Ankara'da EGO otobüslerine teknolojik takip

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 13.02.2024 - 21:18, Güncelleme: 13.02.2024 - 21:18
 

Ankara'da EGO otobüslerine teknolojik takip

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte ulaşımda konfor ve güvenliği sağlamak amacıyla toplu taşıma araçlarını teknolojik sistemlerle donatıyor...
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, 2021 ve 2022 model toplam 327 adet EGO otobüsünde Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemler uygulamasını başlattı. Bu sistem, yolcu ve şoförlerin güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla kurdu. Şoförlerin yaptığı kural ihlalleri anlık olarak tespit edilecek ve gerekli yasal işlemler başlatılacak. EGO Genel Müdürlüğü, 2021 ve 2022 model 327 adet EGO otobüsüne Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemler uygulamasını başlattı. Bu sistem, şoförler tarafından gerçekleştirilen kural ihlallerini anlık olarak takip edecek ve gerekli yasal işlemleri başlatacak. HAVELSAN AŞ ile geliştirilen Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemler, EGO filosuna yeni katılan 327 otobüse kurulmuştur. Sistem, yolcu yoğunluğunu durak bazlı tespit edecek ve elde edilen veriler işletme optimizasyonunda kullanılacak. Otobüslerin iç kamera görüntüleri ile yapay zekâ tabanlı analitik işlemlerle otobüsün doluluk durumu belirlenecek ve dolu olduğu için yolcu alamadığı duraklar tespit edilecek. Bu durumda, duraklardaki yolcuların mağdur olmaması için servis sayısı artırılacak veya yoğunluk yaşanan saatlerde ilave servis planlaması yapılacak. EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, toplu taşıma otobüslerinde Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemler uygulamasını hayata geçirdiklerini ve bununla ulaşımda kaliteyi artırmayı ve güvenli bir hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti. Projede HAVELSAN A.Ş. ile 2022 yılı Ağustos ayında imzalanan sözleşmenin bedelinin donanımlar dâhil 17 milyon TL olduğu ve sistemlerin aktif olarak kullanılmaya başladığı ifade etti. Yapay zekâ sistemiyle şoförlerin uykusuzluk, yorgunluk, dikkat dağınıklığı, emniyet kemeri takmama, trafik kurallarını ihlal etme, araç içinde sigara içme, cep telefonu kullanma gibi durumları anlık olarak tespit edebileceği belirtti. Bu uygulamanın şoförlerin daha dikkatli olmalarına katkı sağlaması hedefliyor. Araç içerisinde bulunan kameraların anlık olarak takip edileceği ve şoförlerin seyir esnasında gerçekleştirdiği kural ihlallerinin yapay zekâ tabanlı analitik işlemlerle otomatik olarak belirleneceği ve bu ihlallere ilişkin görüntülerin kaydedilerek raporlanacağı ifade edildi. Kural ihlali yapan şoförler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı vurguladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte ulaşımda konfor ve güvenliği sağlamak amacıyla toplu taşıma araçlarını teknolojik sistemlerle donatıyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, 2021 ve 2022 model toplam 327 adet EGO otobüsünde Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemler uygulamasını başlattı. Bu sistem, yolcu ve şoförlerin güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla kurdu. Şoförlerin yaptığı kural ihlalleri anlık olarak tespit edilecek ve gerekli yasal işlemler başlatılacak.

EGO Genel Müdürlüğü, 2021 ve 2022 model 327 adet EGO otobüsüne Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemler uygulamasını başlattı. Bu sistem, şoförler tarafından gerçekleştirilen kural ihlallerini anlık olarak takip edecek ve gerekli yasal işlemleri başlatacak.

HAVELSAN AŞ ile geliştirilen Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemler, EGO filosuna yeni katılan 327 otobüse kurulmuştur. Sistem, yolcu yoğunluğunu durak bazlı tespit edecek ve elde edilen veriler işletme optimizasyonunda kullanılacak. Otobüslerin iç kamera görüntüleri ile yapay zekâ tabanlı analitik işlemlerle otobüsün doluluk durumu belirlenecek ve dolu olduğu için yolcu alamadığı duraklar tespit edilecek. Bu durumda, duraklardaki yolcuların mağdur olmaması için servis sayısı artırılacak veya yoğunluk yaşanan saatlerde ilave servis planlaması yapılacak.

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, toplu taşıma otobüslerinde Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemler uygulamasını hayata geçirdiklerini ve bununla ulaşımda kaliteyi artırmayı ve güvenli bir hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti. Projede HAVELSAN A.Ş. ile 2022 yılı Ağustos ayında imzalanan sözleşmenin bedelinin donanımlar dâhil 17 milyon TL olduğu ve sistemlerin aktif olarak kullanılmaya başladığı ifade etti.

Yapay zekâ sistemiyle şoförlerin uykusuzluk, yorgunluk, dikkat dağınıklığı, emniyet kemeri takmama, trafik kurallarını ihlal etme, araç içinde sigara içme, cep telefonu kullanma gibi durumları anlık olarak tespit edebileceği belirtti. Bu uygulamanın şoförlerin daha dikkatli olmalarına katkı sağlaması hedefliyor.

Araç içerisinde bulunan kameraların anlık olarak takip edileceği ve şoförlerin seyir esnasında gerçekleştirdiği kural ihlallerinin yapay zekâ tabanlı analitik işlemlerle otomatik olarak belirleneceği ve bu ihlallere ilişkin görüntülerin kaydedilerek raporlanacağı ifade edildi. Kural ihlali yapan şoförler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.