Asker Ressamlar 4. Sergisi 9 Eylül'de İzmir'de Açıldı

Kültür-Sanat 11.09.2023 - 22:44, Güncelleme: 11.09.2023 - 22:48
 

Asker Ressamlar 4. Sergisi 9 Eylül'de İzmir'de Açıldı

Sema KUMRULU / Asker Ressamlar Grubu, açtıkları 4. sergi ile Cumhuriyetimizin 100. Yılnda İzmir'de sanatseverlerle buluştu.
   Küratörlüğünü Gülnur Çavuş'un üstlendiği sergide; Ahmet ÖĞRETEN, Aykut DENİZ, Benan KÜÇÜKOĞLU, Erdal BÖLÜKBAŞI, Erhan KALELİ, Erol ALTUNAY, Ersin YAMAN, Ertan AYKANAT, Gündoğdu UĞRAŞ, Hüseyin BULUT, Hüseyin KORZAY, İbrahim KUVVETLİ, Nadir SOYDAN, Necdet ŞEN, Nil YANILMAZ, Nurhan TEKİN, Özer ÜNSAL, Sabri TOPDAĞI, Sinan İLEN ve Yaşar YILDIZ eserleriyle yer aldı.    İzmir Kemeraltı'nda  Arya Kamalı Uluslararası Kültür Sanat Merkezi'nde 9 Eylül 2023 tarihinde açılan sergi, 16 Eylül 2023 tarihine kadar izleyicilere açık olacak.    Ressam Necdet Şen sergiyle ilgili olarak,  ''Bizler yıllar sonra bir araya gelen, resim sanatına gönül vermiş, geçmişte bir kısmımız askeri okullarda aynı atölyede sanatla uğraşmaya, öğrenmeye, ifade etmeye başlamış askerleriz. 21 Aralık 2020 tarihinde Asker Ressamlar Whatsapp grubumuzu kurarak yola koyulduk. Grubumuzda asker, asker emeklisi, askeri okullarda eğitim almış ama sivilde yaşamına devam etmiş sanatçılar bulunmaktadır. Böylece farklı yerlerde yaşayan, kendi atölyesinde ya da evlerinde resim yapan sanat emekçileri olarak önce sanal ortamda bir araya geldik. 1981-82 ve 1983 yıllarında o dönemde ki gençlik çalışmalarımızı Ankara Zafer Pasajı Sanat Galerisi ve İzmir'de sergilemiştik. Bundan sonra ki süreçte de birlikte sergi yapmayı sürdürelim, çalışmalarımızı bir araya getirip sergilerle buluşalım, sanatseverlere sunalım istedik. 2021 yılında İstanbul'da NetaArt Sanat Galerisi'nde, 2022 yılında Ankara'da GaleriM  Sanat Galerisi ve Bodrum Trafo Sanat Galerisi'nde sergilerimizi sunduk. 2023 yılında da 'askerresamlarart. com'' web sitemizi kurarak ilk sanal sergimizi de gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin 100. Yılında İzmir'de 4'üncü sergimizi saygıdeğer İzmir halkına ve sanatseverlere sunmak bize onur vermektedir'' diye konuştu.   Bu kadar güzel ve anlamlı bir günde sergi açan, kıymetli asker ressamlarımızı kutluyorum. Nice sergilere...   Sanat birleştirir.
Sema KUMRULU / Asker Ressamlar Grubu, açtıkları 4. sergi ile Cumhuriyetimizin 100. Yılnda İzmir'de sanatseverlerle buluştu.

   Küratörlüğünü Gülnur Çavuş'un üstlendiği sergide; Ahmet ÖĞRETEN, Aykut DENİZ, Benan KÜÇÜKOĞLU, Erdal BÖLÜKBAŞI, Erhan KALELİ, Erol ALTUNAY, Ersin YAMAN, Ertan AYKANAT, Gündoğdu UĞRAŞ, Hüseyin BULUT, Hüseyin KORZAY, İbrahim KUVVETLİ, Nadir SOYDAN, Necdet ŞEN, Nil YANILMAZ, Nurhan TEKİN, Özer ÜNSAL, Sabri TOPDAĞI, Sinan İLEN ve Yaşar YILDIZ eserleriyle yer aldı.

   İzmir Kemeraltı'nda  Arya Kamalı Uluslararası Kültür Sanat Merkezi'nde 9 Eylül 2023 tarihinde açılan sergi, 16 Eylül 2023 tarihine kadar izleyicilere açık olacak.

   Ressam Necdet Şen sergiyle ilgili olarak,  ''Bizler yıllar sonra bir araya gelen, resim sanatına gönül vermiş, geçmişte bir kısmımız askeri okullarda aynı atölyede sanatla uğraşmaya, öğrenmeye, ifade etmeye başlamış askerleriz. 21 Aralık 2020 tarihinde Asker Ressamlar Whatsapp grubumuzu kurarak yola koyulduk. Grubumuzda asker, asker emeklisi, askeri okullarda eğitim almış ama sivilde yaşamına devam etmiş sanatçılar bulunmaktadır. Böylece farklı yerlerde yaşayan, kendi atölyesinde ya da evlerinde resim yapan sanat emekçileri olarak önce sanal ortamda bir araya geldik. 1981-82 ve 1983 yıllarında o dönemde ki gençlik çalışmalarımızı Ankara Zafer Pasajı Sanat Galerisi ve İzmir'de sergilemiştik. Bundan sonra ki süreçte de birlikte sergi yapmayı sürdürelim, çalışmalarımızı bir araya getirip sergilerle buluşalım, sanatseverlere sunalım istedik. 2021 yılında İstanbul'da NetaArt Sanat Galerisi'nde, 2022 yılında Ankara'da GaleriM  Sanat Galerisi ve Bodrum Trafo Sanat Galerisi'nde sergilerimizi sunduk. 2023 yılında da 'askerresamlarart. com'' web sitemizi kurarak ilk sanal sergimizi de gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin 100. Yılında İzmir'de 4'üncü sergimizi saygıdeğer İzmir halkına ve sanatseverlere sunmak bize onur vermektedir'' diye konuştu.

  Bu kadar güzel ve anlamlı bir günde sergi açan, kıymetli asker ressamlarımızı kutluyorum. Nice sergilere...

  Sanat birleştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.