Ankaralı kadınlar BELMEK ile yaz döneminde de meslek edinecek

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.06.2022 - 11:25, Güncelleme: 02.06.2022 - 11:25
 

Ankaralı kadınlar BELMEK ile yaz döneminde de meslek edinecek

ANKHABER Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarının (BELMEK) yaz dönemi kayıtları alınmaya devam ediyor. Başkentli kadınlara mesleki, sanatsal, sosyal ve kültürel açıdan destek olmak amacıyla hizmet veren BELMEK’lerde kayıt başvuruları 3 Haziran 2022 tarihinde sona eriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) için yaz dönemi kurs kayıt başvuruları alınmaya devam ediyor. Başkentli kadınların el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi olmak için tercih ettiği BELMEK’lerde yaz dönemi kurs kayıt başvuruları 3 Haziran 2022 tarihinde sona eriyor. KURSLAR YAZ-KIŞ DEVAM EDİYOR Her yıl binlerce kadına ücretsiz olarak farklı branşlarda hem el sanatları hem de akademik eğitimlerin verildiği BELMEK’ler kadın istihdamına da katkı sağlıyor. Başkent’in dört bir tarafında yer alan merkezlerde yaz-kış devam eden kurslara katılmak isteyen Başkentli kadınlar; Çankaya, Mamak, Yenimahalle, Çayyolu, Keçiören ve Sincan bölgelerindeki ana merkezlere nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvuru yapabilecek. BELMEK merkezlerinin adres ve telefon numaraları ise şöyle: -Keçiören Bölgesi: (0312) 352 44 52 -Çankaya Bölgesi: (0312) 433 82 71 -Çayyolu Bölgesi: (0312) 235 78 69 -Mamak Bölgesi: (0312) 320 56 17 -Sincan Bölgesi: (0312) 271 03 42 -Yenimahalle Bölgesi: (0312) 507 37 70 31 BRANŞTA EĞİTİM Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında BELMEK kurslarına katılan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da veriliyor. Yaz dönemi kurslarında; “Makine Nakışı, El Nakışı, Sim Sırma, İğne Oyası, Şiş Dantel, Tel Kırma, Dantel Anglez, Giyim, Mefruşat, Patchwork, Trikotaj, Yorganlama, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, İpek Pentur, Tezhip-Hat, Minyatür, Ebru, Çini, Seramik, Mozaik, Rölyef , Ahşap Rölyef, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistlik El Sanatları, Ev Ekonomisi-Yemek, Resim, Kilim, El Örgücülüğü” olmak üzere toplam 31 branşta usta öğreticiler tarafından eğitim verilecek.
ANKHABER

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarının (BELMEK) yaz dönemi kayıtları alınmaya devam ediyor. Başkentli kadınlara mesleki, sanatsal, sosyal ve kültürel açıdan destek olmak amacıyla hizmet veren BELMEK’lerde kayıt başvuruları 3 Haziran 2022 tarihinde sona eriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) için yaz dönemi kurs kayıt başvuruları alınmaya devam ediyor.

Başkentli kadınların el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi olmak için tercih ettiği BELMEK’lerde yaz dönemi kurs kayıt başvuruları 3 Haziran 2022 tarihinde sona eriyor.

KURSLAR YAZ-KIŞ DEVAM EDİYOR

Her yıl binlerce kadına ücretsiz olarak farklı branşlarda hem el sanatları hem de akademik eğitimlerin verildiği BELMEK’ler kadın istihdamına da katkı sağlıyor.

Başkent’in dört bir tarafında yer alan merkezlerde yaz-kış devam eden kurslara katılmak isteyen Başkentli kadınlar; Çankaya, Mamak, Yenimahalle, Çayyolu, Keçiören ve Sincan bölgelerindeki ana merkezlere nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvuru yapabilecek.

BELMEK merkezlerinin adres ve telefon numaraları ise şöyle:

-Keçiören Bölgesi: (0312) 352 44 52 -Çankaya Bölgesi: (0312) 433 82 71 -Çayyolu Bölgesi: (0312) 235 78 69 -Mamak Bölgesi: (0312) 320 56 17 -Sincan Bölgesi: (0312) 271 03 42 -Yenimahalle Bölgesi: (0312) 507 37 70

31 BRANŞTA EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında BELMEK kurslarına katılan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da veriliyor.

Yaz dönemi kurslarında; “Makine Nakışı, El Nakışı, Sim Sırma, İğne Oyası, Şiş Dantel, Tel Kırma, Dantel Anglez, Giyim, Mefruşat, Patchwork, Trikotaj, Yorganlama, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, İpek Pentur, Tezhip-Hat, Minyatür, Ebru, Çini, Seramik, Mozaik, Rölyef , Ahşap Rölyef, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistlik El Sanatları, Ev Ekonomisi-Yemek, Resim, Kilim, El Örgücülüğü” olmak üzere toplam 31 branşta usta öğreticiler tarafından eğitim verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.