Asker Ressamlar Web Sitesi'nde de Bir Araya Geldi

Kültür-Sanat 24.11.2022 - 10:25, Güncelleme: 24.11.2022 - 10:25
 

Asker Ressamlar Web Sitesi'nde de Bir Araya Geldi

Sema KUMRULU / Türk resminde öncü role sahip Asker Ressamlar kuşağının günümüzdeki temsilcileri artık web'de.
Yaklaşık 40 yıl önce askeri okulların atölyelerinde yetişen ve 2021 yılından itibaren birlikte sergiler açan ''askerressamlarart.com'' web sitesinde bir araya geldi. Asker Ressamlar Grubu adına bir açıklama yapan Emekli Albay Sabri Topdağı; Asker Ressamlar Kuşağı'ndan sonraki dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kişisel çabalarıyla sanatla uğraşan az sayıda asker dışında genel bir sessizliğin hakim olduğunu hatırlattı. Sanatsal anlamdaki bu sessizliği bozan en önemli adımın 1979 yılında atıldığını işaret eden Topdağı, ''Kara Harp Okulu'nda o dönem üsteğmen rütbesiyle Dr. Cihangir Akşit tarafından 250'ye yakın Harbiyelinin çalışabildiği, o güne kadar askeri bir kurumda açılan en büyük ve tam teşekküllü resim ve seramik atölyesi kuruldu. Yetenekli, istekli öğrencilerin seçilerek atölye eğitimi almaya başlaması Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir dönüm noktası oldu. Hafta sonları dahil ders ve eğitimlerin dışında kalan serbest zamanlarının çoğunu bu atölyede geçiren bu öğrencilerin eserleri 1980 yılında Ankara ve İzmir'de sergilendi. Bu sergilerden sonra diğer askeri okullarda da benzer çalışmalar yapılmaya başladı. Günümüz asker ressamlarının temelini oluşturan bu gençler öylesine bir eğitim ve motivasyon aldı ki; meslek yaşantılarının, sanat üretimi açısından tüm olumsuz koşullarına rağmen sanattan kopmadılar'' dedi. Meslektaşları ile sürekli iletişim halinde olan Asker Ressamlar Grubu ilk sergilerini 2021 yılında İstanbul NetArt Sanat Galerisi, 6 Mayıs 2022'de Ankara Galeri M Sanat Galerisi, 23 Temmuz 2022'de Bodrum Belediyesi Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'de açtıklarını hatırlatan Topdağı, sanatseverlerin eserlere daha kolay erişim sağlamaları için bu kez, ''askerressamlarart.com'' adlı web sitesini kurduklarını söyledi. Topdağı, ''Asker Ressamlar ile ilgili merak edilen tüm sorular bu sitede yanıt bulacak. Asker sanatçıların özgeçmişi ve eserleri ile bugüne kadar açılan sergilerle ilgili ayrıntılı bilgilere https://www.askerressamlar art.com sitesi'de grup üyelerimizle olduğu kadar sanatseverlerle de birlikteliğimiz daha güçlenecektir'' diye konuştu. Kıymetli Asker Ressamlarımızı kutluyorum. Web Sitelerine ulaşılması dileği ile. Sağlık ve sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Türk resminde öncü role sahip Asker Ressamlar kuşağının günümüzdeki temsilcileri artık web'de.

Yaklaşık 40 yıl önce askeri okulların atölyelerinde yetişen ve 2021 yılından itibaren birlikte sergiler açan ''askerressamlarart.com'' web sitesinde bir araya geldi.

Asker Ressamlar Grubu adına bir açıklama yapan Emekli Albay Sabri Topdağı; Asker Ressamlar Kuşağı'ndan sonraki dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kişisel çabalarıyla sanatla uğraşan az sayıda asker dışında genel bir sessizliğin hakim olduğunu hatırlattı. Sanatsal anlamdaki bu sessizliği bozan en önemli adımın 1979 yılında atıldığını işaret eden Topdağı, ''Kara Harp Okulu'nda o dönem üsteğmen rütbesiyle Dr. Cihangir Akşit tarafından 250'ye yakın Harbiyelinin çalışabildiği, o güne kadar askeri bir kurumda açılan en büyük ve tam teşekküllü resim ve seramik atölyesi kuruldu. Yetenekli, istekli öğrencilerin seçilerek atölye eğitimi almaya başlaması Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir dönüm noktası oldu. Hafta sonları dahil ders ve eğitimlerin dışında kalan serbest zamanlarının çoğunu bu atölyede geçiren bu öğrencilerin eserleri 1980 yılında Ankara ve İzmir'de sergilendi. Bu sergilerden sonra diğer askeri okullarda da benzer çalışmalar yapılmaya başladı. Günümüz asker ressamlarının temelini oluşturan bu gençler öylesine bir eğitim ve motivasyon aldı ki; meslek yaşantılarının, sanat üretimi açısından tüm olumsuz koşullarına rağmen sanattan kopmadılar'' dedi.

Meslektaşları ile sürekli iletişim halinde olan Asker Ressamlar Grubu ilk sergilerini 2021 yılında İstanbul NetArt Sanat Galerisi, 6 Mayıs 2022'de Ankara Galeri M Sanat Galerisi, 23 Temmuz 2022'de Bodrum Belediyesi Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'de açtıklarını hatırlatan Topdağı, sanatseverlerin eserlere daha kolay erişim sağlamaları için bu kez, ''askerressamlarart.com'' adlı web sitesini kurduklarını söyledi.

Topdağı, '' Asker Ressamlar ile ilgili merak edilen tüm sorular bu sitede yanıt bulacak. Asker sanatçıların özgeçmişi ve eserleri ile bugüne kadar açılan sergilerle ilgili ayrıntılı bilgilere https://www.askerressamlar art.com sitesi'de grup üyelerimizle olduğu kadar sanatseverlerle de birlikteliğimiz daha güçlenecektir'' diye konuştu.

Kıymetli Asker Ressamlarımızı kutluyorum. Web Sitelerine ulaşılması dileği ile.

Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.