AŞTİ'de tasarruf sağlayacak teknoloji kuruluyor

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 20.01.2024 - 12:06, Güncelleme: 20.01.2024 - 12:06
 

AŞTİ'de tasarruf sağlayacak teknoloji kuruluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin AŞTİ'de enerji tüketiminden tasarruf etmek amacıyla başlattığı Güneş Enerjisi Santrali kurulum çalışmaları hızla devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), çevre dostu ve tasarruf odaklı projeleriyle Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl geniş kapsamlı bir tadilattan geçirilen Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ), şimdi de çatısına kurulan Güneş Enerjisi Santrali ile enerji verimliliğine önemli bir katkı sağlıyor. Proje tamamlandığında AŞTİ, enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 50'sini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak. Yapılan çalışmalar kapsamında, AŞTİ'nin çatısına toplamda 4 bin 194 güneş paneli yerleştirildi. Yılda yaklaşık 6 milyon 900 bin kWh enerji tasarrufu hedeflenen bu proje, sadece çatının yüzey alanı olan 15 bin metrekarelik bir bölümü kapsamakla kalmayıp, aynı zamanda şehre daha temiz ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı sağlamayı amaçlıyor. ÇATI YENİLENDİ, GES PROJESİ KURULDU BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün, AŞTİ'nin çatısına kurulan güneş enerjisi panelleriyle ilgili olarak, "AŞTİ'nin kuruluşundan bu yana olan çatıyı yeniledik ve GES projesini sonuçlandırdık. Güneş Enerji Santrali'nin altyapısını tamamladık ve panellerini yerleştirdik. Yaklaşık 26 gün sonra enerji üretmeye başlayacağız. Çatımızın toplam alanı 22 bin metrekare, bu alanın yaklaşık 15 bin metrekarelik bölümüne toplamda 4 bin 194 panel yerleştirerek AŞTİ'nin elektrik üretiminin yüzde 50'sini yenilenebilir enerji olarak karşılayacağız" şeklinde konuştu. Ankara'nın çevre dostu ve sürdürülebilir enerji projeleriyle ilerlemeye devam ettiği bir kez daha görülmüş oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin AŞTİ'de enerji tüketiminden tasarruf etmek amacıyla başlattığı Güneş Enerjisi Santrali kurulum çalışmaları hızla devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), çevre dostu ve tasarruf odaklı projeleriyle Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl geniş kapsamlı bir tadilattan geçirilen Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ), şimdi de çatısına kurulan Güneş Enerjisi Santrali ile enerji verimliliğine önemli bir katkı sağlıyor. Proje tamamlandığında AŞTİ, enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 50'sini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak.

Yapılan çalışmalar kapsamında, AŞTİ'nin çatısına toplamda 4 bin 194 güneş paneli yerleştirildi. Yılda yaklaşık 6 milyon 900 bin kWh enerji tasarrufu hedeflenen bu proje, sadece çatının yüzey alanı olan 15 bin metrekarelik bir bölümü kapsamakla kalmayıp, aynı zamanda şehre daha temiz ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı sağlamayı amaçlıyor.

ÇATI YENİLENDİ, GES PROJESİ KURULDU

BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün, AŞTİ'nin çatısına kurulan güneş enerjisi panelleriyle ilgili olarak, "AŞTİ'nin kuruluşundan bu yana olan çatıyı yeniledik ve GES projesini sonuçlandırdık. Güneş Enerji Santrali'nin altyapısını tamamladık ve panellerini yerleştirdik. Yaklaşık 26 gün sonra enerji üretmeye başlayacağız. Çatımızın toplam alanı 22 bin metrekare, bu alanın yaklaşık 15 bin metrekarelik bölümüne toplamda 4 bin 194 panel yerleştirerek AŞTİ'nin elektrik üretiminin yüzde 50'sini yenilenebilir enerji olarak karşılayacağız" şeklinde konuştu. Ankara'nın çevre dostu ve sürdürülebilir enerji projeleriyle ilerlemeye devam ettiği bir kez daha görülmüş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.