Ankara’nın Sağlık Turizmi, Afrika Pazarına Açılıyor

Ekonomi 20.07.2023 - 14:17, Güncelleme: 20.07.2023 - 14:18
 

Ankara’nın Sağlık Turizmi, Afrika Pazarına Açılıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda 56 No’lu Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, Ankara’nın sağlık turizmi potansiyelinin dünyada tanınırlığını bilinirliğini artırmak üzere Ankara Ticaret Odası olarak yoğun çalışma yürüttüklerini belirterek, “Ankara’yı sağlık turizminde dünyanın bildiği bir merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.
ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çağlar Yılmaz, 3-5 Eylül tarihlerinde Nijerya'da düzenlenecek,19. Akwaaba African Travel Markets ve 2. Medical Tourism Expo öncesi sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, Ankara’nın sağlık turizmi potansiyelinin tanıtılması için izlenecek yol haritasını görüştü. Ankara Beytepe’de bir iş merkezinde, gerçekleşen toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, Eylül ayında Nijerya’da düzenlenecek Fuar’ın Başkent’in sağlık sektöründeki uzmanlığını, teknolojik imkânlarını, tedavi imkânlarınıAfrika pazarına tanıtmak açısından önemli olduğunu kaydetti. Ankara Ticaret Odası olarakAnkara’nın sağlık turizmi potansiyelinin dünyada tanınırlığını, bilinirliğini artırmak üzere çalışmalar yürüterek, projeler hayata geçirdiklerini ifade edenYılmaz,“Ankara’yı sağlık turizminde dünyanın bildiği bir merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.   -37 SEKTÖRÜ ETKİLİYOR-   Sağlık turizminin 37 sektörü dolaylı etkileyerek, bölge ticaretinin ve ekonomisinin gelişimine katkı sağladığını ifade eden Yılmaz, Ankara’daki tıp fakültelerinin yüksek nitelikte, uluslararası bilinirliğe sahip olduğunu kaydederek, Başkent’in sağlık turizmindeki potansiyeline dikkati çekti. Yılmaz,“Ancak tüm bunlara rağmen Ankara’nın sağlık turizminden yeterli payı alamadığını düşünüyoruz. 2022 yılında Ankara’da tedavi gören 337 bin sağlık turizmi hastasından, 1 milyar 10 milyon dolar gelir sağlamışız. Bu rakamı hesapladığımızda her hastanın yaklaşık 3 bin dolar civarında harcama yaptığını görüyoruz. Yani sağlık turisti, normal bir turistin 5 katı kadar harcama yapıyor. Ankara’ya yurt dışından bu kadar hasta gelirken, günlük yurt dışı uçuş sayısı ancak 20 civarında kalıyor. Yurt dışı uçuşlardaki bu azlığa rağmen Ankara’mız yine de büyük başarı sağlamış” dedi.   -183 SAĞLIK İŞLETMEMİZ, 80 ACENTEMİZ VAR-   Ankara Ticaret Odası olarak Başkent’teki hastane ve sağlık kuruluşları ile ortak çalışmalar gerçekleştirerek, uluslararası alanda ön plana çıkarmak istediklerini kaydeden Yılmaz, “183 sağlık turizmi sertifikasyonu sağlamış sağlık işletmemiz 80 adet acentemiz var. Bunların hepsini paydaş alarak pastayı büyütmeyi hedefliyoruz. Umuyoruz ki hep beraber Ankara’yı sağlık turizminin de başkenti haline getireceğiz” diye konuştu. Serenas Group ve Turquaz Health Tourism’in organize ettiği toplantıya ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz’ın yanı sıraATOTurizm Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Muhammet Sarıtaş, Başkan Yardımcısı Faruk Elmalıileilgili kurum ve kuruluş yetkilileri ileAnkara’da faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda 56 No’lu Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, Ankara’nın sağlık turizmi potansiyelinin dünyada tanınırlığını bilinirliğini artırmak üzere Ankara Ticaret Odası olarak yoğun çalışma yürüttüklerini belirterek, “Ankara’yı sağlık turizminde dünyanın bildiği bir merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çağlar Yılmaz, 3-5 Eylül tarihlerinde Nijerya'da düzenlenecek,19. Akwaaba African Travel Markets ve 2. Medical Tourism Expo öncesi sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, Ankara’nın sağlık turizmi potansiyelinin tanıtılması için izlenecek yol haritasını görüştü.

Ankara Beytepe’de bir iş merkezinde, gerçekleşen toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, Eylül ayında Nijerya’da düzenlenecek Fuar’ın Başkent’in sağlık sektöründeki uzmanlığını, teknolojik imkânlarını, tedavi imkânlarını Afrika pazarına tanıtmak açısından önemli olduğunu kaydetti. Ankara Ticaret Odası olarakAnkara’nın sağlık turizmi potansiyelinin dünyada tanınırlığını, bilinirliğini artırmak üzere çalışmalar yürüterek, projeler hayata geçirdiklerini ifade edenYılmaz,“Ankara’yı sağlık turizminde dünyanın bildiği bir merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.

 

-37 SEKTÖRÜ ETKİLİYOR-

 

Sağlık turizminin 37 sektörü dolaylı etkileyerek, bölge ticaretinin ve ekonomisinin gelişimine katkı sağladığını ifade eden Yılmaz, Ankara’daki tıp fakültelerinin yüksek nitelikte, uluslararası bilinirliğe sahip olduğunu kaydederek, Başkent’in sağlık turizmindeki potansiyeline dikkati çekti. Yılmaz,“Ancak tüm bunlara rağmen Ankara’nın sağlık turizminden yeterli payı alamadığını düşünüyoruz. 2022 yılında Ankara’da tedavi gören 337 bin sağlık turizmi hastasından, 1 milyar 10 milyon dolar gelir sağlamışız. Bu rakamı hesapladığımızda her hastanın yaklaşık 3 bin dolar civarında harcama yaptığını görüyoruz. Yani sağlık turisti, normal bir turistin 5 katı kadar harcama yapıyor. Ankara’ya yurt dışından bu kadar hasta gelirken, günlük yurt dışı uçuş sayısı ancak 20 civarında kalıyor. Yurt dışı uçuşlardaki bu azlığa rağmen Ankara’mız yine de büyük başarı sağlamış” dedi.

 

-183 SAĞLIK İŞLETMEMİZ, 80 ACENTEMİZ VAR-

 

Ankara Ticaret Odası olarak Başkent’teki hastane ve sağlık kuruluşları ile ortak çalışmalar gerçekleştirerek, uluslararası alanda ön plana çıkarmak istediklerini kaydeden Yılmaz, “183 sağlık turizmi sertifikasyonu sağlamış sağlık işletmemiz 80 adet acentemiz var. Bunların hepsini paydaş alarak pastayı büyütmeyi hedefliyoruz. Umuyoruz ki hep beraber Ankara’yı sağlık turizminin de başkenti haline getireceğiz” diye konuştu.

Serenas Group ve Turquaz Health Tourism’in organize ettiği toplantıya ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz’ın yanı sıraATO Turizm Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Muhammet Sarıtaş, Başkan Yardımcısı Faruk Elmalıileilgili kurum ve kuruluş yetkilileri ileAnkara’da faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.