.

   Emekli olduktan sonra neler yaptınız?

    2003 yılında emekli oldum. Bir müddet dershanelerde matematik dersleri verdim. Ardından sivil toplum kuruluşlarında yer aldım. En son Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesinde yönetim kurulu üyesi olarak görev aldım.

     Sanat, hayatınızın neresinde?

       Lise yıllarında resim sanatı ile ilgileniyordum. Sınıfta rapido kalem ile çizdiğim portre çalışmalarımı beğenenlere hediye ediyordum. Hiç elimde resmim kalmazdı. Birgün bana 'Neden hediye ediyorsun, sergi açsana' denince yaptığım çalışmalarımı toplamaya başladım. İlk sergimi, 2015 yılında Batıkent Meydan Alışveriş Merkezi'nde açtım. Olağanüstü bir ilgi gördüm. Sergimin bu kadar ilgi görmesi üzerine, çoğunluğu Atatürk resimlerinden oluşan  'Geldikleri Gibi Giderler' temalı siyah-beyaz yağlı boya sergimi açtım. Sergiler art arta geldi. Türkiye genelinde 26 kişisel sergi açtım. Sadece Atatürk portreleri çalışıyorum. Bu sergide de 74 yağlı boya, birkaç tane asetad kalem Atatürk çalışmalarım yer alıyor. Ve benim  katıldığım ilk karma sergim oldu.  30 Ağustos tarihinde ise Muğla'ya davet edildim. Orada da kişisel bir Atatürk sergim olacak.

   Siz kitapda yazıyorsunuz.

      Öğretmenlik ve yöneticilik yıllarıma ait üç adet matematik yardımcı ders kitabım var. Roman olarak ilk kitabım, ''Metin Usta' adını taşıyor. Romanın baş kahramanı Metin Usta benim ağabeyim. Her birimizin yaşamında, hayatı roman olacak insanlar olur ya, Metin Usta'da tam onlardan birisi. Romanda, köyden kente göçü, bu süre içinde yaşananları anlatan yüzlerce olay var ve  tamamı bire bire gerçeklerden oluşuyor. Romanımın ardından şimdi bir öykü yazma hazırlığı içindeyim. Biraz ağır ilerliyor, yakında çıkar sanıyorum.

   Çok güzel eserlere imza atan Hamza Saykan'ı kutluyorum ve bu güzel söyleşi için teşekkür ediyorum.

  Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.