Ankara'nın turizm merkezi Ulus'a 100. Yıl Meydanı

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 20.03.2024 - 18:07, Güncelleme: 20.03.2024 - 18:07
 

Ankara'nın turizm merkezi Ulus'a 100. Yıl Meydanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmalarıyla Ulus 100. Yıl Meydanı'nı kente kazandırdı.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ulus düzenlemesinin önemli projelerinden biri olacağını vurgulayarak, "Ulus’u ayağa kaldırmak için yaklaşık 1 milyar 200 milyon lira civarında kaynak harcandı. Bu marka proje, Ankara'nın uluslararası başkentlerle rekabet edebileceği seviyeye gelecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Ankara'yı hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi. Ulus, Cumhuriyet Dönemi öncesine uzanan zengin bir tarihi, kültürel ve manevi mirasa sahip bir bölge olarak dikkat çekiyor. Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi'nin bir parçası olarak açılan Ulus 100. Yıl Meydanı ve Kapalı Otopark, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla kentin hizmetine sunuldu. Başkan Yavaş, yaptığı konuşmada, en büyük projelerinden biri olan "Ulus Tarihi Kent Yenileme ve Turizme Açma" projesinin bir parçası olarak Ulus 100. Yıl Meydanı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Ulus'un Ankara'nın politik, kültürel ve ticari merkezi olduğunu vurgulayarak, buranın turizm kenti haline getirilmesinin önemine değindi. Ulus'un turistlerin ve esnafın ilgisini çekeceğini belirten Yavaş, Ulus trafiğinin tamamının yer altına alınma projesine ilişkin olarak da bilgi verdi. Jeoradar incelemesi sonrasında trafiği yer altına alarak Ankara'nın en büyük meydanını oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Yıl Meydanı'nın Ankara'nın tarihi dokusunun merkezinde yer aldığını ve kente nefes aldıracağını belirten Yavaş, projenin yeşil dokusu ve katlı otoparkıyla dikkat çekeceğini dile getirdi. Projede bulunan otomasyon sistemiyle hizmet verecek otoparkın yanı sıra peyzaj alanları ve kafeterya gibi hizmetlerin de sunulacağını aktardı. Başkan Yavaş, "Şeffaf belediyeciliğin Türkiye’de öncüsüyüz" diyerek, projenin maliyetini açıkladı ve Ulus'ta gerçekleştirilen diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kendisinin ve diğer kamu görevlilerinin mal varlıklarını açıklama gerekliliğine vurgu yaparak, şeffaf yönetimin önemine değindi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmalarıyla Ulus 100. Yıl Meydanı'nı kente kazandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ulus düzenlemesinin önemli projelerinden biri olacağını vurgulayarak, "Ulus’u ayağa kaldırmak için yaklaşık 1 milyar 200 milyon lira civarında kaynak harcandı. Bu marka proje, Ankara'nın uluslararası başkentlerle rekabet edebileceği seviyeye gelecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Ankara'yı hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Ulus, Cumhuriyet Dönemi öncesine uzanan zengin bir tarihi, kültürel ve manevi mirasa sahip bir bölge olarak dikkat çekiyor. Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi'nin bir parçası olarak açılan Ulus 100. Yıl Meydanı ve Kapalı Otopark, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla kentin hizmetine sunuldu.

Başkan Yavaş, yaptığı konuşmada, en büyük projelerinden biri olan "Ulus Tarihi Kent Yenileme ve Turizme Açma" projesinin bir parçası olarak Ulus 100. Yıl Meydanı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Ulus'un Ankara'nın politik, kültürel ve ticari merkezi olduğunu vurgulayarak, buranın turizm kenti haline getirilmesinin önemine değindi.

Ulus'un turistlerin ve esnafın ilgisini çekeceğini belirten Yavaş, Ulus trafiğinin tamamının yer altına alınma projesine ilişkin olarak da bilgi verdi. Jeoradar incelemesi sonrasında trafiği yer altına alarak Ankara'nın en büyük meydanını oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yıl Meydanı'nın Ankara'nın tarihi dokusunun merkezinde yer aldığını ve kente nefes aldıracağını belirten Yavaş, projenin yeşil dokusu ve katlı otoparkıyla dikkat çekeceğini dile getirdi. Projede bulunan otomasyon sistemiyle hizmet verecek otoparkın yanı sıra peyzaj alanları ve kafeterya gibi hizmetlerin de sunulacağını aktardı.

Başkan Yavaş, "Şeffaf belediyeciliğin Türkiye’de öncüsüyüz" diyerek, projenin maliyetini açıkladı ve Ulus'ta gerçekleştirilen diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kendisinin ve diğer kamu görevlilerinin mal varlıklarını açıklama gerekliliğine vurgu yaparak, şeffaf yönetimin önemine değindi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.