Ankara'nın Seymen kültürü tanıtılıyor ve yaşatılıyor

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 11.02.2024 - 12:10, Güncelleme: 11.02.2024 - 12:10
 

Ankara'nın Seymen kültürü tanıtılıyor ve yaşatılıyor

Ankara Kulübü Derneği Seymenleri tarafından düzenlenen "Seymen Kıyafeti ve Anlamı" konulu sunumda detaylı bir bilgilendirme yapıldı.
Ankara Kulübü Derneği Genç Seymenleri, Seymen kıyafetinin dilini, hikayesini ve özelliklerini içeren "Seymen Kıyafeti ve Anlamı" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunum, sözlü anlatımların yanı sıra görsellerle desteklendi ve Ankara Konağı Başkent Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa, Çankaya Şube Seymenlerinin de katılımıyla, genç Seymenler tarafından Seymen kıyafeti ve tarihi hakkında bilgilendirme yapıldı. Sunumda, Seymen kıyafetinin önemi vurgulandı ve önü harçlı yelek, kadife ve çuha yelek, osmaniye gömlek, çorap ve yemeni, zıvga, bademli şal, silahlık, kefiye-poşu, cepken, camadan, kama ve kılıçlar gibi aksesuarlar slayt gösterisi eşliğinde ve bir Seymen figürü üzerinde anlatıldı. Ankara Kulübü Derneği Genç Seymenlerin Eğitmeni Emirhan Güler, Seymenlik kültüründe kıyafetlerin önemine vurgu yaparak, Ankara Seymen Kıyafeti'nin coğrafi işaret tescil belgeli olduğunu ve 11 parçadan oluştuğunu belirtti. Seymen kıyafetinin her parçasının ayrı bir değeri olduğunu ifade etti ve bu kıyafetlerin geçmişten günümüze taşınan ve korunan kültürel miraslar olduğunu vurguladı. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, genç Seymenlerin gelecekteki rolünün önemine dikkat çekerek, sunumun önemli bir başarı olduğunu belirtti. Programın sonunda, Ankara Kulübü'nün en eski ve köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Ankara Kulübü Derneği YKÜ Kadir Çimen, Seymenlik geleneğinin doğru bir şekilde yaşatılmasının Ankara için önemli bir değer olduğunu ifade etti ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Sunumun ardından, katılımcılar arasında karşılıklı sohbetler yapıldı ve değerlendirmelerde bulunuldu. Halil Bahadır Saka tarafından Emirhan Güler'e "Türk Yurdu Ankara" adlı kitap hediye edildi.
Ankara Kulübü Derneği Seymenleri tarafından düzenlenen "Seymen Kıyafeti ve Anlamı" konulu sunumda detaylı bir bilgilendirme yapıldı.

Ankara Kulübü Derneği Genç Seymenleri, Seymen kıyafetinin dilini, hikayesini ve özelliklerini içeren "Seymen Kıyafeti ve Anlamı" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunum, sözlü anlatımların yanı sıra görsellerle desteklendi ve Ankara Konağı Başkent Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa, Çankaya Şube Seymenlerinin de katılımıyla, genç Seymenler tarafından Seymen kıyafeti ve tarihi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sunumda, Seymen kıyafetinin önemi vurgulandı ve önü harçlı yelek, kadife ve çuha yelek, osmaniye gömlek, çorap ve yemeni, zıvga, bademli şal, silahlık, kefiye-poşu, cepken, camadan, kama ve kılıçlar gibi aksesuarlar slayt gösterisi eşliğinde ve bir Seymen figürü üzerinde anlatıldı.

Ankara Kulübü Derneği Genç Seymenlerin Eğitmeni Emirhan Güler, Seymenlik kültüründe kıyafetlerin önemine vurgu yaparak, Ankara Seymen Kıyafeti'nin coğrafi işaret tescil belgeli olduğunu ve 11 parçadan oluştuğunu belirtti. Seymen kıyafetinin her parçasının ayrı bir değeri olduğunu ifade etti ve bu kıyafetlerin geçmişten günümüze taşınan ve korunan kültürel miraslar olduğunu vurguladı.

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, genç Seymenlerin gelecekteki rolünün önemine dikkat çekerek, sunumun önemli bir başarı olduğunu belirtti. Programın sonunda, Ankara Kulübü'nün en eski ve köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Ankara Kulübü Derneği YKÜ Kadir Çimen, Seymenlik geleneğinin doğru bir şekilde yaşatılmasının Ankara için önemli bir değer olduğunu ifade etti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sunumun ardından, katılımcılar arasında karşılıklı sohbetler yapıldı ve değerlendirmelerde bulunuldu. Halil Bahadır Saka tarafından Emirhan Güler'e "Türk Yurdu Ankara" adlı kitap hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.