Ankara'da ASKİ'den sel önleyici çalışmalar sürüyor

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 19.02.2024 - 11:51, Güncelleme: 19.02.2024 - 11:51
 

Ankara'da ASKİ'den sel önleyici çalışmalar sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Keçiören Belediyesi önünde bulunan Fatih Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nde meydana gelen sel felaketlerini önlemek için harekete geçti.
ASKİ ekipleri, yoğun yağışlarda yaşanan sel taşkınlarının sebebini belirlemek üzere incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalar sonucunda, 2013 yılında yapılan Çubuk Çayı ıslah çalışmaları sırasında yağmur suyu hattının çaya bağlantısının hasar görmesinin soruna yol açtığı tespit edildi. Bu tespitin ardından, tahrip olan bağlantı noktasının onarımı yapılarak yağmur suyunun tekrar Çubuk Çayı'na akışı sağlandı ve sorun çözüme kavuşturuldu. ASKİ, Keçiören ilçesindeki Fatih Caddesi (Şelale önü-FTZ AVM önü) ve Cumhuriyet Caddesi'nde yaşanan sel ve su taşkınlarını ele alarak sorunu çözmek için çalışmalarına hız verdi. Yapılan incelemelerde, söz konusu yağmur suyu hattının deşarj bağlantısının olmadığı ortaya çıktı. Bu durumun, yağmur suyu hattının işlevini yerine getirememesi ve sel taşkınlarına sebep olması anlamına geldiği belirlendi. 2013 yılında gerçekleştirilen Çubuk Çayı ıslah çalışmaları ve Ihlamur Vadisi Projesi kapsamında, yağmur suyu hattının çaya bağlantı noktasının hasar görmesi sorunun kaynağını oluşturdu. ASKİ ekipleri, bu hasarlı noktayı onararak yağmur suyunun doğru şekilde akışını sağladı ve böylece sel sorununa kalıcı bir çözüm getirdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Keçiören Belediyesi önünde bulunan Fatih Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nde meydana gelen sel felaketlerini önlemek için harekete geçti.

ASKİ ekipleri, yoğun yağışlarda yaşanan sel taşkınlarının sebebini belirlemek üzere incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalar sonucunda, 2013 yılında yapılan Çubuk Çayı ıslah çalışmaları sırasında yağmur suyu hattının çaya bağlantısının hasar görmesinin soruna yol açtığı tespit edildi. Bu tespitin ardından, tahrip olan bağlantı noktasının onarımı yapılarak yağmur suyunun tekrar Çubuk Çayı'na akışı sağlandı ve sorun çözüme kavuşturuldu.

ASKİ, Keçiören ilçesindeki Fatih Caddesi (Şelale önü-FTZ AVM önü) ve Cumhuriyet Caddesi'nde yaşanan sel ve su taşkınlarını ele alarak sorunu çözmek için çalışmalarına hız verdi. Yapılan incelemelerde, söz konusu yağmur suyu hattının deşarj bağlantısının olmadığı ortaya çıktı. Bu durumun, yağmur suyu hattının işlevini yerine getirememesi ve sel taşkınlarına sebep olması anlamına geldiği belirlendi.

2013 yılında gerçekleştirilen Çubuk Çayı ıslah çalışmaları ve Ihlamur Vadisi Projesi kapsamında, yağmur suyu hattının çaya bağlantı noktasının hasar görmesi sorunun kaynağını oluşturdu. ASKİ ekipleri, bu hasarlı noktayı onararak yağmur suyunun doğru şekilde akışını sağladı ve böylece sel sorununa kalıcı bir çözüm getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.