Ankara'da konut fiyatları nasıl olacak?

Ekonomi (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 20.01.2024 - 11:11, Güncelleme: 20.01.2024 - 11:11
 

Ankara'da konut fiyatları nasıl olacak?

TÜİK'in 2023 konut satış istatistiğini değerlendiren ATEM Başkanı Hakan Akçam, 2024 yılında ise konut satışlarında düşüş yaşanacağına dikkat çekti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı konut satış istatistiklerini açıkladı ve verilere göre konut satış sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926'ya düştüğünü duyurdu. Bu durum, son 9 yılın en düşük konut satışı olarak kaydedildi. Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, TÜİK'in verilerini değerlendirerek 2024'te de konut satışlarında düşüş öngördüklerini belirtti ve "Ne yazık ki ev almak hayal ötesi oldu" dedi. ATEM Başkanı Hakan Akçam, TÜİK'in 2023 konut satış istatistiğini değerlendirirken, 2024'te konut satışlarında yaşanacak düşüşe dikkat çekti. Akçam, son üç yılda her yıl konut satışında düşüş olduğunu ifade ederek, "Kuvvetle muhtemel ki 2024 yılında da bir önceki yıla göre konut satışlarında düşüş yaşanmaya devam edecek" şeklinde konuştu. İNŞAAT MALİYETLERİ DE ARTTI Akçam, konut satışlarındaki düşüşün birçok nedeni olduğunu belirterek, pandemi ve küresel ekonomik krizin inşaat maliyetlerini artırdığını ve bu durumun sektöre olumsuz etkilediğini ifade etti. Ayrıca, döviz kurlarındaki artışın da konut fiyatlarını yükselttiğini ve ev almayı zorlaştırdığını vurguladı. Akçam, çözüm önerileri olarak maliyetlerdeki yükselişin durdurulması, arsa fiyatlarının kontrol altına alınması ve yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, hükümetin konut sahipliği konusundaki sorunların farkında olduğunu ve çeşitli çözüm önerilerini masaya yatıracağını ifade etti. ATEM Başkanı Hakan Akçam, birden fazla ev sahibi olanların ödeyeceği verginin artırılması gibi çözüm önerilerini desteklediklerini ve sektörde yaşanan sorunlara çözüm bulunması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
TÜİK'in 2023 konut satış istatistiğini değerlendiren ATEM Başkanı Hakan Akçam, 2024 yılında ise konut satışlarında düşüş yaşanacağına dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı konut satış istatistiklerini açıkladı ve verilere göre konut satış sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926'ya düştüğünü duyurdu. Bu durum, son 9 yılın en düşük konut satışı olarak kaydedildi. Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, TÜİK'in verilerini değerlendirerek 2024'te de konut satışlarında düşüş öngördüklerini belirtti ve "Ne yazık ki ev almak hayal ötesi oldu" dedi.

ATEM Başkanı Hakan Akçam, TÜİK'in 2023 konut satış istatistiğini değerlendirirken, 2024'te konut satışlarında yaşanacak düşüşe dikkat çekti. Akçam, son üç yılda her yıl konut satışında düşüş olduğunu ifade ederek, "Kuvvetle muhtemel ki 2024 yılında da bir önceki yıla göre konut satışlarında düşüş yaşanmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

İNŞAAT MALİYETLERİ DE ARTTI

Akçam, konut satışlarındaki düşüşün birçok nedeni olduğunu belirterek, pandemi ve küresel ekonomik krizin inşaat maliyetlerini artırdığını ve bu durumun sektöre olumsuz etkilediğini ifade etti. Ayrıca, döviz kurlarındaki artışın da konut fiyatlarını yükselttiğini ve ev almayı zorlaştırdığını vurguladı. Akçam, çözüm önerileri olarak maliyetlerdeki yükselişin durdurulması, arsa fiyatlarının kontrol altına alınması ve yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, hükümetin konut sahipliği konusundaki sorunların farkında olduğunu ve çeşitli çözüm önerilerini masaya yatıracağını ifade etti.

ATEM Başkanı Hakan Akçam, birden fazla ev sahibi olanların ödeyeceği verginin artırılması gibi çözüm önerilerini desteklediklerini ve sektörde yaşanan sorunlara çözüm bulunması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.