Ankaralı Servisçi esnafı, depremzedelerin tahliye seferberliğine kenetlendi

Yerel 14.02.2023 - 13:28, Güncelleme: 14.02.2023 - 13:28
 

Ankaralı Servisçi esnafı, depremzedelerin tahliye seferberliğine kenetlendi

Ankara Servis Aracı Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı, depremzedeler için hem gıda ve diğer malzemelerden oluşan insani yardımları bölgeye ulaştırmaya çalıştıklarını hem de bölge için tahliye ve ulaşım olanağı sağlama hedefine kenetlendiklerini belirterek, Ankara Valiliği ve AFAD koordinesiyle Ankara'ya ulaşan depremzede vatandaşların Karabük, Kastamonu ve Yozgat illerine tahliye işlemlerini Oda olarak üstlendiklerini kaydetti.
Deprem bölgesinin acil ihtiyacı olan geçici barınma sorununun çözümü için yürütülen seferberliğe Ankara Servis Aracı Hizmetleri Esnaf Odası olarak ulaşım anlamında katkı sağladıklarını belirten Oda Başkanı Tunçay Elmadağlı şunları ifade etti:  "Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası olarak depremin gerçekleştiği günün sabahı acil olarak yönetim kurulumuzu topladık ve bir eylem planı oluşturduk. Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile irtibata geçerek göreve hazır olduğumuzu bildirdik. Deprem bölgesinden bireysel olarak Odamıza gelen tahliye çağrılarının hepsini cevaplayarak bölgeye giden esnafımızla koordinasyon sağlayarak talepleri karşılamaya çalıştık. Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden gelen talep üzerine depremin ertesi günü bölgeye 3 araç sevk ettik. Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmetlerden gelen talep üzerine derhal 2 araç daha gönderdik.  Ulaştırma Bakanlığıyla koordineli olarak 10.02.2023 cuma akşam Odamız önünden 150’e yakın gıda başta erzak ve ihtiyaç malzemesi dolu araçlarla deprem bölgelerine hareket ettik.  11.02.2023 cumartesi sabahı Hatay, Elbistan, Adıyaman ve Adana’ya intikal ettik, götürdüğümüz erzak ve ihtiyaç malzemelerini gerek AFAD noktalarına gerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıktan sonra tahliye bekleyen yaklaşık 1.500 depremzede vatandaşımızın Ankara’ya ulaşmasını sağladık. 11.02.2023 tarihinden itibaren Ankara Valiliği ve AFAD koordinesiyle Ankara'ya ulaşan depremzede vatandaşlarımızı Karabük, Kastamonu ve Yozgat illerine tahliye işlemlerini Oda olarak üstlendik ve şu ana kadar 30 araç ile ve gelen talebe göre sayısını arttırabileceğimiz servis araçlarımızla sevk etmeye devam ediyoruz. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin inşallah. Yaşadığımız bu büyük acıyı inşallah birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde hafifleteceğiz. Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."
Ankara Servis Aracı Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı, depremzedeler için hem gıda ve diğer malzemelerden oluşan insani yardımları bölgeye ulaştırmaya çalıştıklarını hem de bölge için tahliye ve ulaşım olanağı sağlama hedefine kenetlendiklerini belirterek, Ankara Valiliği ve AFAD koordinesiyle Ankara'ya ulaşan depremzede vatandaşların Karabük, Kastamonu ve Yozgat illerine tahliye işlemlerini Oda olarak üstlendiklerini kaydetti.

Deprem bölgesinin acil ihtiyacı olan geçici barınma sorununun çözümü için yürütülen seferberliğe Ankara Servis Aracı Hizmetleri Esnaf Odası olarak ulaşım anlamında katkı sağladıklarını belirten Oda Başkanı Tunçay Elmadağlı şunları ifade etti:  "Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası olarak depremin gerçekleştiği günün sabahı acil olarak yönetim kurulumuzu topladık ve bir eylem planı oluşturduk. Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile irtibata geçerek göreve hazır olduğumuzu bildirdik.

Deprem bölgesinden bireysel olarak Odamıza gelen tahliye çağrılarının hepsini cevaplayarak bölgeye giden esnafımızla koordinasyon sağlayarak talepleri karşılamaya çalıştık. Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden gelen talep üzerine depremin ertesi günü bölgeye 3 araç sevk ettik. Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmetlerden gelen talep üzerine derhal 2 araç daha gönderdik. 

Ulaştırma Bakanlığıyla koordineli olarak 10.02.2023 cuma akşam Odamız önünden 150’e yakın gıda başta erzak ve ihtiyaç malzemesi dolu araçlarla deprem bölgelerine hareket ettik.  11.02.2023 cumartesi sabahı Hatay, Elbistan, Adıyaman ve Adana’ya intikal ettik, götürdüğümüz erzak ve ihtiyaç malzemelerini gerek AFAD noktalarına gerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıktan sonra tahliye bekleyen yaklaşık 1.500 depremzede vatandaşımızın Ankara’ya ulaşmasını sağladık.

11.02.2023 tarihinden itibaren Ankara Valiliği ve AFAD koordinesiyle Ankara'ya ulaşan depremzede vatandaşlarımızı Karabük, Kastamonu ve Yozgat illerine tahliye işlemlerini Oda olarak üstlendik ve şu ana kadar 30 araç ile ve gelen talebe göre sayısını arttırabileceğimiz servis araçlarımızla sevk etmeye devam ediyoruz. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin inşallah. Yaşadığımız bu büyük acıyı inşallah birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde hafifleteceğiz. Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.