Ankara'da çocuklara özel kütüphane

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 26.02.2024 - 12:56, Güncelleme: 26.02.2024 - 12:56
 

Ankara'da çocuklara özel kütüphane

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Oyuncak Kütüphanesi Derneği ile yaptığı iş birliğinin ardından 5 ayrı noktada 'Oyuncak Kütüphanesi' kurdu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte yaşayan çocuklar için çocuk dostu projelere imza atmaya devam ediyor. Son olarak, Oyuncak Kütüphanesi Derneği ile iş birliği yaparak Oyuncak Kütüphanesi'nin kurulmasını sağladı. Bu proje, oyuncağa erişimi olmayan çocukların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Ahmetler, Mamak, Sincan, Batıpark ve Altındağ Çocuk Kulübü gibi 5 farklı lokasyonda kurulan kütüphaneler, çocuklara istedikleri oyuncaklara erişim sağlıyor. Projeye dahil olan çocuklar, belirlenen süre içinde bu kütüphanelere giderek istedikleri oyuncakları alıp evlerine götürebiliyorlar. Bu sayede, ekonomik sebeplerden dolayı oyuncaklara ulaşamayan çocuklar da bu imkandan yararlanabiliyorlar. Ayrıca, çocuklar haftanın belirli günlerinde düzenlenen atölye çalışmalarına katılma fırsatı buluyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projenin sosyal belediyecilik anlayışıyla uyumlu olduğunu vurgulayarak, haftada 250-300 çocuğun bu kütüphanelerden hizmet aldığını belirtiyorlar. Ayrıca, vatandaşların bağışladığı oyuncaklar da dezenfekte edildikten sonra bu kütüphanelere dahil ediliyor. Bu sayede, ikinci el oyuncaklar da çocukların kullanımına sunuluyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Oyuncak Kütüphanesi Derneği ile yaptığı iş birliğinin ardından 5 ayrı noktada 'Oyuncak Kütüphanesi' kurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte yaşayan çocuklar için çocuk dostu projelere imza atmaya devam ediyor. Son olarak, Oyuncak Kütüphanesi Derneği ile iş birliği yaparak Oyuncak Kütüphanesi'nin kurulmasını sağladı. Bu proje, oyuncağa erişimi olmayan çocukların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Ahmetler, Mamak, Sincan, Batıpark ve Altındağ Çocuk Kulübü gibi 5 farklı lokasyonda kurulan kütüphaneler, çocuklara istedikleri oyuncaklara erişim sağlıyor.

Projeye dahil olan çocuklar, belirlenen süre içinde bu kütüphanelere giderek istedikleri oyuncakları alıp evlerine götürebiliyorlar. Bu sayede, ekonomik sebeplerden dolayı oyuncaklara ulaşamayan çocuklar da bu imkandan yararlanabiliyorlar. Ayrıca, çocuklar haftanın belirli günlerinde düzenlenen atölye çalışmalarına katılma fırsatı buluyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projenin sosyal belediyecilik anlayışıyla uyumlu olduğunu vurgulayarak, haftada 250-300 çocuğun bu kütüphanelerden hizmet aldığını belirtiyorlar. Ayrıca, vatandaşların bağışladığı oyuncaklar da dezenfekte edildikten sonra bu kütüphanelere dahil ediliyor. Bu sayede, ikinci el oyuncaklar da çocukların kullanımına sunuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.