Ankara'da güldüren tiyatro: Evhami

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 29.02.2024 - 19:26, Güncelleme: 29.02.2024 - 19:26
 

Ankara'da güldüren tiyatro: Evhami

Mamak Belediyesi Genç Tiyatro Topluluğu, Feraizcizade Mehmet Şakir'in ustalıkla kaleme aldığı ve Kenan Olpak'ın yönetmenliğinde büyük bir ustalıkla sergilediği başarılı güldürü oyununu sahneledi.
Mamak Belediyesi, kültür ve sanat faaliyetlerine ara vermeden devam ederek ilçede çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde sergilenen "Evhami" tiyatro oyununa Mamaklılar büyük ilgi gösterdi. 1885 yılında Feraizcizade Mehmet Şakir tarafından kaleme alınan Osmanlı komedisini Kenan Olpak yönetti. Aynı zamanda Rıfkı Efendi (Evhami) karakterini ustalıkla canlandıran Olpak, seyirciyi kırıp geçirdi. Mamak Belediyesi Genç Tiyatro Topluluğu'nun başarılı performansı seyircilerden büyük alkış aldı. Oyun, hastalık hastası Rıfkı Efendi'nin (Evhami) etrafında dönen dolantı dolu komedi örneklerinden olup güncel esprilerle günümüz izleyicisine de hitap ediyor. 2 perde olarak sahnelenen komedi oyunu, 30 kişilik kadrosuyla izleyicilere keyifli bir akşam yaşatıyor. "Evhami", 8 Mart ve 27 Mart tarihlerinde yine seyirciyle buluşacak.
Mamak Belediyesi Genç Tiyatro Topluluğu, Feraizcizade Mehmet Şakir'in ustalıkla kaleme aldığı ve Kenan Olpak'ın yönetmenliğinde büyük bir ustalıkla sergilediği başarılı güldürü oyununu sahneledi.

Mamak Belediyesi, kültür ve sanat faaliyetlerine ara vermeden devam ederek ilçede çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde sergilenen "Evhami" tiyatro oyununa Mamaklılar büyük ilgi gösterdi. 1885 yılında Feraizcizade Mehmet Şakir tarafından kaleme alınan Osmanlı komedisini Kenan Olpak yönetti. Aynı zamanda Rıfkı Efendi (Evhami) karakterini ustalıkla canlandıran Olpak, seyirciyi kırıp geçirdi. Mamak Belediyesi Genç Tiyatro Topluluğu'nun başarılı performansı seyircilerden büyük alkış aldı.

Oyun, hastalık hastası Rıfkı Efendi'nin (Evhami) etrafında dönen dolantı dolu komedi örneklerinden olup güncel esprilerle günümüz izleyicisine de hitap ediyor. 2 perde olarak sahnelenen komedi oyunu, 30 kişilik kadrosuyla izleyicilere keyifli bir akşam yaşatıyor. "Evhami", 8 Mart ve 27 Mart tarihlerinde yine seyirciyle buluşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.