Ankara'da kadınlar sanayiye hazırlanıyor

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 01.02.2024 - 11:42, Güncelleme: 01.02.2024 - 11:42
 

Ankara'da kadınlar sanayiye hazırlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Sanayide Neet Kadınlar Projesi" kapsamında düzenlenen kaynakçılık eğitimine ev sahipliği yaparak, genç kadınların sanayide istihdamını artırmaya yönelik bir adım attı.
Genç Akademi Sıhhiye Kafe'de gerçekleştirilen eğitimde, kursiyerler sanal gerçeklik (Virtual Reality) bilgisayar teknolojisi kullanarak 3 boyutlu ortamda kaynak yapma deneyimi yaşadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamını destekleme amacı doğrultusunda düzenlenen eğitim programlarına destek vermeye ve ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Başkent OSB, Başkent Sanayicileri Derneği (BASAD), İŞKUR, Polatlı Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Başkent OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Başkent OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ANGİKAD tarafından yürütülen "Sanayide NEET Kadınlar Projesi" kapsamında düzenlenen kaynakçılık eğitimi, Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de gerçekleşti. Eğitim programında, katılımcılar sanal gerçeklik gözlükleri takarak 3 boyutlu ortamda kaynak yapma simülasyonunu deneyimledi. Kadınlar, modern sanayi teknolojileriyle tanışarak mesleklerindeki becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi İdari Koordinatörü Orhan Koçak, projenin kadın istihdamını destekleme hedefine yönelik önemli bir adım olduğunu belirterek, "Güncel istatistiklere göre iş gücüne katılım oranı yüzde 50 civarında ve kadın-erkek oranları arasındaki uçurum yüksek. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kadın istihdamını destekleyerek, kadınların iş gücüne katılımlarını artırmayı hedefliyoruz" dedi. "Sanayide Neet Kadınlar Projesi", kadınları iş dünyasındaki zorluklara karşı hazırlamayı amaçlıyor. Eğitim programları arasında temel endüstriyel beceriler, iş yerinde iletişim, liderlik ve problem çözme gibi konular bulunuyor. Başkent Sanayiciler Derneği (BASAD) temsilcisi Cenk Doğancıoğlu, proje kapsamında 18-29 yaş arası kadınların istihdama katılımını artırmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Projemiz Başkent Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşiyor ve eğitimleri tamamlayan kadınları istihdama kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu projede kadınların, erkeklerle aynı meslek gruplarında çalışabileceklerini göstermek istiyoruz" dedi. Kaynakçılık sektörüne duyduğu ilgi nedeniyle eğitimlere katılan bir kursiyer olan Gülşah Güneş, asıl mesleği Ziraat Mühendisliği olmasına rağmen, kaynak konusundaki ilgisinden dolayı bu alanda ilerlemeyi düşündüğünü ifade ederek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu projelerde bize destek olması nedeniyle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Sanayide Neet Kadınlar Projesi" kapsamında düzenlenen kaynakçılık eğitimine ev sahipliği yaparak, genç kadınların sanayide istihdamını artırmaya yönelik bir adım attı.

Genç Akademi Sıhhiye Kafe'de gerçekleştirilen eğitimde, kursiyerler sanal gerçeklik (Virtual Reality) bilgisayar teknolojisi kullanarak 3 boyutlu ortamda kaynak yapma deneyimi yaşadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamını destekleme amacı doğrultusunda düzenlenen eğitim programlarına destek vermeye ve ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Başkent OSB, Başkent Sanayicileri Derneği (BASAD), İŞKUR, Polatlı Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Başkent OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Başkent OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ANGİKAD tarafından yürütülen "Sanayide NEET Kadınlar Projesi" kapsamında düzenlenen kaynakçılık eğitimi, Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de gerçekleşti.

Eğitim programında, katılımcılar sanal gerçeklik gözlükleri takarak 3 boyutlu ortamda kaynak yapma simülasyonunu deneyimledi. Kadınlar, modern sanayi teknolojileriyle tanışarak mesleklerindeki becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi İdari Koordinatörü Orhan Koçak, projenin kadın istihdamını destekleme hedefine yönelik önemli bir adım olduğunu belirterek, "Güncel istatistiklere göre iş gücüne katılım oranı yüzde 50 civarında ve kadın-erkek oranları arasındaki uçurum yüksek. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kadın istihdamını destekleyerek, kadınların iş gücüne katılımlarını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

"Sanayide Neet Kadınlar Projesi", kadınları iş dünyasındaki zorluklara karşı hazırlamayı amaçlıyor. Eğitim programları arasında temel endüstriyel beceriler, iş yerinde iletişim, liderlik ve problem çözme gibi konular bulunuyor. Başkent Sanayiciler Derneği (BASAD) temsilcisi Cenk Doğancıoğlu, proje kapsamında 18-29 yaş arası kadınların istihdama katılımını artırmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Projemiz Başkent Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşiyor ve eğitimleri tamamlayan kadınları istihdama kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu projede kadınların, erkeklerle aynı meslek gruplarında çalışabileceklerini göstermek istiyoruz" dedi.

Kaynakçılık sektörüne duyduğu ilgi nedeniyle eğitimlere katılan bir kursiyer olan Gülşah Güneş, asıl mesleği Ziraat Mühendisliği olmasına rağmen, kaynak konusundaki ilgisinden dolayı bu alanda ilerlemeyi düşündüğünü ifade ederek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu projelerde bize destek olması nedeniyle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.