Ankara’nın sağlık turizmi potansiyeli

Ankara 13.09.2022 - 18:39, Güncelleme: 13.09.2022 - 18:39
 

Ankara’nın sağlık turizmi potansiyeli

ANKHABER / Koronavirüs yüzünden 2020 yılında Ankara’nın ihracat cirosundaki kaybı 1 milyara yakındı.
2020’de böyle idi ama 2021’de de böyle mi olur bilinmiyordu. Ancak, bir önceki yıla göre veriler moral düzeltmeye başladı. 2020 ve 2021 verileri Koronavirüs ile mücadele ederek geçirdiğimiz 2020’’den 2021’e girerken belirlenen son strateji ile Başkentin turizm hedefleri farklılaştı, büyüdü. Irak, İran, Azerbaycan, Ukrayna’nın yanı sıra İngiltere, Almanya, Hollanda, Çin, Japonya ve Güney Kore gibi ülkeler başta olmak üzere Avrupalı ve Uzak Doğulu turistler de Ankara’ya çekilecekti. Özellikle belirtildiği gibi, “Gastronomi, kongre ve fuar, kültür turizmi, rekreasyon ve alternatif turizm ile sağlık turizmde Başkent önemli bir destinasyon olacak”tı. Sağlık turizmi avantaj Sağlık turizminin yoğunlaştığı iller arasında Ankara en önlerde bulunuyordu. Ankara geçen yılki 16 bin hekimi, 34 bin sağlık personeli, sağlık sisteminde görev yapanların kalitesi, deneyimi ve bilimsel gücü ile küçümsenemeyecek bir yere sahipti. Sağlık alanında 2023 hedeflerimizden biri de 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar döviz girdisidir. Ankara sağlık turizminde marka haline gelirse bu pastadan alacağı pay çok artacaktır. Ankara'nın sağlık turizminde çok büyük bir potansiyeli olduğu biliniyor. Yeter ki bu konuda herkes üzerine düşeni yapsın.
ANKHABER / Koronavirüs yüzünden 2020 yılında Ankara’nın ihracat cirosundaki kaybı 1 milyara yakındı.

2020’de böyle idi ama 2021’de de böyle mi olur bilinmiyordu. Ancak, bir önceki yıla göre veriler moral düzeltmeye başladı.

2020 ve 2021 verileri

Koronavirüs ile mücadele ederek geçirdiğimiz 2020’’den 2021’e girerken belirlenen son strateji ile Başkentin turizm hedefleri farklılaştı, büyüdü.

Irak, İran, Azerbaycan, Ukrayna’nın yanı sıra İngiltere, Almanya, Hollanda, Çin, Japonya ve Güney Kore gibi ülkeler başta olmak üzere Avrupalı ve Uzak Doğulu turistler de Ankara’ya çekilecekti.

Özellikle belirtildiği gibi, “Gastronomi, kongre ve fuar, kültür turizmi, rekreasyon ve alternatif turizm ile sağlık turizmde Başkent önemli bir destinasyon olacak”tı.

Sağlık turizmi avantaj

Sağlık turizminin yoğunlaştığı iller arasında Ankara en önlerde bulunuyordu.

Ankara geçen yılki 16 bin hekimi, 34 bin sağlık personeli, sağlık sisteminde görev yapanların kalitesi, deneyimi ve bilimsel gücü ile küçümsenemeyecek bir yere sahipti.

Sağlık alanında 2023 hedeflerimizden biri de 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar döviz girdisidir. Ankara sağlık turizminde marka haline gelirse bu pastadan alacağı pay çok artacaktır.

Ankara'nın sağlık turizminde çok büyük bir potansiyeli olduğu biliniyor.

Yeter ki bu konuda herkes üzerine düşeni yapsın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.