ANKARA’YA BÜYÜK MÜJDE: ‘SÜPER HIZLI TREN’ HAYATA GEÇİYOR

Ankara 15.04.2023 - 07:37, Güncelleme: 15.04.2023 - 07:37
 

ANKARA’YA BÜYÜK MÜJDE: ‘SÜPER HIZLI TREN’ HAYATA GEÇİYOR

ANKHABER / Başkent Ankara ile birlikte güzergah üzerindeki il ve ilçelerin ekonomisine, turizmine ve vatandaşların ulaşımına büyük kolaylık sağlayacak olan bir proje daha hayata geçiriliyor.
Başkent Ankara Meclisi üyeleri ve özellikle de Başkan Nevzat Ceylan’ın bizzat ilgilendiği ve sürekli gündeme getirdiği tren hattı hayat buluyor.   Bakan Karaismailoğlu açıkladı   Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, “Bu tamamen yeni bir hat olacak ve Ankara-İstanbul arasında yapılacak süper hızlı tren hattı ile seyahat süresi 89 dakikaya, yani 1,5 saate düşecek” ifadesini kullandı. Demir yolu yatırımlarına her dönemde ağırlık verdiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'yi hızlı trenle tanıştırdıklarını kaydederek şu görüşleri paylaştı:   Tamamen yeni bir hat olacak   “Demir yolları hayatımızın bir parçası. Bizim hedefimiz de onu geliştirmek, hızlı tren konforunu bütün Türkiye'ye yaymak ve demir yollarında Türkiye'ye yeni çağ atlatmaktır.” “Bu tamamen yeni bir hat olacak.” diyen Bakan Adil Karaismailoğlu, projeye ilişkin şu bilgiyi verdi: “Hat, Ankara Nallıhan ve Sakarya güzergahında inşa edilecek. Fizibilitelerini yaptık, projeleri hazırladık. Süper hızlı tren hattının uzunluğu 344 kilometre olacak. Proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 adet viyadük, 120 kilometre uzunluğunda 52 adet tünel yapacağız. Tren saatte 350 kilometre hıza ulaşacak. Ankara-İstanbul arasında yapılacak süper hızlı tren hattı ile seyahat süresi 89 dakika yani 1,5 saat sürecek. Seçim sonrasında projemizi başlatacağız. Mevcut hızlı tren hattımızı da kullanmaya devam edeceğiz.”   Nevzat Ceylan’ın görüşleri   Projeyi sürekli gündemde tutarak bu noktaya gelmesinde büyük katkısı olan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, konuyla ilgili olarak şu paylaşımda bulundu: “Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Ankara- İstanbul arasını 89 dakikaya indirecek olan Ankara- İstanbul Süper HızlıTren Projesi’nin, Tarihi İpek Yolu olan Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Göynük, Sakarya güzergahından geçeceğini açıkladı. Bölgemize ve Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”
ANKHABER / Başkent Ankara ile birlikte güzergah üzerindeki il ve ilçelerin ekonomisine, turizmine ve vatandaşların ulaşımına büyük kolaylık sağlayacak olan bir proje daha hayata geçiriliyor.

Başkent Ankara Meclisi üyeleri ve özellikle de Başkan Nevzat Ceylan’ın bizzat ilgilendiği ve sürekli gündeme getirdiği tren hattı hayat buluyor.

 

Bakan Karaismailoğlu açıkladı

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, “Bu tamamen yeni bir hat olacak ve Ankara-İstanbul arasında yapılacak süper hızlı tren hattı ile seyahat süresi 89 dakikaya, yani 1,5 saate düşecek” ifadesini kullandı.

Demir yolu yatırımlarına her dönemde ağırlık verdiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'yi hızlı trenle tanıştırdıklarını kaydederek şu görüşleri paylaştı:

 

Tamamen yeni bir hat olacak

 

“Demir yolları hayatımızın bir parçası. Bizim hedefimiz de onu geliştirmek, hızlı tren konforunu bütün Türkiye'ye yaymak ve demir yollarında Türkiye'ye yeni çağ atlatmaktır.”

“Bu tamamen yeni bir hat olacak.” diyen Bakan Adil Karaismailoğlu, projeye ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Hat, Ankara Nallıhan ve Sakarya güzergahında inşa edilecek. Fizibilitelerini yaptık, projeleri hazırladık. Süper hızlı tren hattının uzunluğu 344 kilometre olacak. Proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 adet viyadük, 120 kilometre uzunluğunda 52 adet tünel yapacağız. Tren saatte 350 kilometre hıza ulaşacak. Ankara-İstanbul arasında yapılacak süper hızlı tren hattı ile seyahat süresi 89 dakika yani 1,5 saat sürecek. Seçim sonrasında projemizi başlatacağız. Mevcut hızlı tren hattımızı da kullanmaya devam edeceğiz.”

 

Nevzat Ceylan’ın görüşleri

 

Projeyi sürekli gündemde tutarak bu noktaya gelmesinde büyük katkısı olan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, konuyla ilgili olarak şu paylaşımda bulundu:

“Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Ankara- İstanbul arasını 89 dakikaya indirecek olan Ankara- İstanbul Süper HızlıTren Projesi’nin, Tarihi İpek Yolu olan Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Göynük, Sakarya güzergahından geçeceğini açıkladı. Bölgemize ve Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.