ASO Başkanı Seyit Ardıç, ANGİKAD’ın ‘Melek Yatırım’ seminerinde konuştu

Ekonomi 28.01.2023 - 12:03, Güncelleme: 28.01.2023 - 12:03
 

ASO Başkanı Seyit Ardıç, ANGİKAD’ın ‘Melek Yatırım’ seminerinde konuştu

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, ANGİKAD Başkanı Hande Öztürk ve çok sayıda ANGİKAD üyesi iş kadınının katıldığı seminerin açılışında konuşan Seyit Ardıç, “Melek yatırımcılık için son derece güçlü bir ekosistem oluşturmaya ihtiyacımız var.” dedi.
Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen “Yatırımcılara ve Girişimcilere Yönelik Melek Yatırım Semineri” Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Seminere Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, ANGİKAD Başkanı Hande Öztürk ve çok sayıda ANGİKAD üyesi iş kadınları katıldı. ASO Başkanı Seyit Ardıç seminerin açılışında yaptığı konuşmada yatırımda sıradanlığı aşmanın en önemli koşulunun fark yaratmak olduğuna dikkat çekti. Bunun için de yaratıcı iş fikirleri ve finansmana ihtiyaç olduğunu vurguladı. ASO Başkanı Ardıç, “Melek yatırımcılık için son derece güçlü bir ekosistem oluşturmaya ihtiyacımız var. Bir tarafta güçlü iş fikirleri olanlar, bir taraftan da bu fikirlere yatırım yapma potansiyeli olan ve uzun vadede kazanacak olan yatırımcılar… İşte devlet- özel sektör işbirliğinde bu iki tarafı buluşturan sağlıklı bir ekosistem oluşturursak, ikinci yüzyılımızda ekonomik ve sosyal olarak gerçekten dünya liginde üst sıralara çıkabileceğimize inancım tam.” dedi. ASO’nun ‘Her Fabrika Bir Kaledir’ mottosuyla hareket eden ve yatırım, üretim, ihracat üçgeninde yüksek teknolojiye sahip çevreci ürünler üreten bir meslek örgütü olduğunu belirten Ardıç, ülke ekonomisine katkılarının katlanarak büyüdüğünü, istihdam yaratma potansiyellerinin de her geçen yıl artığını söyledi. Ardıç, Ankara Sanayi Odası’nın son seçimlerinde meclis ve komitelerdeki kadın sayısının artmasının önümüzdeki dönemde rekabetçiliği, verimliliği ve yenilikçiliği önceleyerek Ankara’yı sanayinin de başkenti yapılmasına yönelik hedefe dev katkılar sunacağını vurguladı. ASO Başkanı Ardıç şunları söyledi: “Yapılan araştırmalar, son 30 senede girişimlere yapılan yatırımın sadece yüzde 2,4’ünün kadın kurucular tarafından gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Bu son derece düşük bir oran… Oysa kurucuları arasında kadınların yer aldığı girişimlerin değerleme oranları çok yüksek oluyor. Aramızda kadın girişimini önceleyerek çalışan girişimci sermayesi yatırım fonları var.Bu fonların ve ağların çoğalması, yenilikçi ve yaratıcı iş fikirleri olan ancak bunları hayata geçirmek için bir köşede bekleyen kadın girişimcilerin ve girişimciliği kariyer olarak seçen kadınlarımızın sayısını artıracaktır. Bu sayının artırılması ise kaliteli ve kapsayıcı büyümenin önünü daha da açacaktır. Ekonomik ve sosyal refah düzeyinin artış adımlarını da hızlandıracaktır. Ülke olarak artık global çapta başarılara ihtiyacımız var. Bu noktada ekonomik tüm araçların bilinçli tercihlerle ve kapsayıcı büyümeyi destekleyici yollarla kullanılacağı melek yatırımcılık sisteminin tüm bölgelerimizi kapsayacak şekilde yaygınlaşmasının hayati bir önemi var.”
Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, ANGİKAD Başkanı Hande Öztürk ve çok sayıda ANGİKAD üyesi iş kadınının katıldığı seminerin açılışında konuşan Seyit Ardıç, “Melek yatırımcılık için son derece güçlü bir ekosistem oluşturmaya ihtiyacımız var.” dedi.

Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen “Yatırımcılara ve Girişimcilere Yönelik Melek Yatırım Semineri” Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Seminere Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, ANGİKAD Başkanı Hande Öztürk ve çok sayıda ANGİKAD üyesi iş kadınları katıldı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç seminerin açılışında yaptığı konuşmada yatırımda sıradanlığı aşmanın en önemli koşulunun fark yaratmak olduğuna dikkat çekti. Bunun için de yaratıcı iş fikirleri ve finansmana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

ASO Başkanı Ardıç, “Melek yatırımcılık için son derece güçlü bir ekosistem oluşturmaya ihtiyacımız var. Bir tarafta güçlü iş fikirleri olanlar, bir taraftan da bu fikirlere yatırım yapma potansiyeli olan ve uzun vadede kazanacak olan yatırımcılar… İşte devlet- özel sektör işbirliğinde bu iki tarafı buluşturan sağlıklı bir ekosistem oluşturursak, ikinci yüzyılımızda ekonomik ve sosyal olarak gerçekten dünya liginde üst sıralara çıkabileceğimize inancım tam.” dedi.

ASO’nun ‘Her Fabrika Bir Kaledir’ mottosuyla hareket eden ve yatırım, üretim, ihracat üçgeninde yüksek teknolojiye sahip çevreci ürünler üreten bir meslek örgütü olduğunu belirten Ardıç, ülke ekonomisine katkılarının katlanarak büyüdüğünü, istihdam yaratma potansiyellerinin de her geçen yıl artığını söyledi.

Ardıç, Ankara Sanayi Odası’nın son seçimlerinde meclis ve komitelerdeki kadın sayısının artmasının önümüzdeki dönemde rekabetçiliği, verimliliği ve yenilikçiliği önceleyerek Ankara’yı sanayinin de başkenti yapılmasına yönelik hedefe dev katkılar sunacağını vurguladı.

ASO Başkanı Ardıç şunları söyledi: “Yapılan araştırmalar, son 30 senede girişimlere yapılan yatırımın sadece yüzde 2,4’ünün kadın kurucular tarafından gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Bu son derece düşük bir oran… Oysa kurucuları arasında kadınların yer aldığı girişimlerin değerleme oranları çok yüksek oluyor.

Aramızda kadın girişimini önceleyerek çalışan girişimci sermayesi yatırım fonları var.Bu fonların ve ağların çoğalması, yenilikçi ve yaratıcı iş fikirleri olan ancak bunları hayata geçirmek için bir köşede bekleyen kadın girişimcilerin ve girişimciliği kariyer olarak seçen kadınlarımızın sayısını artıracaktır. Bu sayının artırılması ise kaliteli ve kapsayıcı büyümenin önünü daha da açacaktır. Ekonomik ve sosyal refah düzeyinin artış adımlarını da hızlandıracaktır. Ülke olarak artık global çapta başarılara ihtiyacımız var. Bu noktada ekonomik tüm araçların bilinçli tercihlerle ve kapsayıcı büyümeyi destekleyici yollarla kullanılacağı melek yatırımcılık sisteminin tüm bölgelerimizi kapsayacak şekilde yaygınlaşmasının hayati bir önemi var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.