Ankara'da sendikalı işçilere müjde! Zam geldi!

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 26.01.2024 - 20:42, Güncelleme: 26.01.2024 - 20:42
 

Ankara'da sendikalı işçilere müjde! Zam geldi!

Etimesgut Belediyesi, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi çerçevesinde, bin 835 çalışanın maaşına yüzde 68 oranında zam yapıldığını duyurdu.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "İşçilerimizin maaşlarına yüzde 68 zam yaparak en düşük maaşı 15 bin 500 TL'den 26 bin TL'ye çıkardık. Sosyal yardımlardaki artışlarla birlikte zam oranı yüzde 70’lerin üzerindedir. Belediyemiz Ahikent Şirketi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesini de imzalayarak işçilerimizi sendikalı yaptık. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni'ne MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Belediye Başkanı Enver Demirel, HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve diğer ilgili isimler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Enver Demirel en düşük işçi maaşının yüzde 68 oranında artışla 26 bin TL olarak belirlendiğini açıkladı. Demirel, işçi zammına ilişkin yaptığı açıklamada, "Beraber çok güzel işler başardık, başarmaya devam edeceğiz. Ücretleri değerlendirirken vatandaşın kaynaklarını kullandığımızın bilincinde, kılı kırk yararak bir uzlaşmaya vardık. Bizler hesap verebilen bir anlayışla hareket etmeliyiz" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve Mahmut Arslan ise yapılan zammın belediye çalışanlarına hayırlı olması dileklerini iletti. Enver Demirel hakkında ise "Üretken belediyeciliğin örneği, bir marka" değerlendirmesinde bulundu. Toplu İş Sözleşmesi'nin detaylarına göre en düşük maaş 26.000 TL olarak belirlendi ve bu tutar önceki maaşa göre yüzde 68 oranında artışa tekabül etti. Eşit işe eşit ücret politikası tam olarak uygulandı, maaş farkları giderildi. Yıllık izinlerde kesilen yemek ücretleri ve yeni sözleşmede yer alan sorumluluk primi ile yol parası ödemeleri, artık kesinti yapılmadan ödenecek. Yıllık izinlerde artış yapıldı, ücretli sosyal izinler eklenerek çeşitli sosyal haklarda iyileştirmeler gerçekleştirildi. İkramiyeler 10 günden 24 güne çıkarıldı, kıdem tazminatı tutarı 35 günden 40 güne yükseltildi. İl dışına göreve giden işçilere harcırah ödemesi düzenlendi. Hafta tatilinde çalışan işçilere ilave 1 yevmiye ödenirken, bayram tatillerinde çalışanlara ilave 2 yevmiye ödenecek.
Etimesgut Belediyesi, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi çerçevesinde, bin 835 çalışanın maaşına yüzde 68 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "İşçilerimizin maaşlarına yüzde 68 zam yaparak en düşük maaşı 15 bin 500 TL'den 26 bin TL'ye çıkardık. Sosyal yardımlardaki artışlarla birlikte zam oranı yüzde 70’lerin üzerindedir. Belediyemiz Ahikent Şirketi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesini de imzalayarak işçilerimizi sendikalı yaptık. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni'ne MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Belediye Başkanı Enver Demirel, HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve diğer ilgili isimler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Enver Demirel en düşük işçi maaşının yüzde 68 oranında artışla 26 bin TL olarak belirlendiğini açıkladı. Demirel, işçi zammına ilişkin yaptığı açıklamada, "Beraber çok güzel işler başardık, başarmaya devam edeceğiz. Ücretleri değerlendirirken vatandaşın kaynaklarını kullandığımızın bilincinde, kılı kırk yararak bir uzlaşmaya vardık. Bizler hesap verebilen bir anlayışla hareket etmeliyiz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve Mahmut Arslan ise yapılan zammın belediye çalışanlarına hayırlı olması dileklerini iletti. Enver Demirel hakkında ise "Üretken belediyeciliğin örneği, bir marka" değerlendirmesinde bulundu.

Toplu İş Sözleşmesi'nin detaylarına göre en düşük maaş 26.000 TL olarak belirlendi ve bu tutar önceki maaşa göre yüzde 68 oranında artışa tekabül etti. Eşit işe eşit ücret politikası tam olarak uygulandı, maaş farkları giderildi. Yıllık izinlerde kesilen yemek ücretleri ve yeni sözleşmede yer alan sorumluluk primi ile yol parası ödemeleri, artık kesinti yapılmadan ödenecek. Yıllık izinlerde artış yapıldı, ücretli sosyal izinler eklenerek çeşitli sosyal haklarda iyileştirmeler gerçekleştirildi. İkramiyeler 10 günden 24 güne çıkarıldı, kıdem tazminatı tutarı 35 günden 40 güne yükseltildi. İl dışına göreve giden işçilere harcırah ödemesi düzenlendi. Hafta tatilinde çalışan işçilere ilave 1 yevmiye ödenirken, bayram tatillerinde çalışanlara ilave 2 yevmiye ödenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.