ANKARA’NIN ORTAÇAĞ’DAN GÜNÜMÜZE TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Kültür-Sanat 20.09.2022 - 12:03, Güncelleme: 20.09.2022 - 12:03
 

ANKARA’NIN ORTAÇAĞ’DAN GÜNÜMÜZE TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Ankara’nın Ortaçağ Türk dönemi mercek altına alınacak, Osmanlı başkenti İstanbul ile olan siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerinin izi sürülecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Ankara’nın kuzey ilçelerine kapsayan yeni bir çalışma başlattı. Altındağ’da Ankara Kalesi’nden yola çıkılacak. Keçiören, Sincan, Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan adım adım taranacak. Anıtların yanı sıra yerleşim alanları belgelenecek. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Bozkurt başkanlığındaki araştırma ekibi 14 kişiden oluşuyor. Bozkurt, çalışma sürecinde Ortaçağ ve Türk dönemi mimari eserleri belgeleyemeye çalışacaklarını, hedeflerinin klasik Osmanlı dönemine dair yazılı kaynaklaramaddi kültür verileriyle destek olmak olduğunu söyledi. HARİTA ÇIKARILACAK Doçent Bozkurt “Tespit edeceğimiz mimari, epigrafik ve diğer arkeolojik eserleri görsel olarak belgeleyeceğiz. Buluntu ve kalıntıların GPS cihazıyla koordinatları alacağız. Ayrıca harita üzerinde konumlandıracağız. İlgilenenlere ışık olmaya çalışacağız” dedi.
Ankara’nın Ortaçağ Türk dönemi mercek altına alınacak, Osmanlı başkenti İstanbul ile olan siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerinin izi sürülecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Ankara’nın kuzey ilçelerine kapsayan yeni bir çalışma başlattı.

Altındağ’da Ankara Kalesi’nden yola çıkılacak. Keçiören, Sincan, Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan adım adım taranacak. Anıtların yanı sıra yerleşim alanları belgelenecek.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Bozkurt başkanlığındaki araştırma ekibi 14 kişiden oluşuyor.

Bozkurt, çalışma sürecinde Ortaçağ ve Türk dönemi mimari eserleri belgeleyemeye çalışacaklarını, hedeflerinin klasik Osmanlı dönemine dair yazılı kaynaklaramaddi kültür verileriyle destek olmak olduğunu söyledi.

HARİTA ÇIKARILACAK

Doçent Bozkurt “Tespit edeceğimiz mimari, epigrafik ve diğer arkeolojik eserleri görsel olarak belgeleyeceğiz. Buluntu ve kalıntıların GPS cihazıyla koordinatları alacağız. Ayrıca harita üzerinde konumlandıracağız. İlgilenenlere ışık olmaya çalışacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.