ATA’SIZ 84 YIL…

Güncel 10.11.2022 - 08:23, Güncelleme: 10.11.2022 - 08:23
 

ATA’SIZ 84 YIL…

Bugün olduğu gibi 10 Kasımları, ölüm yıldönümü olarak andığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; aslında, asker, siyaset ve devlet adamı olarak ortaya koyduğu icraat ve ilkeleri ile Türk Milletinin kaderini değiştiren benzersiz bir liderdir.
FİKİRLERİ, TESPİTLERİ Vefatından sonra da aynı özelliğini koruyan Atatürk’e bu açıdan bakıldığı zaman, her 10 Kasım’ı, onun ölüm yıldönümü olmaktan çok, 15 cildi aşan bilimsel eser niteliğindeki fikir ve tespitlerini gündeme getirme bakımından, bir “doğum günü” olarak değerlendirmek yanlış olmaz herhalde. DEVRİMLER SÜRECİ… Cumhuriyet dönemi içinde milletine sadece 15 yıl hizmet etme imkanı bulan Mustafa Kemal, dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen süratte ve yoğunlukta bir ‘devrim’ süreci yaşatmıştır Türkiye’ye. SAVAŞ VE BARIŞ İÇİN Onun eseri olan Nutuk’ta kanlı savaşların içinden gelmiş biri olmasına rağmen, “savaş” ve “barış” konularına bakışı da yer alır. Büyük komutan savaş için, “Savaş mecburi ve hayati olmalı. Gerçek görüşüm şudur: Milleti savaşa götürünce vicdanımda üzüntü duymamalıyım. Öldüreceğiz diyenlere karşı, ‘ölmeyeceğiz’ diye savaşa girebiliriz. Ama, milletin hayatı tehlikeyle karşı karşıya değilse savaş bir cinayettir” demiştir.
Bugün olduğu gibi 10 Kasımları, ölüm yıldönümü olarak andığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; aslında, asker, siyaset ve devlet adamı olarak ortaya koyduğu icraat ve ilkeleri ile Türk Milletinin kaderini değiştiren benzersiz bir liderdir.

FİKİRLERİ, TESPİTLERİ

Vefatından sonra da aynı özelliğini koruyan Atatürk’e bu açıdan bakıldığı zaman, her 10 Kasım’ı, onun ölüm yıldönümü olmaktan çok, 15 cildi aşan bilimsel eser niteliğindeki fikir ve tespitlerini gündeme getirme bakımından, bir “doğum günü” olarak değerlendirmek yanlış olmaz herhalde.

DEVRİMLER SÜRECİ…

Cumhuriyet dönemi içinde milletine sadece 15 yıl hizmet etme imkanı bulan Mustafa Kemal, dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen süratte ve yoğunlukta bir ‘devrim’ süreci yaşatmıştır Türkiye’ye.

SAVAŞ VE BARIŞ İÇİN

Onun eseri olan Nutuk’ta kanlı savaşların içinden gelmiş biri olmasına rağmen, “savaş” ve “barış” konularına bakışı da yer alır. Büyük komutan savaş için, “Savaş mecburi ve hayati olmalı. Gerçek görüşüm şudur: Milleti savaşa götürünce vicdanımda üzüntü duymamalıyım. Öldüreceğiz diyenlere karşı, ‘ölmeyeceğiz’ diye savaşa girebiliriz. Ama, milletin hayatı tehlikeyle karşı karşıya değilse savaş bir cinayettir” demiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.