ART MEYDAN, Ulus Meydanı Atatürk Anıtı Önünde

Kültür-Sanat 21.09.2023 - 08:54, Güncelleme: 21.09.2023 - 08:54
 

ART MEYDAN, Ulus Meydanı Atatürk Anıtı Önünde

Sema KUMRULU / Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Başkent Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında, ART MEYDAN, 16 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında 20 sanatçısı ile canlı performans sergiliyor. Böylece sanatçılar eserlerini ve söylemlerini geniş kitlelere iletiyorlar.
    Festivalde Ressam Mehmet Ali Doğan öncülüğünde;  Funda İYCE TUNCEL, Erdem ÜNVER, Muharrem AYGÜN, Ersan ÇETİN, Birsen KÜPELİ, Sezai KARA, Nevruz ERKEN, Bünyamin BALAMİR, Aynur GÜNDOĞAN ve İbrahim KUZEY canlı performanslarıyla yer aldı.   Ressam Mehmet Ali Doğan konuyla ilgili olarak ''ART Meydan "Sanat Her Yerde" sloganıyla bana ait bir proje. 20 sanatçı ile 2 hafta boyunca 40 resim elde edilecek ve biz bu resimleri Türkiye'deki tüm Güzel Sanatlar Liseleri'ne bağış yapacağız. Onların koleksiyonlarına katkı vermek istiyoruz.  Çok önemsediğimiz bir proje, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü de çok önemsiyor. Bizden başka illerde de yapmamızı istediler. Bu sene Trabzon'da yaptık. Şimdi Ankara'dayız. Ardından İzmir ve Antalya'da projemizi gerçekleştireceğiz. Burada görmüş olduğunuz sanatçılar hepsi alanında yetkin, profesyonel, akademilerde görev yapmış emekli olmuş çok kıymetli kişiler. Sanatçılarımızın burada üretmiş olduğu resimlerinin, kataloglu sergisi ise Resim-Heykel Müzesi'nde önümüzdeki dönem gerçekleşecek. Aramızda çocuklarımız da var. Bir çocuğumuza bile ulaşabilirsek, onlarla iletişim kurabilirsek, sanata ilgisini uyandırabilirsek ne mutlu bize. Aileleri ise artık sanatın da bir ekonomisi olduğunu anlatmak ve inandırmak istiyoruz''     Ressam Birsen Küpeli ''Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Cumhuriyetimizin 100. yılında Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında 16 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında yapmış olduğu projede ressam olarak yer almaktayım. Biz 20 ressam iki grup halinde, Ulus Meydanı Atatürk Heykeli önünde çalışmalarımıza başladık. Halkımızla iç içe, resimlerimizi anlatarak, bilgi vererek büyük bir keyifle çalışıyoruz. Ressam Mehmet Ali Doğan yönetimindeki bu projede yer almaktan çok mutluyum''       Ressam Funda İyce Tuncel ise, ''Halkın sanatçılarla buluşması çok önemli bir olgu. Bir eserin yapılışını, üretim aşamasındaki sancılara ve doğuşuna tanıklık etmek çok değerli bir oluşum. Özellikle Ulus Meydanı Atatürk Heykeli'nin önünde çalışmak Cumhuriyetimizin 100. yılında Başkent Kültür Yolu Festivali'nde Mehmet Ali Doğan'ın öncülüğünde, ART MEYDAN etkinliğinde  olmak beni çok mutlu etti. Ceplerimde güzel hikayeler biriktirdim. Halkın ilgisi çok fazla bu da bizleri çok sevindirdi. Böyle önemli etkinliklerin artması dileği ile'' diye konuştular.      Ankara Ulus Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan bu etkinlik gerçekten çok keyifli. ART MEYDAN kurucusu Mehmet Ali Doğan ve katılımcı olan tüm ressamlarımızı kutluyorum. Hep bizimle olun diyorum.
Sema KUMRULU / Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Başkent Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında, ART MEYDAN, 16 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında 20 sanatçısı ile canlı performans sergiliyor. Böylece sanatçılar eserlerini ve söylemlerini geniş kitlelere iletiyorlar.

    Festivalde Ressam Mehmet Ali Doğan öncülüğünde;  Funda İYCE TUNCEL, Erdem ÜNVER, Muharrem AYGÜN, Ersan ÇETİN, Birsen KÜPELİ, Sezai KARA, Nevruz ERKEN, Bünyamin BALAMİR, Aynur GÜNDOĞAN ve İbrahim KUZEY canlı performanslarıyla yer aldı.

  Ressam Mehmet Ali Doğan konuyla ilgili olarak '' ART Meydan "Sanat Her Yerde" sloganıyla bana ait bir proje. 20 sanatçı ile 2 hafta boyunca 40 resim elde edilecek ve biz bu resimleri Türkiye'deki tüm Güzel Sanatlar Liseleri'ne bağış yapacağız. Onların koleksiyonlarına katkı vermek istiyoruz.

 Çok önemsediğimiz bir proje, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü de çok önemsiyor. Bizden başka illerde de yapmamızı istediler. Bu sene Trabzon'da yaptık. Şimdi Ankara'dayız. Ardından İzmir ve Antalya'da projemizi gerçekleştireceğiz. Burada görmüş olduğunuz sanatçılar hepsi alanında yetkin, profesyonel, akademilerde görev yapmış emekli olmuş çok kıymetli kişiler. Sanatçılarımızın burada üretmiş olduğu resimlerinin, kataloglu sergisi ise Resim-Heykel Müzesi'nde önümüzdeki dönem gerçekleşecek. Aramızda çocuklarımız da var. Bir çocuğumuza bile ulaşabilirsek, onlarla iletişim kurabilirsek, sanata ilgisini uyandırabilirsek ne mutlu bize. Aileleri ise artık sanatın da bir ekonomisi olduğunu anlatmak ve inandırmak istiyoruz''

    Ressam Birsen Küpeli ''Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Cumhuriyetimizin 100. yılında Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında 16 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında yapmış olduğu projede ressam olarak yer almaktayım. Biz 20 ressam iki grup halinde, Ulus Meydanı Atatürk Heykeli önünde çalışmalarımıza başladık. Halkımızla iç içe, resimlerimizi anlatarak, bilgi vererek büyük bir keyifle çalışıyoruz. Ressam Mehmet Ali Doğan yönetimindeki bu projede yer almaktan çok mutluyum'' 

     Ressam Funda İyce Tuncel ise, ''Halkın sanatçılarla buluşması çok önemli bir olgu. Bir eserin yapılışını, üretim aşamasındaki sancılara ve doğuşuna tanıklık etmek çok değerli bir oluşum. Özellikle Ulus Meydanı Atatürk Heykeli'nin önünde çalışmak Cumhuriyetimizin 100. yılında Başkent Kültür Yolu Festivali'nde Mehmet Ali Doğan'ın öncülüğünde, ART MEYDAN etkinliğinde  olmak beni çok mutlu etti. Ceplerimde güzel hikayeler biriktirdim. Halkın ilgisi çok fazla bu da bizleri çok sevindirdi. Böyle önemli etkinliklerin artması dileği ile'' diye konuştular.

 

   Ankara Ulus Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan bu etkinlik gerçekten çok keyifli. ART MEYDAN kurucusu Mehmet Ali Doğan ve katılımcı olan tüm ressamlarımızı kutluyorum. Hep bizimle olun diyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.