ANKESOB’dan Minibüs, Servis araçları ve Taksi ücretlerine zam ile ilgili açıklama

Ekonomi 14.01.2023 - 14:21, Güncelleme: 14.01.2023 - 14:21
 

ANKESOB’dan Minibüs, Servis araçları ve Taksi ücretlerine zam ile ilgili açıklama

Ankara’da Minibüs (dolmuş), Servis araçları ve Taksi ücret tarifelerinde güncelleme yapıldı. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden (ANKESOB) konuyla ile yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
“Ankara'da toplu ulaşıma hizmet eden Minibüs (dolmuş), Servis aracı ile Taksilerin ücret tarifeleri yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME)  almış olduğu karar doğrultusunda Ankara'da EGO ve şehir içi özel halk otobüsleri tam biniş ücreti yüzde 46’lık güncellemeyle  6.5 TL’den 9.5 TL’ye çıktı. İndirimli bilet 4.75 oldu. Bununla birlikte; Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası, Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ile Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası'nın ücret tarife teklifleri ANKESOB/Birlik Ücret Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu'nda görüşülmüş ve yönetim kurulunun onayına sunulan tarifeler ANKESOB Yönetim Kurulu kararı ile aşağıdaki şekilde onaylanmıştır. Minibüsler için; en yakın mesafe 7 TL'den 10 TL'ye, uzun mesafe 8 TL'den 12 TL'ye,  indirimli öğrenci 4 TL'den 6 TL'ye, yaklaşık yüzde 43 ile 50 arası bir güncelleme, Servis Araçları için; Ankara Metropolü Personel Servis ücretlerine yüzde 40, 2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Servis ücretlerine yüzde 20’lik bir ayarlama,    Taksiler için; bindi/indi; 25 TL'den 30 TL, açılış ücreti; 10 TL'den  12 TL, kilometre ücreti; 8 TL'den  10 TL olarak,  yüzde 20'lik bir güncelleme yapılmıştır. Ankara'da toplu ulaşıma hizmet eden Minibüs (dolmuş), Servis araçları ile Taksiler için zorunluluktan kaynaklı belirlenen yeni ücret tarifelerini kamuoyunun bilgisine sunarız.” 
Ankara’da Minibüs (dolmuş), Servis araçları ve Taksi ücret tarifelerinde güncelleme yapıldı. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden (ANKESOB) konuyla ile yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ankara'da toplu ulaşıma hizmet eden Minibüs (dolmuş), Servis aracı ile Taksilerin ücret tarifeleri yenilendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME)  almış olduğu karar doğrultusunda Ankara'da EGO ve şehir içi özel halk otobüsleri tam biniş ücreti yüzde 46’lık güncellemeyle  6.5 TL’den 9.5 TL’ye çıktı. İndirimli bilet 4.75 oldu.

Bununla birlikte; Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası, Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ile Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası'nın ücret tarife teklifleri ANKESOB/Birlik Ücret Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu'nda görüşülmüş ve yönetim kurulunun onayına sunulan tarifeler ANKESOB Yönetim Kurulu kararı ile aşağıdaki şekilde onaylanmıştır.

Minibüsler için; en yakın mesafe 7 TL'den 10 TL'ye, uzun mesafe 8 TL'den 12 TL'ye,  indirimli öğrenci 4 TL'den 6 TL'ye, yaklaşık yüzde 43 ile 50 arası bir güncelleme,

Servis Araçları için; Ankara Metropolü Personel Servis ücretlerine yüzde 40, 2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Servis ücretlerine yüzde 20’lik bir ayarlama,   

Taksiler için; bindi/indi; 25 TL'den 30 TL, açılış ücreti; 10 TL'den  12 TL, kilometre ücreti; 8 TL'den  10 TL olarak,  yüzde 20'lik bir güncelleme yapılmıştır.

Ankara'da toplu ulaşıma hizmet eden Minibüs (dolmuş), Servis araçları ile Taksiler için zorunluluktan kaynaklı belirlenen yeni ücret tarifelerini kamuoyunun bilgisine sunarız.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.