Ankara'da öğrencilere kariyer ve tercih rehberliği

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 24.01.2024 - 18:20, Güncelleme: 24.01.2024 - 18:20
 

Ankara'da öğrencilere kariyer ve tercih rehberliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de "Sınav Kazandıran Stratejiler Konferansı" düzenledi. YKS hazırlık öğrencilerine doğru kariyer ve tercih yapma konuları anlatıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık öğrencilerine yönelik "Sınav Kazandıran Stratejiler Konferansı" düzenledi. Konferans, Ortapınar Gençlik Merkezi'nden 200 öğrencinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Eğitim ve Kariyer Uzmanı İsmail Yolcu, öğrencilere doğru kariyer ve doğru tercih yapma konularında bilgiler verdi. Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'deki konferans, Ortapınar Gençlik Merkezi'nden 100 YKS öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren kafede düzenlenen etkinlik, gençlerin doğru kariyer ve tercih yapma konusundaki sorularını yanıtlamak adına önemli bir platform sağladı. ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile Yaşam Merkezi Şube Müdürü Şinasi Örün, konferansın ardından yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin YKS'ye hazırlık sürecinde doğru tercih ve kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla böylesi etkinliklere devam ettiklerini belirtti. Örün, öğrencilere rehberlik eden İsmail Yolcu'ya teşekkür etti. ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ÖNEMLİ DESTEK Eğitim ve Kariyer Uzmanı İsmail Yolcu ise, öğrencilere sadece net yapmanın ötesinde, psikolojik sağlamlık ve çevre etkisinin de başarıya büyük etki ettiğini vurgulayarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu tür etkinliklerle öğrencilere destek olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti. Yolcu, sınavın öğrencilerin bakış açısı, aileleri ve öğretmenleri ile yaptıkları nitelikli akademik iletişimi de ölçtüğünü belirtti. Bu tarz konferans, seminer ve bilgilendirme toplantılarıyla gençlere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade eden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime yönelik projelerini artırarak devam ettirdiğini belirtti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de "Sınav Kazandıran Stratejiler Konferansı" düzenledi. YKS hazırlık öğrencilerine doğru kariyer ve tercih yapma konuları anlatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık öğrencilerine yönelik "Sınav Kazandıran Stratejiler Konferansı" düzenledi. Konferans, Ortapınar Gençlik Merkezi'nden 200 öğrencinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Eğitim ve Kariyer Uzmanı İsmail Yolcu, öğrencilere doğru kariyer ve doğru tercih yapma konularında bilgiler verdi.

Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'deki konferans, Ortapınar Gençlik Merkezi'nden 100 YKS öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren kafede düzenlenen etkinlik, gençlerin doğru kariyer ve tercih yapma konusundaki sorularını yanıtlamak adına önemli bir platform sağladı.

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile Yaşam Merkezi Şube Müdürü Şinasi Örün, konferansın ardından yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin YKS'ye hazırlık sürecinde doğru tercih ve kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla böylesi etkinliklere devam ettiklerini belirtti. Örün, öğrencilere rehberlik eden İsmail Yolcu'ya teşekkür etti.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ÖNEMLİ DESTEK

Eğitim ve Kariyer Uzmanı İsmail Yolcu ise, öğrencilere sadece net yapmanın ötesinde, psikolojik sağlamlık ve çevre etkisinin de başarıya büyük etki ettiğini vurgulayarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu tür etkinliklerle öğrencilere destek olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti. Yolcu, sınavın öğrencilerin bakış açısı, aileleri ve öğretmenleri ile yaptıkları nitelikli akademik iletişimi de ölçtüğünü belirtti.

Bu tarz konferans, seminer ve bilgilendirme toplantılarıyla gençlere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade eden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime yönelik projelerini artırarak devam ettirdiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.