Ankara'ya Yeni Bir Soluk; Doğa Sanat Galerisi Açıldı

Kültür-Sanat 27.11.2023 - 22:01, Güncelleme: 27.11.2023 - 22:01
 

Ankara'ya Yeni Bir Soluk; Doğa Sanat Galerisi Açıldı

Sema KUMRULU / Ressam Kemalettin Furtana'nın ''Doğa Sanat Galerisi'', 25 Kasım 2023 tarihinde Ankara Seyranbağları Gökçen Sokak 13/A adresinde yoğun bir kalabalıkla açılış yaptı.
  Kemalettin Furtana'nın, sanat hayatı boyunca biriktirdiği ve kendi resimlerinden oluşan eserleri Doğa Sanat Galerisi'nde yer alıyor. Galeride: Çoban Ressam, Ali Düzgün, Efkan Beyaz, Mustafa Ayaz, Hayati Misman, İbrahim Balaban, İsfendiyar Haydar, Mehmet Şirzad, Selim Güventürk gibi kıymetli sanatçıların eserlerini görmek mümkün.   Uzun yıllar işyeri olarak kullandığınız yerinizi, galeriye çevirmenizden bahseder misiniz?    ''İşyerimi kapattıktan sonra evde oturmak istemedim. Bundan sonraki hayatımı galerimde geçirmek istiyorum. Sivas Koyulhisarlı olduğum için doğayı çok seviyorum.  Çalışmalarımda genelde doğa üzerine. Benim gibi doğa ressamı olan çok sevdiğim dostum, yoldaşım Çoban Ressamla artık biz hep doğada oluruz. Bir hedefim de, Nisan-Mayıs ayları gibi tekrar Koyulhisar'a gidip, doğa çalışmalarımı tuvale dökmek. Ardından bir Koyulhisar sergisi açmak istiyorum.    Galerinizde sanatçılara sergi açacak mısınız?     Sergi açmayı hiç düşünmüyorum. Ama ressam arkadaşlarımın ikinci uğrak yeri olabilir. Birlikte çalışmalar yapabiliriz. İsterlerse kendileri çalışabilirler. Onlar için çayım, kahvem, şarabım hep hazır olacak.     Sevgili Furtana çok teşekkür ederim. Son olarak sanat sizin için neyi ifade ediyor?     Sanatsız toplum ölü bir toplumdur. Sanat olursa; savaşlar, ırkçılık, katliamlar olmaz, güzellikler olur diyorum. Sana da çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsın.    ''Doğa Sanat Galerisi''nde, sanat ve dostluk içeren çok güzel bir açılış oldu. Kalabalık içinde bana vakit ayıran çok sevdiğim dostum Furtana'ya minik söyleşimiz için teşekkür ediyorum. İlgisinden ötürü, Kemalettin Furtana'nın eşi Havva Furtana'ya da teşekkür ederim. Hayırlı olsun diyorum.
Sema KUMRULU / Ressam Kemalettin Furtana'nın ''Doğa Sanat Galerisi'', 25 Kasım 2023 tarihinde Ankara Seyranbağları Gökçen Sokak 13/A adresinde yoğun bir kalabalıkla açılış yaptı.

  Kemalettin Furtana'nın, sanat hayatı boyunca biriktirdiği ve kendi resimlerinden oluşan eserleri Doğa Sanat Galerisi'nde yer alıyor. Galeride: Çoban Ressam, Ali Düzgün, Efkan Beyaz, Mustafa Ayaz, Hayati Misman, İbrahim Balaban, İsfendiyar Haydar, Mehmet Şirzad, Selim Güventürk gibi kıymetli sanatçıların eserlerini görmek mümkün.

  Uzun yıllar işyeri olarak kullandığınız yerinizi, galeriye çevirmenizden bahseder misiniz?

   ''İşyerimi kapattıktan sonra evde oturmak istemedim. Bundan sonraki hayatımı galerimde geçirmek istiyorum. Sivas Koyulhisarlı olduğum için doğayı çok seviyorum.  Çalışmalarımda genelde doğa üzerine. Benim gibi doğa ressamı olan çok sevdiğim dostum, yoldaşım Çoban Ressamla artık biz hep doğada oluruz. Bir hedefim de, Nisan-Mayıs ayları gibi tekrar Koyulhisar'a gidip, doğa çalışmalarımı tuvale dökmek. Ardından bir Koyulhisar sergisi açmak istiyorum.

   Galerinizde sanatçılara sergi açacak mısınız?

    Sergi açmayı hiç düşünmüyorum. Ama ressam arkadaşlarımın ikinci uğrak yeri olabilir. Birlikte çalışmalar yapabiliriz. İsterlerse kendileri çalışabilirler. Onlar için çayım, kahvem, şarabım hep hazır olacak.

    Sevgili Furtana çok teşekkür ederim. Son olarak sanat sizin için neyi ifade ediyor?

    Sanatsız toplum ölü bir toplumdur. Sanat olursa; savaşlar, ırkçılık, katliamlar olmaz, güzellikler olur diyorum. Sana da çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsın.

   ''Doğa Sanat Galerisi''nde, sanat ve dostluk içeren çok güzel bir açılış oldu. Kalabalık içinde bana vakit ayıran çok sevdiğim dostum Furtana'ya minik söyleşimiz için teşekkür ediyorum. İlgisinden ötürü, Kemalettin Furtana'nın eşi Havva Furtana'ya da teşekkür ederim. Hayırlı olsun diyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.