ART MEYDAN’ın Ulus Meydanı Atatürk Anıtı Önünde İkinci Etkinliği

Kültür-Sanat 28.09.2023 - 08:30, Güncelleme: 28.09.2023 - 08:30
 

ART MEYDAN’ın Ulus Meydanı Atatürk Anıtı Önünde İkinci Etkinliği

Sema KUMRULU / Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Başkent Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında ART MEYDAN, 16 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında canlı performans sergiliyor.
  Onar kişilik iki grup olarak gerçekleşen etkinliğin ilk ayağı 16 Eylül- 23 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılmıştı.     İkinci bölümde ise Ressam Mehmet Ali Doğan eşliğinde; Serap SELÇUK ATABAŞ, Nihat KAHRAMAN, Muhteber DEMİRTAŞ, Hacı DEMİRCİ, Zülfikar SAYIN, Cengiz SAVAŞ, Cafer TABAK, Nurtaç ÖZLER, İsa ELİRİ ve Rabia ÇALIŞKAN canlı performanslarıyla yer aldı.    Mehmet Ali Doğan'ın,  ART MEYDAN ''Sanat Her Yerde'' projesinde, 20 ressamın yapmış olduğu 40 resim çalışması Türkiye'deki tüm güzel sanatlar liselerine bağışlanarak onların koleksiyonlarına katkı sağlanacak.    Ressam Muhteber Demirtaş: ''Cumhuriyetimizin 100. yılında Başkent Kültür Yolu Festivali'nde ART MEYDAN projesinde yer alıyorum. Çalışmam ise "Cumhuriyet Kadınları". Ben de bir Cumhuriyet kadınıyım". Cumhuriyetimiz sayesinde burada resim yapıyorum. Bu projeyi düzenleyen Mehmet Ali Doğan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.    Ressam Serap Selçuk Atabaş: ''Mehmet Ali Doğan'ın düzenlediği, çok özel bir etkinlikteyiz. İyi anlaşan bir grup olduk. Burada sanat, sevgi, eğlence her şey var. İnsanların ilgisi çok fazla. En önemli nokta ise Atatürk heykeli. İlk meclis binamız, tarihî İş Bankası binası ile  tam tarihin ortasında bir yerdeyiz. Resmime gelince, çalıştığım  Kurdele Balığı, sadece Filipinler'de yaşayan bir balık cinsi ve fotoğrafı gece çekilebiliyor. Ben 3 yıldızlı dalgıcım, 2008 yılından beri dalıyorum. Filipinlere gittiğim zaman kendi çektiğim fotoğrafı  bu etkinlikte çalıştım. Tekrarı olması dileği ile...''     Ressam Cafer Tabak ise ''Mehmet Ali Doğan'ın önerisiyle buradayım. Bu tarz etkinliklerin daha çok olması gerekiyor. Halkın ilgisi çok yoğun, bu da bizi çok memnun ediyor. Ben Türkiye'de ve dünyada yaşanan olaylarla ilgili özgün bir çalışma yapıyorum. Henüz ortaya çıkmadı. Çok kalabalık bir ortamda çalışmak zor olsa da çalışmalarımızın güzel sanatlar liselerine gidecek olması bu projenin çok özel olduğunu gösteriyor'' diyerek proje hakkında görüşlerini açıkladılar.    Ulus Atatürk Anıtı önündeki ART MEYDAN etkinliği aynı hızla devam ediyor. 1 Ekim 2023 Pazar günü sona erecek olan festival kapsamındaki etkinliği kaçırmayın derim.   Sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Başkent Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında ART MEYDAN, 16 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında canlı performans sergiliyor.

  Onar kişilik iki grup olarak gerçekleşen etkinliğin ilk ayağı 16 Eylül- 23 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılmıştı.  

  İkinci bölümde ise Ressam Mehmet Ali Doğan eşliğinde; Serap SELÇUK ATABAŞ, Nihat KAHRAMAN, Muhteber DEMİRTAŞ, Hacı DEMİRCİ, Zülfikar SAYIN, Cengiz SAVAŞ, Cafer TABAK, Nurtaç ÖZLER, İsa ELİRİ ve Rabia ÇALIŞKAN canlı performanslarıyla yer aldı.

   Mehmet Ali Doğan'ın,  ART MEYDAN ''Sanat Her Yerde'' projesinde, 20 ressamın yapmış olduğu 40 resim çalışması Türkiye'deki tüm güzel sanatlar liselerine bağışlanarak onların koleksiyonlarına katkı sağlanacak.

   Ressam Muhteber Demirtaş: ''Cumhuriyetimizin 100. yılında Başkent Kültür Yolu Festivali'nde ART MEYDAN projesinde yer alıyorum. Çalışmam ise "Cumhuriyet Kadınları". Ben de bir Cumhuriyet kadınıyım". Cumhuriyetimiz sayesinde burada resim yapıyorum. Bu projeyi düzenleyen Mehmet Ali Doğan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

   Ressam Serap Selçuk Atabaş: ''Mehmet Ali Doğan'ın düzenlediği, çok özel bir etkinlikteyiz. İyi anlaşan bir grup olduk. Burada sanat, sevgi, eğlence her şey var. İnsanların ilgisi çok fazla. En önemli nokta ise Atatürk heykeli. İlk meclis binamız, tarihî İş Bankası binası ile  tam tarihin ortasında bir yerdeyiz. Resmime gelince, çalıştığım  Kurdele Balığı, sadece Filipinler'de yaşayan bir balık cinsi ve fotoğrafı gece çekilebiliyor. Ben 3 yıldızlı dalgıcım, 2008 yılından beri dalıyorum. Filipinlere gittiğim zaman kendi çektiğim fotoğrafı  bu etkinlikte çalıştım. Tekrarı olması dileği ile...''

    Ressam Cafer Tabak ise ''Mehmet Ali Doğan'ın önerisiyle buradayım. Bu tarz etkinliklerin daha çok olması gerekiyor. Halkın ilgisi çok yoğun, bu da bizi çok memnun ediyor. Ben Türkiye'de ve dünyada yaşanan olaylarla ilgili özgün bir çalışma yapıyorum. Henüz ortaya çıkmadı. Çok kalabalık bir ortamda çalışmak zor olsa da çalışmalarımızın güzel sanatlar liselerine gidecek olması bu projenin çok özel olduğunu gösteriyor'' diyerek proje hakkında görüşlerini açıkladılar.

   Ulus Atatürk Anıtı önündeki ART MEYDAN etkinliği aynı hızla devam ediyor. 1 Ekim 2023 Pazar günü sona erecek olan festival kapsamındaki etkinliği kaçırmayın derim.

  Sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.