Anlamlı Mesaj: Başkanımıza Dokun Mayın Engelliler Asla Yalnız Değil

Yerel 13.02.2024 - 20:43, Güncelleme: 13.02.2024 - 20:43
 

Anlamlı Mesaj: Başkanımıza Dokun Mayın Engelliler Asla Yalnız Değil

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) üyeleri, İstanbul’un tek engelli Belediye Başkanı Turan Hançerli’ye destek olmak amacıyla bir araya geldi.
Abonehaber.com’dan Özer Yıldız’ın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin yerine yeni bir aday atanmasına karşı çıkan STK’lar, İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, TSD Beyoğlu şube başkanı Şaban Karabudak ile diğer şube başkan ve üyeleri, engelli belediye başkanlarına dokunulmaması ve artı olarak pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurguladılar. Hançerli’ye verilen destek, engelli bireylerin siyasi temsil ve katılımının önemini vurguluyor. Bu eylem, engelli haklarının savunulması ve toplumsal farkındalığın artırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Engelli Hakları Federasyonu Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Engelli Danışma Merkezi Sorumlusu Ali Daştan da Hançerli’ye desteğini dile getirenlerden biri oldu.
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) üyeleri, İstanbul’un tek engelli Belediye Başkanı Turan Hançerli’ye destek olmak amacıyla bir araya geldi.

Abonehaber.com’dan Özer Yıldız’ın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin yerine yeni bir aday atanmasına karşı çıkan STK’lar, İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, TSD Beyoğlu şube başkanı Şaban Karabudak ile diğer şube başkan ve üyeleri, engelli belediye başkanlarına dokunulmaması ve artı olarak pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurguladılar.

Hançerli’ye verilen destek, engelli bireylerin siyasi temsil ve katılımının önemini vurguluyor. Bu eylem, engelli haklarının savunulması ve toplumsal farkındalığın artırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Engelli Hakları Federasyonu Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Engelli Danışma Merkezi Sorumlusu Ali Daştan da Hançerli’ye desteğini dile getirenlerden biri oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.