Ankara'da tarihi camiye özel dokunuş

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 09.02.2024 - 11:52, Güncelleme: 09.02.2024 - 11:52
 

Ankara'da tarihi camiye özel dokunuş

Ankara Ulus Telgraf Sokağı'ndaki Hamidiye Camisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmasıyla hak ettiği görünüme yeniden kavuşuyor...
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ulus Telgraf Sokağı'nda bulunan ve eskiden "Tatarlar Cami" olarak bilinen, şimdi ise "Hamidiye Camisi" adını taşıyan tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor. İki kurumun işbirliğiyle yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, bu önemli tarihi cami, Ankara'nın tarihindeki yerini alacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in tarihini gün yüzüne çıkaracak projelere destek vererek önemli bir rol üstlenmeye devam ediyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, Hamidiye Camisi olarak da bilinen ve Ulus Telgraf Sokağı'nda bulunan bu tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Hamidiye Camisi'nin eski adıyla Tatarlar Cami olarak bilinen bu yapıda, Abdülhamit Dönemi'nde Romanya ve Bulgaristan'dan gelen muhacirlere yönelik olarak inşa edilmişti. Duvarları kerpiç, çatısı ise ahşaptan yapılan bu tarihi caminin restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra, Ankara'nın tarihinde önemli bir yer işgal edecek.
Ankara Ulus Telgraf Sokağı'ndaki Hamidiye Camisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmasıyla hak ettiği görünüme yeniden kavuşuyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ulus Telgraf Sokağı'nda bulunan ve eskiden "Tatarlar Cami" olarak bilinen, şimdi ise "Hamidiye Camisi" adını taşıyan tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor. İki kurumun işbirliğiyle yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, bu önemli tarihi cami, Ankara'nın tarihindeki yerini alacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in tarihini gün yüzüne çıkaracak projelere destek vererek önemli bir rol üstlenmeye devam ediyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, Hamidiye Camisi olarak da bilinen ve Ulus Telgraf Sokağı'nda bulunan bu tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Hamidiye Camisi'nin eski adıyla Tatarlar Cami olarak bilinen bu yapıda, Abdülhamit Dönemi'nde Romanya ve Bulgaristan'dan gelen muhacirlere yönelik olarak inşa edilmişti. Duvarları kerpiç, çatısı ise ahşaptan yapılan bu tarihi caminin restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra, Ankara'nın tarihinde önemli bir yer işgal edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.