Ankara'da Devlet Tiyatroları oyunları Etimesgut'a geliyor

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 30.01.2024 - 12:25, Güncelleme: 30.01.2024 - 12:25
 

Ankara'da Devlet Tiyatroları oyunları Etimesgut'a geliyor

Etimesgut Belediyesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında önemli bir birlik protokolü imzalandı. Artık Devlet Tiyatroları, Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahne alacak.
Protokol, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı tarafından imzalandı. Etimesgut Belediyesi Başkanı Enver Demirel ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı arasındaki protokol, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan Devlet Tiyatroları'nı kapsıyor. Şubat ayında başlayacak olan bu iş birliğiyle Devlet Tiyatroları, Etimesgut 100. Yıl Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak. Etimesgut Belediyesi adına yapılan tahsisle, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nin 750 kişilik tiyatro sahnesi, Etimesgut 100. Yıl Sahnesi olarak Devlet Tiyatroları'na sunulacak. Pazartesi ve Salı günleri Etimesgut Belediyesi'nin kullanımına ayrılan sahne, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri ise Devlet Tiyatroları tarafından kullanılacak. 100. YIL SAHNESİ'NDE 'PERDE' DİYECEK Enver Demirel, imzalanan protokol ile ilgili olarak, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nin geniş sahne alanı, 750 kişi kapasitesi ve modern teknolojik donanımı ile Ankara'ya önemli bir merkez kazandırdıklarını belirtti. Protokol çerçevesinde Devlet Tiyatroları'nın 100. Yıl Sahnesi'nde oyunlarını sahneleyeceğini ifade etti ve Etimesgut'u tiyatronun merkezi yapma amacını vurguladı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı da, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nin sahne büyüklüğü, seyirci kapasitesi, modernlik, ferahlık ve teknik özellikleri ile oyunlar için mükemmel bir merkez olduğunu söyledi. Protokol kapsamında Devlet Tiyatroları'nın burada sahnelemeye devam edeceğini belirterek, Etimesgut'u tiyatroyla buluşturacaklarını ifade etti.
Etimesgut Belediyesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında önemli bir birlik protokolü imzalandı. Artık Devlet Tiyatroları, Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahne alacak.

Protokol, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı tarafından imzalandı.

Etimesgut Belediyesi Başkanı Enver Demirel ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı arasındaki protokol, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan Devlet Tiyatroları'nı kapsıyor. Şubat ayında başlayacak olan bu iş birliğiyle Devlet Tiyatroları, Etimesgut 100. Yıl Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Etimesgut Belediyesi adına yapılan tahsisle, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nin 750 kişilik tiyatro sahnesi, Etimesgut 100. Yıl Sahnesi olarak Devlet Tiyatroları'na sunulacak. Pazartesi ve Salı günleri Etimesgut Belediyesi'nin kullanımına ayrılan sahne, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri ise Devlet Tiyatroları tarafından kullanılacak.

100. YIL SAHNESİ'NDE 'PERDE' DİYECEK

Enver Demirel, imzalanan protokol ile ilgili olarak, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nin geniş sahne alanı, 750 kişi kapasitesi ve modern teknolojik donanımı ile Ankara'ya önemli bir merkez kazandırdıklarını belirtti. Protokol çerçevesinde Devlet Tiyatroları'nın 100. Yıl Sahnesi'nde oyunlarını sahneleyeceğini ifade etti ve Etimesgut'u tiyatronun merkezi yapma amacını vurguladı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı da, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nin sahne büyüklüğü, seyirci kapasitesi, modernlik, ferahlık ve teknik özellikleri ile oyunlar için mükemmel bir merkez olduğunu söyledi. Protokol kapsamında Devlet Tiyatroları'nın burada sahnelemeye devam edeceğini belirterek, Etimesgut'u tiyatroyla buluşturacaklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.