ASO Başkanı Seyit Ardıç: Müteahhitlik için yeni vizyon belirlenmeli

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 21.02.2024 - 10:02, Güncelleme: 21.02.2024 - 10:02
 

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Müteahhitlik için yeni vizyon belirlenmeli

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Müteahhitlik mesleğinin sağlıklı büyümesi, genel olarak inşaat sektörünün de sağlıklı bir şekilde büyümesi anlamına gelmektedir...
Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) iş birliğiyle düzenlenen "Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Müteahhitliğin Sorunları ve Geleceği Çalıştayı", ASO'nun ev sahipliğinde gerçekleşti. İnşaat sektörünün ve müteahhitlik mesleğinin karşılaştığı zorlukların ele alındığı etkinliğin açılışında konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç, "Sektörün masaya yatırılması ve yeni bir vizyon belirlenmesi için tüm kesimlerin görüşleri dikkate alınmalıdır" dedi. Türkiye'nin ekonomisinde önemli bir role sahip olan inşaat sektörünün sorunları, ASO ve İNTES'in iş birliğiyle düzenlenen çalıştayda tartışıldı. ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Meclis Başkanı ve İNTES Başkanı Celal Koloğlu ile sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasında, Türkiye için stratejik bir sektör olan inşaatın geleceğinin değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Ardıç, "İnşaat sektörü, Türk ekonomisindeki payıyla doğrudan ve dolaylı olarak diğer sektörlere de etki etmektedir. Müteahhitlik mesleğinin sağlıklı büyümesi, genel olarak inşaat sektörünün de sağlıklı bir şekilde büyümesi anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı. Ardıç, Türk inşaat firmalarının uluslararası alanda elde ettiği başarıların Türkiye'nin imajına önemli katkılar sağladığını belirterek, "Ancak iş hacmimizin artırılması ve Türk müteahhitlik sektörünün uluslararası alandaki konumunu daha da güçlendirmek için sektörün tüm paydaşlarının görüşleri alınarak yeni bir vizyon belirlenmelidir" dedi. İNTES Başkanı Celal Koloğlu ise Türk müteahhitliğinin kimlik sorununu çözemediğini belirterek, "Müteahhitlik sadece ticari bir faaliyet olarak değil, mühendislik gücünden ve kaliteden ödün vermeden yapılmalıdır" dedi. Çalıştaya ASO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Osmanbeyoğlu, Ertuğrul Onat ve Levent Akçakoca'nın yanı sıra sektör temsilcileri de katıldı. Çalıştay, İNTES Genel Sekreteri Necati Ersoy'un moderatörlüğünde sektörün görüş ve önerileriyle devam etti.
ASO Başkanı Seyit Ardıç: Müteahhitlik mesleğinin sağlıklı büyümesi, genel olarak inşaat sektörünün de sağlıklı bir şekilde büyümesi anlamına gelmektedir...

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) iş birliğiyle düzenlenen "Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Müteahhitliğin Sorunları ve Geleceği Çalıştayı", ASO'nun ev sahipliğinde gerçekleşti. İnşaat sektörünün ve müteahhitlik mesleğinin karşılaştığı zorlukların ele alındığı etkinliğin açılışında konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç, "Sektörün masaya yatırılması ve yeni bir vizyon belirlenmesi için tüm kesimlerin görüşleri dikkate alınmalıdır" dedi.

Türkiye'nin ekonomisinde önemli bir role sahip olan inşaat sektörünün sorunları, ASO ve İNTES'in iş birliğiyle düzenlenen çalıştayda tartışıldı. ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Meclis Başkanı ve İNTES Başkanı Celal Koloğlu ile sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasında, Türkiye için stratejik bir sektör olan inşaatın geleceğinin değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Ardıç, "İnşaat sektörü, Türk ekonomisindeki payıyla doğrudan ve dolaylı olarak diğer sektörlere de etki etmektedir. Müteahhitlik mesleğinin sağlıklı büyümesi, genel olarak inşaat sektörünün de sağlıklı bir şekilde büyümesi anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Ardıç, Türk inşaat firmalarının uluslararası alanda elde ettiği başarıların Türkiye'nin imajına önemli katkılar sağladığını belirterek, "Ancak iş hacmimizin artırılması ve Türk müteahhitlik sektörünün uluslararası alandaki konumunu daha da güçlendirmek için sektörün tüm paydaşlarının görüşleri alınarak yeni bir vizyon belirlenmelidir" dedi.

İNTES Başkanı Celal Koloğlu ise Türk müteahhitliğinin kimlik sorununu çözemediğini belirterek, "Müteahhitlik sadece ticari bir faaliyet olarak değil, mühendislik gücünden ve kaliteden ödün vermeden yapılmalıdır" dedi.

Çalıştaya ASO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Osmanbeyoğlu, Ertuğrul Onat ve Levent Akçakoca'nın yanı sıra sektör temsilcileri de katıldı. Çalıştay, İNTES Genel Sekreteri Necati Ersoy'un moderatörlüğünde sektörün görüş ve önerileriyle devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.