Ankara'da epilepsi hastaları unutulmadı

Sağlık (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 12.02.2024 - 22:20, Güncelleme: 12.02.2024 - 22:20
 

Ankara'da epilepsi hastaları unutulmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Epilepsi Yaşam Derneği, Dünya Epilepsi Günü'nde "Epilepsililer İçin Pedal Çevir" sloganıyla bir etkinlik düzenledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), toplum sağlığını korumak amacıyla yapılan farkındalık etkinliklerine destek vermeye devam ediyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Epilepsi Yaşam Derneği ile iş birliği yaparak "Epilepsililer İçin Pedal Çevir" sloganıyla klasik araçlar, motosikletler ve bisikletlerin katılımıyla bir etkinlik düzenledi. Epilepsi hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, sivil toplum kuruluşları, dernekler, gönüllüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli ve eğlenceli bir atmosferde geçen etkinlikte, katılımcılar 1. Meclis'ten Anıtkabir'e kadar olan güzergâhta pedal çevirdi. ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, etkinliğin amacı hakkında şu açıklamayı yaptı: "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığı alanında farkındalık çalışmalarına önem veriyoruz. Bu etkinliğimizde, Dünya Epilepsi Günü vesilesiyle, epilepsi hastalarının ve ailelerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak istedik." Etkinlik, 7'den 70'e kadar geniş bir katılımla gerçekleşti ve kortej, ilerlediği güzergâhta Başkentlilerden büyük ilgi gördü. Etkinlik, Anıt Park'ta sona erdi ve burada epilepsi hastalığının sadece bir tıbbi sorun olmadığı, aynı zamanda toplumsal bir mesele olduğu vurgulandı. Epilepsi hakkında yanlış bilgilerin düzeltilmesi gerektiği ve bu hastalığa sahip bireylerin desteklenmesinin önemi vurgulandı. Epilepsi ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk ise şunları belirtti: "Bu etkinlik için ilk kez bu kadar geniş kapsamlı destek aldık. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Ankara Valiliği de izin konusunda bize destek verdi. Bu desteklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyoruz. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi, etkinliği sadece duyurmaktan öte, diğer etkinliklerimize de destek vererek bizim yanımızda oldu. Bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki en büyük destekçilerimizden biri oldu. Tüm çalışanlara sevgilerimi iletiyorum."
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Epilepsi Yaşam Derneği, Dünya Epilepsi Günü'nde "Epilepsililer İçin Pedal Çevir" sloganıyla bir etkinlik düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), toplum sağlığını korumak amacıyla yapılan farkındalık etkinliklerine destek vermeye devam ediyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Epilepsi Yaşam Derneği ile iş birliği yaparak "Epilepsililer İçin Pedal Çevir" sloganıyla klasik araçlar, motosikletler ve bisikletlerin katılımıyla bir etkinlik düzenledi.

Epilepsi hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, sivil toplum kuruluşları, dernekler, gönüllüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli ve eğlenceli bir atmosferde geçen etkinlikte, katılımcılar 1. Meclis'ten Anıtkabir'e kadar olan güzergâhta pedal çevirdi.

ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, etkinliğin amacı hakkında şu açıklamayı yaptı: "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığı alanında farkındalık çalışmalarına önem veriyoruz. Bu etkinliğimizde, Dünya Epilepsi Günü vesilesiyle, epilepsi hastalarının ve ailelerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak istedik."

Etkinlik, 7'den 70'e kadar geniş bir katılımla gerçekleşti ve kortej, ilerlediği güzergâhta Başkentlilerden büyük ilgi gördü. Etkinlik, Anıt Park'ta sona erdi ve burada epilepsi hastalığının sadece bir tıbbi sorun olmadığı, aynı zamanda toplumsal bir mesele olduğu vurgulandı. Epilepsi hakkında yanlış bilgilerin düzeltilmesi gerektiği ve bu hastalığa sahip bireylerin desteklenmesinin önemi vurgulandı.

Epilepsi ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk ise şunları belirtti: "Bu etkinlik için ilk kez bu kadar geniş kapsamlı destek aldık. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Ankara Valiliği de izin konusunda bize destek verdi. Bu desteklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyoruz. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi, etkinliği sadece duyurmaktan öte, diğer etkinliklerimize de destek vererek bizim yanımızda oldu. Bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki en büyük destekçilerimizden biri oldu. Tüm çalışanlara sevgilerimi iletiyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.