ArtAnkara'da Genç Bir Yetenek: Beyzanur Erdem

Kültür-Sanat 12.03.2023 - 23:52, Güncelleme: 12.03.2023 - 23:52
 

ArtAnkara'da Genç Bir Yetenek: Beyzanur Erdem

Sema KUMRULU / ''Bilim ve Sanatla İyileşeceğiz'' inancıyla bu yıl da değerli sanatçılarımız eserleriyle., 9. Çağdaş Sanat Fuarı stantlarında yerlerini aldı.
Fuarda eserleriyle yer alan Hacettepe Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü son sınıf öğrencisi Beyzanur Erdem, Ankaralı bir ressam. Tüm eğitim hayatı Ankara'da geçen sanatçı, Hacettepe Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümünü kazandı. Bu süreçte 11. ve 12. Hacettepe Uluslararası Macsabal İpek Yolu Sempozyumu'nda asistanlık yaptı. İstiklal 100 Pul ve Mühür Yarışması'nda Onur Ödülüne layık görüldü. 103. Yıl Genç 19 Mayıs Sergisinde, 1. Bursa Uluslararası Seramik Bienali'nde ve Hacettepe Üniversitesi ''Genç Yansımalar'' sergisinde yer aldı. Seramik şekillendirme, yağlı boya, kara kalem ve dijital çizim çalışmaları yapan Beyzanur Erdem, sanatının ilham kaynağını şöyle anlattı; ''Keşfedilmemiş bir harita içerisinde binlerce gizem barındıran, her bir hücresi başka bir şey hatırlatan ve başka bir şey düşündüren mucizevi ifadeler. Her saniye farklı şeylerden konu açan ve izledikçe realiteye dönüşünüzü yumuşak zemin hazırlayan bir duvar.  Duvar diyorum çünkü bin bir sıcak duyguyu hissedebileceğiniz o yer, zamanı geldiğinde öyle hissiz, öyle tenha oluyor ki duvara benzetmekten geri kalamıyor insan. Bazen bakınca korktuğumuz o beyazlığın içindeki kızışmış ağaç dalları gözümüze çarparken, bazen de yumuşak bir kırışmada, yumuşacık bir yastığa düşüşümüzü andıran havası bana her zaman ilham vermiştir. Yeri geldiğinde sert bir tokat etkisi yaratıp, bütün o sevgi hissini yeniden hatırlatmıştır bazen. Çünkü sevgi hatırlanmaya ihtiyaç duyar ve çoğu zaman bana yardımcı olmuştur. Eğer o haritanın yeteri kadar farkında olursak, bizi realiteye çekerken ''Zaman durdu'' hissi uyanır içimde. Zaman diye bir şeyin olmadığını hatırlatır, hiçliğin ve her şeyin ortasında kalırsın. Gün gelir yağmurlar yağar ama o damlaların bittiği yerde çiçek açmaz, çiçekler solar genelde. Burası böyle bir dünya. Bahar bazen sondur bazen de başlangıç. İnsan yüzü budur işte. Keşfedilmeyi bekleyen unutulmuş her duyguyu uyandıran, insanı kendisiyle göz göze getiren iyi bir 'Yüzleşme' sanatının da kendisi olan insan yüzü benim araştırmalarıma konu olan ve sanatıma ilham veren kaynağım olmuştur'' Genç yetenek Beyzanur Erdem'e teşekkür ederim. Başarılar dilerim. Sanat iyileştirir...
Sema KUMRULU / ''Bilim ve Sanatla İyileşeceğiz'' inancıyla bu yıl da değerli sanatçılarımız eserleriyle., 9. Çağdaş Sanat Fuarı stantlarında yerlerini aldı.

Fuarda eserleriyle yer alan Hacettepe Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü son sınıf öğrencisi Beyzanur Erdem, Ankaralı bir ressam. Tüm eğitim hayatı Ankara'da geçen sanatçı, Hacettepe Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümünü kazandı. Bu süreçte 11. ve 12. Hacettepe Uluslararası Macsabal İpek Yolu Sempozyumu'nda asistanlık yaptı. İstiklal 100 Pul ve Mühür Yarışması'nda Onur Ödülüne layık görüldü. 103. Yıl Genç 19 Mayıs Sergisinde, 1. Bursa Uluslararası Seramik Bienali'nde ve Hacettepe Üniversitesi ''Genç Yansımalar'' sergisinde yer aldı.

Seramik şekillendirme, yağlı boya, kara kalem ve dijital çizim çalışmaları yapan Beyzanur Erdem, sanatının ilham kaynağını şöyle anlattı;

''Keşfedilmemiş bir harita içerisinde binlerce gizem barındıran, her bir hücresi başka bir şey hatırlatan ve başka bir şey düşündüren mucizevi ifadeler. Her saniye farklı şeylerden konu açan ve izledikçe realiteye dönüşünüzü yumuşak zemin hazırlayan bir duvar.  Duvar diyorum çünkü bin bir sıcak duyguyu hissedebileceğiniz o yer, zamanı geldiğinde öyle hissiz, öyle tenha oluyor ki duvara benzetmekten geri kalamıyor insan. Bazen bakınca korktuğumuz o beyazlığın içindeki kızışmış ağaç dalları gözümüze çarparken, bazen de yumuşak bir kırışmada, yumuşacık bir yastığa düşüşümüzü andıran havası bana her zaman ilham vermiştir. Yeri geldiğinde sert bir tokat etkisi yaratıp, bütün o sevgi hissini yeniden hatırlatmıştır bazen. Çünkü sevgi hatırlanmaya ihtiyaç duyar ve çoğu zaman bana yardımcı olmuştur. Eğer o haritanın yeteri kadar farkında olursak, bizi realiteye çekerken ''Zaman durdu'' hissi uyanır içimde. Zaman diye bir şeyin olmadığını hatırlatır, hiçliğin ve her şeyin ortasında kalırsın. Gün gelir yağmurlar yağar ama o damlaların bittiği yerde çiçek açmaz, çiçekler solar genelde. Burası böyle bir dünya. Bahar bazen sondur bazen de başlangıç. İnsan yüzü budur işte. Keşfedilmeyi bekleyen unutulmuş her duyguyu uyandıran, insanı kendisiyle göz göze getiren iyi bir 'Yüzleşme' sanatının da kendisi olan insan yüzü benim araştırmalarıma konu olan ve sanatıma ilham veren kaynağım olmuştur''

Genç yetenek Beyzanur Erdem'e teşekkür ederim. Başarılar dilerim.

Sanat iyileştirir...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.