Ankara'da çocuklar geri dönüşümden eserler yaptı

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 18.03.2024 - 20:42, Güncelleme: 18.03.2024 - 20:42
 

Ankara'da çocuklar geri dönüşümden eserler yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çocuk Kulüpleri ve Çocuk Etkinlik Merkezleri, minik üyelerinin hayal güçleri ve el becerilerini birleştirerek geri dönüşüm malzemelerinden çeşitli eserler ürettiği bir etkinlik düzenledi.
Bu etkinlik kapsamında, atık kartonlar, pet şişeler, bardaklar, kapaklar, ağaç ve yapraklar gibi çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan ürünler, 'Geri Dönüşüm Sergisi'nde sergilendi. Çocuk Kulüpleri ve Çocuk Etkinlik Merkezleri, geleceğin çevre dostu liderlerini yetiştirmek amacıyla önemli bir rol üstleniyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bu merkezlerde, minikler geri dönüşüm malzemelerini kullanarak çeşitli sanat eserleri ortaya çıkardılar. Başkentli minikler, atık malzemeleri hayal güçleriyle birleştirerek çeşitli eserler ürettiler. Bu eserler arasında, atık kartonlardan yapılan heykeller, pet şişelerden yapılan süs eşyaları, bardaklar ve kapaklarla yapılan dekoratif objeler gibi birçok örnek yer aldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Koordinatörü Tuğba Nagehan Turpçu, sergiyle ilgili bilgi vererek, "Çocuklarımızla geri dönüşüm çalışmaları yaparak çevre bilincini geliştirmeyi ve tek kullanımlık ürünlerin azaltılmasına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladık. Yaklaşık bir ay süren çalışmalar sonucunda, çocuklarımızın ürettiği yaklaşık 500'e yakın eseri sergiliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu. Sergide, atık malzemelerin çöp olmadığı vurgulanarak, çocukların çevresel sorunlara duyarlılığı artırılmasının yanı sıra yaratıcı ve etkili çözümler bulmaları konusunda teşvik edildiği görüldü. Bu tür etkinliklerle çocuklar, geri dönüşümün önemini kavrayarak çevre bilinciyle donanmış bireyler olarak yetişmeye teşvik ediliyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çocuk Kulüpleri ve Çocuk Etkinlik Merkezleri, minik üyelerinin hayal güçleri ve el becerilerini birleştirerek geri dönüşüm malzemelerinden çeşitli eserler ürettiği bir etkinlik düzenledi.

Bu etkinlik kapsamında, atık kartonlar, pet şişeler, bardaklar, kapaklar, ağaç ve yapraklar gibi çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan ürünler, 'Geri Dönüşüm Sergisi'nde sergilendi.

Çocuk Kulüpleri ve Çocuk Etkinlik Merkezleri, geleceğin çevre dostu liderlerini yetiştirmek amacıyla önemli bir rol üstleniyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bu merkezlerde, minikler geri dönüşüm malzemelerini kullanarak çeşitli sanat eserleri ortaya çıkardılar.

Başkentli minikler, atık malzemeleri hayal güçleriyle birleştirerek çeşitli eserler ürettiler. Bu eserler arasında, atık kartonlardan yapılan heykeller, pet şişelerden yapılan süs eşyaları, bardaklar ve kapaklarla yapılan dekoratif objeler gibi birçok örnek yer aldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Koordinatörü Tuğba Nagehan Turpçu, sergiyle ilgili bilgi vererek, "Çocuklarımızla geri dönüşüm çalışmaları yaparak çevre bilincini geliştirmeyi ve tek kullanımlık ürünlerin azaltılmasına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladık. Yaklaşık bir ay süren çalışmalar sonucunda, çocuklarımızın ürettiği yaklaşık 500'e yakın eseri sergiliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Sergide, atık malzemelerin çöp olmadığı vurgulanarak, çocukların çevresel sorunlara duyarlılığı artırılmasının yanı sıra yaratıcı ve etkili çözümler bulmaları konusunda teşvik edildiği görüldü. Bu tür etkinliklerle çocuklar, geri dönüşümün önemini kavrayarak çevre bilinciyle donanmış bireyler olarak yetişmeye teşvik ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.