Ankara'da konut fiyatları nasıl olacak? 2024'ten beklentiler!

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 03.02.2024 - 12:09, Güncelleme: 03.02.2024 - 12:09
 

Ankara'da konut fiyatları nasıl olacak? 2024'ten beklentiler!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarındaki seyri değerlendirdi.
ATEM Başkanı Hakan Akçam, 2024'ün ilk döneminde konut fiyatlarında yüzde 20 oranında bir düşüş beklediklerini belirterek, bu düşüşün suni olduğunu ve istikrarlı bir seyirde devam ettiğini açıkladı. Akçam, konut satışları ve fiyatlarına dair öngörülerini paylaşarak, beklenen düşüşün gerçekleştiğini vurguladı. Ankara'da konut fiyatlarında yüzde 20'lik bir düşüş yaşandığını belirten Akçam, alıcı tarafının daha sakin olduğunu, satıcı tarafının ise harekete geçmek için beklediğini ifade etti. Bankaların konut kredisi faizlerini artırmasının ve düşük kredi oranlarının konut satışlarını olumsuz etkilediğini vurgulayan Akçam, merkez bankasının faiz oranındaki yükselişin ve düşük kredi oranlarının alıcı ve satıcı arasındaki buluşmayı zorlaştırdığını söyledi. Konut sahiplerinin fiyatları yüzde 20 oranında düşürdüğünü belirten Hakan Akçam, bankaların faiz politikalarını değiştirmesi durumunda konut satışlarında bir canlanma beklediklerini dile getirdi. Akçam, 2024'ün ilk 6 ayında konut fiyatlarının bu seyrini sürdüreceğini ancak ekonominin düzelmesiyle sektörde bir hareketlenme olabileceğini ifade etti. Maliyetlerin de ele alınması gerektiğini vurgulayan Akçam, pandemi ve küresel krizin inşaat maliyetlerini artırdığını ve bu durumun konut fiyatlarını etkilediğini belirtti. Maliyetlerdeki artışın düşmesi ve bankaların faiz politikalarındaki değişiklikle konut sektöründe canlanma yaşanabileceğini düşündüklerini ifade etti.
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarındaki seyri değerlendirdi.

ATEM Başkanı Hakan Akçam, 2024'ün ilk döneminde konut fiyatlarında yüzde 20 oranında bir düşüş beklediklerini belirterek, bu düşüşün suni olduğunu ve istikrarlı bir seyirde devam ettiğini açıkladı.

Akçam, konut satışları ve fiyatlarına dair öngörülerini paylaşarak, beklenen düşüşün gerçekleştiğini vurguladı. Ankara'da konut fiyatlarında yüzde 20'lik bir düşüş yaşandığını belirten Akçam, alıcı tarafının daha sakin olduğunu, satıcı tarafının ise harekete geçmek için beklediğini ifade etti.

Bankaların konut kredisi faizlerini artırmasının ve düşük kredi oranlarının konut satışlarını olumsuz etkilediğini vurgulayan Akçam, merkez bankasının faiz oranındaki yükselişin ve düşük kredi oranlarının alıcı ve satıcı arasındaki buluşmayı zorlaştırdığını söyledi. Konut sahiplerinin fiyatları yüzde 20 oranında düşürdüğünü belirten Hakan Akçam, bankaların faiz politikalarını değiştirmesi durumunda konut satışlarında bir canlanma beklediklerini dile getirdi.

Akçam, 2024'ün ilk 6 ayında konut fiyatlarının bu seyrini sürdüreceğini ancak ekonominin düzelmesiyle sektörde bir hareketlenme olabileceğini ifade etti. Maliyetlerin de ele alınması gerektiğini vurgulayan Akçam, pandemi ve küresel krizin inşaat maliyetlerini artırdığını ve bu durumun konut fiyatlarını etkilediğini belirtti. Maliyetlerdeki artışın düşmesi ve bankaların faiz politikalarındaki değişiklikle konut sektöründe canlanma yaşanabileceğini düşündüklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.