Ankaralılar dikkat! Ankara'da metrobüs dönemi başlıyor!

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 12.03.2024 - 16:38, Güncelleme: 12.03.2024 - 16:38
 

Ankaralılar dikkat! Ankara'da metrobüs dönemi başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve sürdürülebilir bir ulaşım ağı için planladığı Yenikent-Ulus-Karapürçek Metrobüs Hattı'nda test sürüşlerine başladı...
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentlilere daha kaliteli ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Yenikent, Ulus ve Karapürçek arasında seyahat süresini kısaltacak yüksek kapasiteli elektrikli metrobüs (e-BRT) dönemini başlatmayı planlıyor. EGO Genel Müdürlüğü, bu projenin test sürüşlerine başladı. Yenikent-Ulus-Karapürçek güzergâhında hizmet verecek olan metrobüs hattı için test sürüşlerinin başlamasıyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak "Ankara'da metrobüs dönemi için ilk adımı attık... Yenikent - Ulus - Karapürçek Hattı'nda test sürüşüne başladık. Çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile Ankara’mızı geleceğe taşıyacağız" ifadelerini kullandı. Şu anda mevcut yol hattında test edilen 25 metrelik dizel metrobüs araçlarıyla birlikte, ayrılmış yol kesimlerinin proje süreci tamamlandığında uygulama aşamasına geçilecek. İlk etapta 200 bin yolcu kapasitesiyle hizmete başlayacak olan e-BRT projesinin 2035 yılında ise 300 bin Başkentliye hizmet vermesi öngörülüyor. Projenin güzergahı, Yenikent merkez, Ayaş Yolu, İstanbul Yolu, Yenimahalle Kavşağı, Ulus ve Karapürçek Mahallesi olarak belirlendi. EGO Genel Müdür Yardımcısı Dr. Taylan Engin, test sürüşleri gerçekleştirilen metrobüs projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu araç 25 metre uzunluğunda. Şu an diesel olan aracın testini yapıyoruz. Projemizde elektrikli bir sistem tasarladık. Ancak aracı ve aracın kapasitesini test etmek amacıyla bu aracı kullandık. Bu aracın en büyük özelliği teknolojik donanımın yenilenmiş olması ve aynı zamanda yolcu kapasitesinin yüksek olması. Proje kapsamında Karapürçek'e kadar ayrılmış bir yol şeridinde elektrikli e-BRT sistemini kullanacağız. Şu an proje aşamasında aracı yolcularımızla test ediyoruz ve onların geri bildirimlerini alıyoruz. Umarım Ankara'ya güzel bir yüksek kapasiteli taşıma hizmeti daha kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu. E-BRT hattında çalışacak araç filosu başlangıçta 25-36 metre uzunluğundaki 30 adet lastik tekerlekli tramvay modeli olarak adlandırılan elektrikli otobüslerden oluşacak. Sıfır emisyonlu, yüksek manevra kabiliyetine sahip, katener hattına ihtiyaç duymayan ve akıllı güç yönetimi teknolojisiyle donatılmış araçlar, yüksek kapasiteli batarya sistemiyle başlangıç ve son duraklarda tesis edilecek şarj üniteleriyle 12 dakikada şarj olabilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve sürdürülebilir bir ulaşım ağı için planladığı Yenikent-Ulus-Karapürçek Metrobüs Hattı'nda test sürüşlerine başladı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentlilere daha kaliteli ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Yenikent, Ulus ve Karapürçek arasında seyahat süresini kısaltacak yüksek kapasiteli elektrikli metrobüs (e-BRT) dönemini başlatmayı planlıyor. EGO Genel Müdürlüğü, bu projenin test sürüşlerine başladı.

Yenikent-Ulus-Karapürçek güzergâhında hizmet verecek olan metrobüs hattı için test sürüşlerinin başlamasıyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak "Ankara'da metrobüs dönemi için ilk adımı attık... Yenikent - Ulus - Karapürçek Hattı'nda test sürüşüne başladık. Çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile Ankara’mızı geleceğe taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Şu anda mevcut yol hattında test edilen 25 metrelik dizel metrobüs araçlarıyla birlikte, ayrılmış yol kesimlerinin proje süreci tamamlandığında uygulama aşamasına geçilecek. İlk etapta 200 bin yolcu kapasitesiyle hizmete başlayacak olan e-BRT projesinin 2035 yılında ise 300 bin Başkentliye hizmet vermesi öngörülüyor. Projenin güzergahı, Yenikent merkez, Ayaş Yolu, İstanbul Yolu, Yenimahalle Kavşağı, Ulus ve Karapürçek Mahallesi olarak belirlendi.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Dr. Taylan Engin, test sürüşleri gerçekleştirilen metrobüs projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu araç 25 metre uzunluğunda. Şu an diesel olan aracın testini yapıyoruz. Projemizde elektrikli bir sistem tasarladık. Ancak aracı ve aracın kapasitesini test etmek amacıyla bu aracı kullandık. Bu aracın en büyük özelliği teknolojik donanımın yenilenmiş olması ve aynı zamanda yolcu kapasitesinin yüksek olması. Proje kapsamında Karapürçek'e kadar ayrılmış bir yol şeridinde elektrikli e-BRT sistemini kullanacağız. Şu an proje aşamasında aracı yolcularımızla test ediyoruz ve onların geri bildirimlerini alıyoruz. Umarım Ankara'ya güzel bir yüksek kapasiteli taşıma hizmeti daha kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

E-BRT hattında çalışacak araç filosu başlangıçta 25-36 metre uzunluğundaki 30 adet lastik tekerlekli tramvay modeli olarak adlandırılan elektrikli otobüslerden oluşacak. Sıfır emisyonlu, yüksek manevra kabiliyetine sahip, katener hattına ihtiyaç duymayan ve akıllı güç yönetimi teknolojisiyle donatılmış araçlar, yüksek kapasiteli batarya sistemiyle başlangıç ve son duraklarda tesis edilecek şarj üniteleriyle 12 dakikada şarj olabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.