Asker Ressamlar Grubu, beşinci sergileriyle Cumhuriyetimizin 100. Yılında İstanbul'da sanatseverlerle buluştu

Kültür-Sanat 22.10.2023 - 11:36, Güncelleme: 22.10.2023 - 11:36
 

Asker Ressamlar Grubu, beşinci sergileriyle Cumhuriyetimizin 100. Yılında İstanbul'da sanatseverlerle buluştu

Sergi, İstanbul Harbiye'de Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Ahmet Muhtar Paşa Salonu'nda 21 Ekim 2023 tarihinde açıldı.
    Küratörlüğünü E. Öğ. Albay Mahir Ergüven Erkul ile Doç. Dr. Ümit Gezgin'in üstlendiği sergiye; Ali Serdar ERDURMAZ, Aykut DENİZ, Benan Küçükoğlu, Erdal BÖLÜKBAŞI, Erhan KALELİ, Erol ALTUNAY, Ersin EDİZDOĞAN, Ersin YAMAN, Ertan AYKANAT, Gündoğdu UĞRAŞ, Haluk AYDEMİR, Hüseyin BULUT, Hüseyin KORZAY, İbrahim KUVVETLİ, İkrami ÖZTURAN, İlhami KURT, Mete Selman SAYIN, Nadir SOYDAN, Nazım KERVAN, Necdet ŞEN, Nil YANILMAZ, Nurhan TEKİN, Oktay YENER, Özer ÜNSAL, Sabri TOPDAĞI, Selahattin SOSAY, Şenol ALPARSLAN, Sinan İLEN, Suat TURUT, Uğur ŞENGÜL ve Yaşar YILDIZ eserleriyle katıldı.    Grup üyesi E. Albay Ersin Yaman: ''Bizler Askeri okulların atölyelerinde eğitim almış, çoğumuz aynı dönemde birlikte çalışmış ve mezun olduktan sonra, her birimiz yurdumuzun farklı bölgelerinden görev yaptıktan sonra yeniden bir araya gelerek birbirimizle irtibatlı olarak çalışmaya, birlikte sergiler açmaya başlamış, sanata gönül vermiş askerleriz. 21 Aralık 2020 tarihinde; Asker Ressamlar Whatsapp grubumuzu kurarak yola koyulduk. Grubumuzda asker, asker emeklisi veya askeri okullarda eğitim almış ama sonra sivil yaşamına devam etmiş sanatçılar bulunuyor. Farklı yerlerde yaşayan, kendi atölyelerinde ya da evlerinde resim yapan sanat emekçileri olarak önce sanal ortamda bir araya geldik. Ardından sergiler açmaya başladık. İlk sergimizi, 2021 yılında İstanbul'da Neta Art Sanat Galerisinde, 2022 yılında Ankara'da Galerİ M Sanat Galerisinde ve Bodrum Trafo Sanat Galerisinde üçüncü sergimizi açtık. 2023 yılında ''askerressamlarart. com'' web sitemizi kurarak ilk sanal sergimizi gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin 100. Yılında 9 Eylül 2023 tarihinde İzmir'de Arya Kamalı Uluslararası Kültür Sanat Merkezi'nde 4. sergimizi gerçekleştirdik. Ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı devam ederken, çok önemli bir mekanda, tarihi Harp Okulu binası olan askeri müzede bu sergimizi gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında açtığımız bu sergide, ressamlarımızın 100 eseri bulunuyor. 3 Kasım Cuma gününe kadar sürecek olan sergimize tüm sanatseverleri bekliyoruz'' diyerek grup ve sergi hakkında bilgi verdi. Konuşmasına, ''Bu vesile ile sergi salonunun tahsisinde ve sergi hazırlığında bizlere destek veren Milli Savunma Bakanlığına, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanlığına, Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığına şükranlarımızı sunuyoruz'' diyerek ekledi. Tüm asker ressamlarımızı kutluyorum. 100. Yılımız Kutlu Olsun.
Sergi, İstanbul Harbiye'de Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Ahmet Muhtar Paşa Salonu'nda 21 Ekim 2023 tarihinde açıldı.

    Küratörlüğünü E. Öğ. Albay Mahir Ergüven Erkul ile Doç. Dr. Ümit Gezgin'in üstlendiği sergiye; Ali Serdar ERDURMAZ, Aykut DENİZ, Benan Küçükoğlu, Erdal BÖLÜKBAŞI, Erhan KALELİ, Erol ALTUNAY, Ersin EDİZDOĞAN, Ersin YAMAN, Ertan AYKANAT, Gündoğdu UĞRAŞ, Haluk AYDEMİR, Hüseyin BULUT, Hüseyin KORZAY, İbrahim KUVVETLİ, İkrami ÖZTURAN, İlhami KURT, Mete Selman SAYIN, Nadir SOYDAN, Nazım KERVAN, Necdet ŞEN, Nil YANILMAZ, Nurhan TEKİN, Oktay YENER, Özer ÜNSAL, Sabri TOPDAĞI, Selahattin SOSAY, Şenol ALPARSLAN, Sinan İLEN, Suat TURUT, Uğur ŞENGÜL ve Yaşar YILDIZ eserleriyle katıldı.

   Grup üyesi E. Albay Ersin Yaman: ''Bizler Askeri okulların atölyelerinde eğitim almış, çoğumuz aynı dönemde birlikte çalışmış ve mezun olduktan sonra, her birimiz yurdumuzun farklı bölgelerinden görev yaptıktan sonra yeniden bir araya gelerek birbirimizle irtibatlı olarak çalışmaya, birlikte sergiler açmaya başlamış, sanata gönül vermiş askerleriz. 21 Aralık 2020 tarihinde; Asker Ressamlar Whatsapp grubumuzu kurarak yola koyulduk. Grubumuzda asker, asker emeklisi veya askeri okullarda eğitim almış ama sonra sivil yaşamına devam etmiş sanatçılar bulunuyor. Farklı yerlerde yaşayan, kendi atölyelerinde ya da evlerinde resim yapan sanat emekçileri olarak önce sanal ortamda bir araya geldik. Ardından sergiler açmaya başladık. İlk sergimizi, 2021 yılında İstanbul'da Neta Art Sanat Galerisinde, 2022 yılında Ankara'da Galerİ M Sanat Galerisinde ve Bodrum Trafo Sanat Galerisinde üçüncü sergimizi açtık. 2023 yılında ''askerressamlarart. com'' web sitemizi kurarak ilk sanal sergimizi gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin 100. Yılında 9 Eylül 2023 tarihinde İzmir'de Arya Kamalı Uluslararası Kültür Sanat Merkezi'nde 4. sergimizi gerçekleştirdik. Ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı devam ederken, çok önemli bir mekanda, tarihi Harp Okulu binası olan askeri müzede bu sergimizi gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında açtığımız bu sergide, ressamlarımızın 100 eseri bulunuyor. 3 Kasım Cuma gününe kadar sürecek olan sergimize tüm sanatseverleri bekliyoruz'' diyerek grup ve sergi hakkında bilgi verdi. Konuşmasına, ''Bu vesile ile sergi salonunun tahsisinde ve sergi hazırlığında bizlere destek veren Milli Savunma Bakanlığına, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanlığına, Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığına şükranlarımızı sunuyoruz'' diyerek ekledi.

Tüm asker ressamlarımızı kutluyorum.

100. Yılımız Kutlu Olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.