Ankara'da kırsalı koruyan ve teşvik eden BAŞAK Projesi

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 25.01.2024 - 11:23, Güncelleme: 25.01.2024 - 11:23
 

Ankara'da kırsalı koruyan ve teşvik eden BAŞAK Projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından başlatılan "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi" (BAŞAK Projesi) büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kırsal kalkınmayı desteklemek, üretimi artırmak, kentten kırsala dönüş yapmak isteyen vatandaşları teşvik etmek ve kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla hayata geçirdiği "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi" (BAŞAK Projesi) ile büyük ilgi görmeye devam ediyor. Proje, yöreye özgü 'Ankara Evi' mimarisiyle 60 metrekareden 199 metrekareye kadar tek katlı ve iki katlı olmak üzere farklı seçenekler sunarak vatandaşların tercihine sunuluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin başarıyla devam ettiğini sosyal medya hesaplarından duyurdu. "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi" ile kırsal kalkınmayı destekleme ve kentten kırsala dönüşü teşvik etme amacı güden Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılanan bir proje ortaya koymuştur. Proje, 11 farklı tip seçenekle 'Ankara Ev'i mimarisini yansıtarak, vatandaşların tercihine sunulmaktadır. Ev seçenekleri arasında tek katlı ve iki katlı olmak üzere 60 metrekareden 199 metrekareye kadar farklı ölçülerde alternatifler bulunmaktadır. Ankara'da nüfusu 5 binin altında olan 903 kırsal mahalle, projeden faydalanma imkanına sahiptir. MANSUR YAVAŞ: ÇİZİM VE ONAY SÜRECİ İÇİN ÜCRETSİZ DESTEK VERİYORUZ Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi için söz vermiştik, sözümüzü yerine getirdik. BAŞAK projesiyle; kentten kırsala dönüşü teşvik ediyoruz, kaçak ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçiyoruz, vatandaşlarımıza çizim ve onay süreci için ücretsiz destek veriyoruz, Ankara Evi mimarisini yansıtan toplam 98 ev projesini hemşehrilerimize teslim ettik" ifadelerini kullanarak projenin önemine vurgu yaptı. ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Şube Müdürlüğü Elektrik Mühendisi Aygül Gülsoy Türkoğlu, BAŞAK Projesi'nin kırsal kalkınmayı desteklemek ve inşaat maliyetlerinde yardımcı olmak adına özel bir proje destek olduğunu belirtti. Türkoğlu, projenin, vatandaşların maddi durumu ve arsalarının büyüklüğüne göre seçebilecekleri iki farklı boyutta cam seçeneği içerdiğini ifade etti. Projeden yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle başvuru sürecini tamamlamaları ve gerekli belgeleri sağlamaları gerektiğini belirten Türkoğlu, proje kapsamındaki aşamaları ayrıntılı bir şekilde anlattı. Projenin, ülkede ilk defa bir belediye tarafından başlatılan ve başarıyla tamamlanan bir proje olduğunu vurgulayan Türkoğlu, vatandaşların ücretsiz olarak çizim ve onay süreçlerinden yararlanabileceğini belirtti. Projeden faydalanmak isteyen vatandaşlar, detaylı bilgi almak için 0549 248 65 28 numaralı telefondan ulaşabilirler.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından başlatılan "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi" (BAŞAK Projesi) büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kırsal kalkınmayı desteklemek, üretimi artırmak, kentten kırsala dönüş yapmak isteyen vatandaşları teşvik etmek ve kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla hayata geçirdiği "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi" (BAŞAK Projesi) ile büyük ilgi görmeye devam ediyor. Proje, yöreye özgü 'Ankara Evi' mimarisiyle 60 metrekareden 199 metrekareye kadar tek katlı ve iki katlı olmak üzere farklı seçenekler sunarak vatandaşların tercihine sunuluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin başarıyla devam ettiğini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

"Başkent Ankara Köy Evleri Projesi" ile kırsal kalkınmayı destekleme ve kentten kırsala dönüşü teşvik etme amacı güden Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılanan bir proje ortaya koymuştur. Proje, 11 farklı tip seçenekle 'Ankara Ev'i mimarisini yansıtarak, vatandaşların tercihine sunulmaktadır. Ev seçenekleri arasında tek katlı ve iki katlı olmak üzere 60 metrekareden 199 metrekareye kadar farklı ölçülerde alternatifler bulunmaktadır. Ankara'da nüfusu 5 binin altında olan 903 kırsal mahalle, projeden faydalanma imkanına sahiptir.

MANSUR YAVAŞ: ÇİZİM VE ONAY SÜRECİ İÇİN ÜCRETSİZ DESTEK VERİYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi için söz vermiştik, sözümüzü yerine getirdik. BAŞAK projesiyle; kentten kırsala dönüşü teşvik ediyoruz, kaçak ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçiyoruz, vatandaşlarımıza çizim ve onay süreci için ücretsiz destek veriyoruz, Ankara Evi mimarisini yansıtan toplam 98 ev projesini hemşehrilerimize teslim ettik" ifadelerini kullanarak projenin önemine vurgu yaptı.

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Şube Müdürlüğü Elektrik Mühendisi Aygül Gülsoy Türkoğlu, BAŞAK Projesi'nin kırsal kalkınmayı desteklemek ve inşaat maliyetlerinde yardımcı olmak adına özel bir proje destek olduğunu belirtti. Türkoğlu, projenin, vatandaşların maddi durumu ve arsalarının büyüklüğüne göre seçebilecekleri iki farklı boyutta cam seçeneği içerdiğini ifade etti. Projeden yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle başvuru sürecini tamamlamaları ve gerekli belgeleri sağlamaları gerektiğini belirten Türkoğlu, proje kapsamındaki aşamaları ayrıntılı bir şekilde anlattı. Projenin, ülkede ilk defa bir belediye tarafından başlatılan ve başarıyla tamamlanan bir proje olduğunu vurgulayan Türkoğlu, vatandaşların ücretsiz olarak çizim ve onay süreçlerinden yararlanabileceğini belirtti. Projeden faydalanmak isteyen vatandaşlar, detaylı bilgi almak için 0549 248 65 28 numaralı telefondan ulaşabilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.