Ankaralılar, Atatürk’ün hemşehriliği kabulünün 100. Yılını kutluyor

Güncel 06.10.2022 - 09:08, Güncelleme: 06.10.2022 - 09:08
 

Ankaralılar, Atatürk’ün hemşehriliği kabulünün 100. Yılını kutluyor

ANKHABER / Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 100. yıl dönümü pek çık kurum ve kuruluş tarafından düzenlenen etkinlik ile kutlandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi Ankara Kulübü Derneği de bir program gerçekleştirdi. Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, 5 Ekim Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 100. yıl dönümü nedeniyle Genel Başkan Vekili Ömer Ağa Kurt, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Odabaşı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Müslüm Arslan, Gürcan Maden, Serpil Yıldırım, Naşit Tosun, Gökalp Gözübenli, A. Dilan Gündoğan, Genel Başkan Danışmanı Murat Kubat, Şube Başkanları, Seymenler, Bacıerenler ve üyelerden oluşan geniş katılımlı bir heyet ile Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı. Anıtkabir’deki törende Atatürk’ün mozolesine çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: “Yüce Hemşehrimiz Aziz Atatürk, Bugün hemşehriliğimizi kabul buyurmanızın 100. yıldönümünü Ankaralılar olarak büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. 27 Aralık 1919’da yokluk ve zorluklara rağmen büyük bir azim ve inançla Zat-ı Ali’nizi bağrına basan Ankaralıların ortaya koyduğu irade, talimatınız ile kurulan “Ankara Kulübü” çatısı altında bugün de sarsılmaz bir inanç, azim ve kararlılıkla sürmektedir. Bizler; Başkent Ankara’mızın Atatürk ve Cumhuriyet şehri olduğunun her zaman idrakindeyiz. En büyük hemşerimizin Siz olduğunu unutmadan, 103 yıl önceki ruhla ilkelerinizin her zaman savunucusu ve takipçisi olmaya devam edeceğiz.  İlkeleriniz, sadece Türk milletinin değil, tüm mazlum milletlerin yolunu aydınlatmaktadır. Yaşadığımız gelişmeler, her geçen gün büyüklüğünüzü dosta düşmana göstermektedir. Başkomutanlığınız ile ülkemizin düşmanlardan temizlenişinin 100. yılı vesilesiyle Zat-ı Ali’nizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emanet bıraktığı bu vatanı canımız pahasına korumaya ve ilkeleriniz doğrultusunda büyütmeye devam edeceğiz. Ruhunuz Şad Olsun”  Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan başkanlığındaki heyet Kore’de Savaşan Türkler Anıtı’nı da ziyaret ederek aziz şehitlerimizin ruhuna dua etti.
ANKHABER / Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 100. yıl dönümü pek çık kurum ve kuruluş tarafından düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi Ankara Kulübü Derneği de bir program gerçekleştirdi. Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, 5 Ekim Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 100. yıl dönümü nedeniyle Genel Başkan Vekili Ömer Ağa Kurt, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Odabaşı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Müslüm Arslan, Gürcan Maden, Serpil Yıldırım, Naşit Tosun, Gökalp Gözübenli, A. Dilan Gündoğan, Genel Başkan Danışmanı Murat Kubat, Şube Başkanları, Seymenler, Bacıerenler ve üyelerden oluşan geniş katılımlı bir heyet ile Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Anıtkabir’deki törende Atatürk’ün mozolesine çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

“Yüce Hemşehrimiz Aziz Atatürk,

Bugün hemşehriliğimizi kabul buyurmanızın 100. yıldönümünü Ankaralılar olarak büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

27 Aralık 1919’da yokluk ve zorluklara rağmen büyük bir azim ve inançla Zat-ı Ali’nizi bağrına basan Ankaralıların ortaya koyduğu irade, talimatınız ile kurulan “Ankara Kulübü” çatısı altında bugün de sarsılmaz bir inanç, azim ve kararlılıkla sürmektedir.

Bizler; Başkent Ankara’mızın Atatürk ve Cumhuriyet şehri olduğunun her zaman idrakindeyiz. En büyük hemşerimizin Siz olduğunu unutmadan, 103 yıl önceki ruhla ilkelerinizin her zaman savunucusu ve takipçisi olmaya devam edeceğiz.  İlkeleriniz, sadece Türk milletinin değil, tüm mazlum milletlerin yolunu aydınlatmaktadır.

Yaşadığımız gelişmeler, her geçen gün büyüklüğünüzü dosta düşmana göstermektedir.

Başkomutanlığınız ile ülkemizin düşmanlardan temizlenişinin 100. yılı vesilesiyle Zat-ı Ali’nizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emanet bıraktığı bu vatanı canımız pahasına korumaya ve ilkeleriniz doğrultusunda büyütmeye devam edeceğiz.

Ruhunuz Şad Olsun”

 Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan başkanlığındaki heyet Kore’de Savaşan Türkler Anıtı’nı da ziyaret ederek aziz şehitlerimizin ruhuna dua etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.