Ankara'nın geleceği 'Yeşil Eylem Planı'nda konuşuldu

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 08.03.2024 - 18:25, Güncelleme: 08.03.2024 - 18:25
 

Ankara'nın geleceği 'Yeşil Eylem Planı'nda konuşuldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile iş birliği yaparak iklim değişikliği kaynaklı sorunlarla mücadele edilmesi ve düşük karbon emisyonlu bir kent oluşturulması amacıyla 'Yeşil Şehir Eylem Planı'nı hazırladı. Bu planla birlikte, çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Ankara vizyonu oluşturulması hedefleniyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu kapsamda, Ankara'nın çevresel zorluklarına karşı 28 eylem planı geliştirdiklerini belirtti. Eylem planının tanıtımı, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kapanış toplantısıyla yapıldı. Ayrıca, hazırlanan plan, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuyla da paylaşıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, program kapsamında yaptığı konuşmada, şehirlerin çevresel sorunlarını belirlemeyi, önceliklendirmeyi ve çözmeyi amaçladıklarını vurguladı. Ayrıca, Ankara'nın su, hava, toprak ve iklim değişikliği gibi çevresel konuları ele alarak çözümler üretmeyi hedeflediklerini ifade etti. Yavaş ayrıca, geçtiğimiz yılın Aralık ayında tanıtılan eylem planıyla birlikte Ankara'nın çevresel zorluklarına karşı 28 eylem planı geliştirdiklerini belirtti. Bu planların çeşitli yatırım projeleri, politika kararları ve gelişim projelerini içerdiğini dile getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen eylem planı, yerel çevrenin kalitesini artırmayı ve şehrin dirençliliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, su, hava kalitesi, enerji ve atık altyapısı, ulaşım sistemi, finans, yönetim, binalar ve yeşil alanlarda değişiklikler öngörülüyor. Ankara'nın çevresel zorluklarına yönelik geliştirilen bu eylem planıyla, gelecek nesillere daha yaşanılabilir ve doğa dostu bir kent bırakma hedefine büyük bir adım atılmış olacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile iş birliği yaparak iklim değişikliği kaynaklı sorunlarla mücadele edilmesi ve düşük karbon emisyonlu bir kent oluşturulması amacıyla 'Yeşil Şehir Eylem Planı'nı hazırladı. Bu planla birlikte, çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Ankara vizyonu oluşturulması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu kapsamda, Ankara'nın çevresel zorluklarına karşı 28 eylem planı geliştirdiklerini belirtti.

Eylem planının tanıtımı, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kapanış toplantısıyla yapıldı. Ayrıca, hazırlanan plan, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuyla da paylaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, program kapsamında yaptığı konuşmada, şehirlerin çevresel sorunlarını belirlemeyi, önceliklendirmeyi ve çözmeyi amaçladıklarını vurguladı. Ayrıca, Ankara'nın su, hava, toprak ve iklim değişikliği gibi çevresel konuları ele alarak çözümler üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Yavaş ayrıca, geçtiğimiz yılın Aralık ayında tanıtılan eylem planıyla birlikte Ankara'nın çevresel zorluklarına karşı 28 eylem planı geliştirdiklerini belirtti. Bu planların çeşitli yatırım projeleri, politika kararları ve gelişim projelerini içerdiğini dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen eylem planı, yerel çevrenin kalitesini artırmayı ve şehrin dirençliliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, su, hava kalitesi, enerji ve atık altyapısı, ulaşım sistemi, finans, yönetim, binalar ve yeşil alanlarda değişiklikler öngörülüyor.

Ankara'nın çevresel zorluklarına yönelik geliştirilen bu eylem planıyla, gelecek nesillere daha yaşanılabilir ve doğa dostu bir kent bırakma hedefine büyük bir adım atılmış olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.