Ankara’da Yaşayan Akdağlılar, Üniversitelerde Okuyan Hemşehrilerinin Yanında

Yerel 11.12.2023 - 14:38, Güncelleme: 11.12.2023 - 14:38
 

Ankara’da Yaşayan Akdağlılar, Üniversitelerde Okuyan Hemşehrilerinin Yanında

Yozgatlı Dernekler Federasyonuna bağlı olarak faaliyet gösteren Akdağmadeni Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mamak Şafaktepe Parkı içerisinde bulunan federasyon binasında üniversite öğrencileri ile buluştu.
 Kahvaltıda bir araya gelen dernek yönetimi  (Osman ÖZDEMİR, Selma Bora, Erol Timur, Ayhan Benli, Erdem Doğan ), öğrenciler ve eğitimciler birbirlerini daha fazla tanıma fırsatı buldular.    Toplantıya ASBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Kurt, Federasyon Genel Başkanı  Ahmet Koç, Akdağmadeni eski Belediye Başkanlarından Orhan Altun, eğitimci yazar  Nazmi Şimşek, eğitimci yazar  Erhan Özkan, Eğitimci İlhan Eranıl  da katılarak  öğrencilerle sohbet ettiler. Toplantıyı organize eden Akdağmadeni Derneği Başkanı Osman ÖZDEMİR "Ankara da değişik üniversitelerde okuyan Akdağmadenli kırka yakın öğrencimizi tesbit ettik ve diyaloğa geçtik. Bu öğrencilerden gerekli bilgileri topladıkları sonra  ihtiyacı olan öğrencilerimize burs temin etmeye çalışacağız. Ankara da, gurbette onları yalnız bırakmayacağız. Kültürel programlar da yaparak hem Akdağmadeninden Ankara ya okumak için gelen öğrencilerle, Ankara’ya yerleşmiş hemşehrilerimizi tanıştırarak  bir aile ortamı oluşturacağız. Dernek ve Akdağlılar olarak gençlerimizin yanında olma gayreti içerisinde olacağız " dedi.   Toplantıya katılan  Prof. Dr. Ali Osman Kurt  bey de  gençlere " Ankara da okumak , başkentte bulunmak her öğrenciye  nasip olmayacak şeylerdir.Ankara nın imkanlarını değerlendirmenizi  , hedefinizi  büyük  tutmanızı tavsiye ediyorum " diyerek  Akdağlı öğrencilerin her zaman  yanında olacaklarını söyledi.  Kahvaltıya katılan Orhan Altun, Nazmi Şimşek, Erhan Özkan, İlhan Eranıl  ve Federasyon Genel Başkanı  Ahmet  Koç  da kısa  konuşmalar yaparak  öğrencilere  manen destek olacaklarını belirttiler. Öğrencilerin de görüşleri alınan toplantıda  öğrenciler  yapılan toplantıdan son derece memnun olduklarını belirterek bu tür etkinliklerin  yıl içerisinde tekrarlanmasını  istediler .. Toplantı sonunda dernek ve ressam Selma Bora tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere takdim edildi.
Yozgatlı Dernekler Federasyonuna bağlı olarak faaliyet gösteren Akdağmadeni Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mamak Şafaktepe Parkı içerisinde bulunan federasyon binasında üniversite öğrencileri ile buluştu.

 Kahvaltıda bir araya gelen dernek yönetimi  (Osman ÖZDEMİR, Selma Bora, Erol Timur, Ayhan Benli, Erdem Doğan ), öğrenciler ve eğitimciler birbirlerini daha fazla tanıma fırsatı buldular.   

Toplantıya ASBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Kurt, Federasyon Genel Başkanı  Ahmet Koç, Akdağmadeni eski Belediye Başkanlarından Orhan Altun, eğitimci yazar  Nazmi Şimşek, eğitimci yazar  Erhan Özkan, Eğitimci İlhan Eranıl  da katılarak  öğrencilerle sohbet ettiler.

Toplantıyı organize eden Akdağmadeni Derneği Başkanı Osman ÖZDEMİR "Ankara da değişik üniversitelerde okuyan Akdağmadenli kırka yakın öğrencimizi tesbit ettik ve diyaloğa geçtik. Bu öğrencilerden gerekli bilgileri topladıkları sonra  ihtiyacı olan öğrencilerimize burs temin etmeye çalışacağız. Ankara da, gurbette onları yalnız bırakmayacağız. Kültürel programlar da yaparak hem Akdağmadeninden Ankara ya okumak için gelen öğrencilerle, Ankara’ya yerleşmiş hemşehrilerimizi tanıştırarak  bir aile ortamı oluşturacağız. Dernek ve Akdağlılar olarak gençlerimizin yanında olma gayreti içerisinde olacağız " dedi. 

 Toplantıya katılan  Prof. Dr. Ali Osman Kurt  bey de  gençlere " Ankara da okumak , başkentte bulunmak her öğrenciye  nasip olmayacak şeylerdir.Ankara nın imkanlarını değerlendirmenizi  , hedefinizi  büyük  tutmanızı tavsiye ediyorum " diyerek  Akdağlı öğrencilerin her zaman  yanında olacaklarını söyledi.

 Kahvaltıya katılan Orhan Altun, Nazmi Şimşek, Erhan Özkan, İlhan Eranıl  ve Federasyon Genel Başkanı  Ahmet  Koç  da kısa  konuşmalar yaparak  öğrencilere  manen destek olacaklarını belirttiler.

Öğrencilerin de görüşleri alınan toplantıda  öğrenciler  yapılan toplantıdan son derece memnun olduklarını belirterek bu tür etkinliklerin  yıl içerisinde tekrarlanmasını  istediler ..

Toplantı sonunda dernek ve ressam Selma Bora tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.